December er skudt i gang

Nu skriver vi 1. december julemånedens glæder er skudt i gang. Det er så skønt, jeg glæder mig hvert år.  Kalenderlyset er tændt i mit køkken. Og nej, min jule dug er ikke kommet på bordet, det vil ske her i weekenden.

Julekalender

Sidste år købte jeg en julekalender med Pixi bøger til børnebørnene, den gemte yngste, da hun ikke følte de var klar til den, måske bliver den taget i brug i år, det ved jeg ikke, men i morgen aflevere jeg en adventskalender, har ikke fået pakket alt ind endnu, det skal jeg nok nå.

Jeg har været meget god ved mig selv. Det er blevet til hele 3 stk. Har dog ikke åbnet nogle låger endnu, det vil jeg vente med til i eftermiddag, når jeg har fri fra job. Så vil jeg nyde en kop te, med et stykke lakrids og en lige fortælling fra bogen.

Reflektere over fortællingen

Jeg vil sætte tid af til at reflektere over den lille fortælling, Julekalenderen – En vinterbaders notater fra menneskehavet af Peter A.G. Nielsen, jeg er så spændt, glæder mig allerede, og tænk sig, det stopper ikke den 24. december, den fortsætter frem til den 31. december. I dag har jeg besluttet det bliver over min eftermiddagskaffe, jeg læser dagens fortælling, og det bliver på det tidspunkt hverdag er ikke sat fast.

Jeg er som et lille barn

December måned er noget helt specielt. Den er fyldt op med lys, varme, kærlighed, i hvert tilfælde for mig, og hos mig. Jeg lader mig ikke påvirke af andre, det overdrevne, det materialistiske. Jeg holder så meget af mine traditioner, og glæder mig over det nye jeg køber hvert år, og det “gamle” jeg skiller mig af med. I år ved jeg der er noget der forsvinder, noget jeg vil stille til side og sælge i november 2018, noget jeg vil give væk nu etc. Jeg har mine traditioner, og lader andre have deres. 

Opgave julekalender

Jeg har for øvrigt endnu en julekalender. Jeg har en opgave julekalender. Det kan være trille havregrynskugler, bage pebernødder, jeg tager på udflugt eller lignende. Hvis jeg nu husker, og der ikke lige kommer noget uforudset ind af bagdøren, så vil hver låge få sin plads her på bloggen. Husk der kan komme noget og forstyrrer  mine planer 😉

Afrunding

Nu vil jeg ønske dig og dine en glædelig 1. december, nydelsen med kalenderlyset, julekalendere, nissedørens fortællinger, jeg kunne blive ved. Vi har alle vore traditioner.

4 Comments

 • Pigen fra landet 2. december 2017 at 07:21

  Efter at have læste dine to sidste indlæg, kan jeg kun konkludere at det lyder hyggeligt som et par hyggelige sidste novemberdage. Dejligt at du har fået ting op på væggen, så er der så meget mere at nyde synet af.
  Du er nået langt i dine juleforberedelser. Her fik jeg, den sidste aften i november, hurtigt sat kalenderlyset i en stage, så der var klar til i går morges. Jeg tager det ganske afslappet.

  Reply
  • Abildjyden 2. december 2017 at 08:33

   Dejligt du tager det afslappet, og dermed fornemmer jeg du har det som jeg, ikke lader dig mærke med hvordan medier etc. prøver at iscenesætte, hvordan en jul skal være.
   Ønsker dig en dejlig weekend

   Reply
 • Catarina 3. december 2017 at 17:12

  Aii, hvor har du efterhånden fået det rigtig hyggeligt i dit lille lækre hus. 😀 Jeg elsker egentlig også juli, eller gjorde… jeg ved ikke helt hvad der sker i år, men jeg har svært ved at komme i julestemning, hvorfor ved jeg ikke, men den mangler, trods julehygge med børn og svigerbørn og masser af julemusik. Og til trods for at jeg er begyndt på gaverne og har givet mine forældre en julekalender.

  Reply
  • Abildjyden 4. december 2017 at 07:05

   Tusind tak kære Catarina. Det er blevet lidt mere juleri end normalen, men med 2 guldklumper der kommer forbi med jævne mellemrum, så skal det være lidt julerier.
   Har selv haft nogle år hvor det var svært at komme i julestemning, eller optakts julerier. Det er kommet tilbage.
   Aii har du/i haft børn og svigerbørn hjemme til den årlige konfekt fremstilling eller?

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.