Skiftet mellem 2021 og 2022 forløb lidt anderledes end planlagt.

Mandag den 27/12 om aftenen tikkede en besked ind på yngste barnebarnets “Aula” eller hvad det nu hedder, at kontakt pædagogen m. fl. var testet positiv for Corona. Planen var Frida og jeg skulle være sammen den efterfølgende formiddag, så jeg påtog mig rollen, at kører i testcenteret sammen med hende. Det er jo ikke det sjoveste, så der var både kys, knus, kram og tumlen, og ja, hun gik lige hen til den er skulle teste, og gjorde præcis det rette, så det var superlet for vedkommende der skulle teste. Så sejt. Desværre kom der en besked om aftenen, den var påvist. Så husstanden blev isoleret fra tirsdag den 28/12-21, torsdag den 30/12 fulgte yngstepigen (min datter med – trods tripple vaccine), lørdag eller var det søndag testede svigersønnen positiv. Hver gang blev Otto´s isolation forlænget. Han testede først positiv den efterfølgende lørdag 8/1, så han har været i smitten i godt 1½ uge, før den slog igennem.

Søndag den 16. januar var de alle fri. Ingen havde symptomer overhovedet, og indtil nu, ingen senfølger. Det var mere logistik, job, mm. der belastede den kære familie. Yngstepigen er socialpædagog i en døgninst., og svigersønnen er Stuktør ved en entreprenørvirksomhed her i byen, hvor han samtidig er med i Vintertjenesten, denne kunne han passe, da han kører alene, ellers var de mange broer mm. ikke blevet saltet her i byen. Så husk, det er en stor logistisk problematik, både for den lille familie, men også for samfundet, når så mange rammes samtidig. Det er svært af favne bredt, hvad er det rigtige at gøre, så alle kan juble. Tvivlerne bliver fodret med guld her i denne vinter, og vi der har en lille bitte smule viden, jeg er uddannet laborant, kan have svært ved at virke overbevisende. Derfor fravælger jeg en diskussion med “du har dine holdning jeg mine”. Da jeg kan mærke, det bliver personligt, fremfor en objektiv diskussion.

Jeg ved mange familier er blevet ramt, præcis som beskrevet ovenfor. Noget min familie benyttede sig af, var skoven, havet, stranden, ja naturen. Jeg var med i min egen bil, og gik med afstand, var dog ikke med på alle deres ture. Der er blevet bygget huler, smuttet med sten, leget med vandet, løbet i klitterne, klatret på bunkerne. Ved dog godt det er vanskeligere for jer, der er bosat i storbyen, for bare det at gå ud i en opgang, hvor naboen måske er på vej op/ned, eller du ikke har bil, så er gåturen jo ikke helt alene, har lidt svært ved at gøre, som vi, der er bosat her ude vest på. Dog vil jeg opfordre dem der ikke er blevet ramt, og hvis de bliver ramt, tænk ud af boksen, nyd alt det vi har. Selvfølgelig, er du syg, så bliv i sengen. Pas på jer selv og os andre.

Yngste barnebarnet Frida er meget eftertænksom. Tror det var onsdag aften i denne uge, hun henvendte sig direkte til mig, jeg kunne mærke der var et eller andet vigtigt, hun havde på hjerte. “Mormor, kan du huske hvordan vi kyssede, krammede og tumlede den dag jeg fik Corona? ” Og hun svarede selv med “Du må have et superskjold når du ikke er blevet smittet” – Tænk hvad denne virus og de seneste 2 år, kan påvirke vore små guldklumpers tankegang.

Vi skulle have fejret nytårsaften sammen, det blev selvfølgelig aflyst, jeg købte ind, lavede tunmousse, kransekage og citronfromage til dem, der blev også købte nogle gode bøffer, så de kunne smovse. Hatte, krudt og kugler mm. var blevet købt ind inden, heldigvis, jeg er lidt kedelig på denne konto for spøg og skæmt, føler det er i gruppen “Nice to have”, og på min “Nice to have” liste figurere spøg og skæmt meget langt nede.

Jeg ved allerede at yngstepigen skal arbejde nytårsaften 22/23, så i år planlægger jeg aftenen i selskab med andre. Sønnen havde åbnet dørene nytårsaften 21/22, men det var først den 31/12 ved frokosttid, det var for impulsivt for min hjerne, så det blev et nej tak herfra, men måske dørene igen åbnes 22/23, måske åbnes dørene andre steder, hvor jeg vil kunne finde mig selv til rette. Nu får vi se.

4 Comments

 • Betty 24. januar 2022 at 16:47

  Hvor har det været en turbulent tid for jer hen over nytår. I min familie var det hen over julen. Men som du skriver, så er det dejligt og vigtigt at komme ud. At få brændt noget energi af og få noget frisk luft. Jeg gør som du, følger efter i min egen bil. Og holder passende afstand. Jeg undgik også at blive smittet, selv om jeg var tæt på familiemedlemmer, dagen før symptomerne brød ud. Det er det dejligt udtryk, dit barnebarn bruger om det stærke superskjold.
  Du har været skøn at have for familien. Med indkøb og madlavning.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 21. februar 2022 at 14:09

   Tak det har været en periode med ændringer mm.
   Det er dejligt at kunne være sammen på afstand. Og udelivet er blevet et hit de seneste par år.
   Her i skrivende stund benytter jeg stadig mundbind både i gågade regi, når jeg handler, og til jeg sidder ned på restaurant/cafe.
   Ønsker en dejlig februar

   Reply
 • Catarina 30. januar 2022 at 13:16

  Sikke en slutning på 2021 og start på det nye år. Lad os håbe at det så var det og der ikke kommer flere af sådan udfordringer for hverken dig eller den lille familie og I nu har tid til at være sammen uden alt for store forhindringer/forholdsregler 😀
  JEg er fald med at Frida mener du har superskjold og også at hun i sådan en ung alder allerede kan reflektere så meget 🙂

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 21. februar 2022 at 14:15

   Ja sikke en afslutning på 2021, og begyndelse på 2022.
   Jeg er stadig fri, og Frida undres stadig, nu noget med bakterierne ikke kan lide min duft. Og i samme sætning, men mormor, jeg elsker din duft.
   Hun skal forøvrigt begynde i før skole til maj, og begynder i 0 til august, så tiden flyver

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.