Trafik

I morgen onsdag den 1. oktober lukker Nørrebrogade for bilister. Det er et eksperiment, til vurdering af gavnligheden for cyklisterne, få biler væk fra centrum, midtbyen. Få befolkningen til at bruge cyklen, de offentlige transportmidler.

Det er et glædeligt tiltag. Det er bare ikke helt gennemtænkt, det skulle have været fra april til juli. Og hvorfor tænker jeg sådan. Skal vi have bilisterne til at bruge cyklen, frem for bilen, så er det foråret, det gode vejr, der kunne være trækplasteret. Nu er det mørke, regn og sjap. Selvfølgelig kan det flytte fra 1 bil pr. person, til den offentlige transport.

Jeg bor i den del af landet, hvor offentlig transport ikke altid kan være super. Der er en faktor alle skal huske på, det er tiden. Tiden vejer tungt i samfundet. Derfor er der faktisk i mange hjem i dette område af DK, 2 biler per husstand.

Tiden er kostbar, derfor skal denne faktor vægtes højt, når nye tiltag skal gøres omkring sikkerhed og miljø. Evt. indfører disse bilfrie søndage, der var i 70´erne. Nok ikke så god en ide, hvis lukkeloven frigives. Have flere afgange indenfor den offentlige transport, gøre den billigere. Finde løsninger til hvordan vi, herude vest på, kan overtales til den offentlige transport. For vi vægter tiden højt. Det hører jeg omkring mig.

Jeg er trods forskellige tanker, meget begejstret for tiltaget på Nørrebrogade. Glæder mig til at læse om reaktionerne, tankerne efter etc.

No Comments

 • abildjyden 30. september 2008 at 16:39

  Jeg har ikke kunnet komme på – Endelig lykkes det…. 😉

  Reply
 • Pia Charlotte 1. oktober 2008 at 13:15

  Hej Karin, og det virker endnu kan jeg se.

  Håber du får noget feed-back fra wordpress.com om det ubehagelige besøg på din site.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.