Jeg falder af og til over et eller andet på nettet, og det kommer til at kværne i tankerne, præcis som det at falde over et stykke musik, eller bare det at man tager sig selv i at gå rundt og nyde en sang.

Der har jo været en del debat omkring rygning kontra rygeforbud. Selv i sidste uge var det høje toneleje fundet frem i debatten, musikken bliver inddraget.

Jeg er en af dem der nyder at røgen er væk. Den sure lugt røg giver er forsvundet mange steder. Nu kan man dufte den blomst der står på bordet.

Jeg ved godt dette er et ømtåleligt emne, det at blive trådt på sin egen beslutning.

Jeg tænker meget over de argumenter der kommer i debatten. Især fra rygere. Mange gange bliver den fede/overvægtige bragt ind i debatten. Ja, jeg er enig. Det er meget farligt at være overvægtig. Så hører jeg at nogle rygere mener de ikke på gå ind i cafeteriet i Bilka etc., for når de nu ikke må ryge, så må de overvægtige jo ikke spise. Jeg blev så rystet over dette argument, jeg tænkte, hvor dybt kan en ryger ydmyge sig selv, ved at sige dette. At rygeren er ved at tage livet af sig selv, koster mange penge i sundheds systemet, det er jo det samme for den overvægtige. Men rygeren glemmer lige at alle de passive rygere, der også kommer på steder hvor der ryges, eller er tvunget til at arbejde, hvor der er røg. Ja, det at ryge skader omgivelserne på sundhedssystemet. Men at en overvægtig sidder og spiser en ribbenssandwich, det kan ikke skade de øvrige omkring.

Derfor bringer jeg andre ting ind, som jeg meget gerne vil have taget fat på, dog skal alting ikke vente, og gøres samtidig. For der skal altid taget fat et sted, og arbejdes ud derfra.

Jeg går ind for

· indfører bilfrie søndage igen

· Fjerner al trafik fra midtbyen mandag – lørdag

· Al motordreven trafik diesel / benzin skal have filtrer

· Alternativ energi på alt skal der sættes store resurser ind på – det kan ikke gå for langsomt. HASTER

Arbejder jeg er større miljøer, og en af mine kollegaer bruger en meget kraftig parfume, så skal det være okay at købe en mindre kraftig, gå hen og sige til denne kollega, vil du ikke godt være sød at bruge denne her, når du er på job, den anden kan du bruge derhjemme, eller andre steder, bare ikke her. Det samme skal kunne gøre sig gældende hvis en kollega beklageligvis har problemer med armsved, giv først denne kollega en aluminiumklorid opløsning 20%, hjælper det ikke, så bed kollegaen henvende sig til en læge og få hjælp, for det er synd. Jeg kan fortsætte med dårlig ånde, her er jeg selv en der kæmper. Jamen sig det, kom med konstruktive tiltag, ja, det såre lige når beskeden kommer, men det er jo vildt skønt hvis et af forslagene kan afhjælpe. Det er guld værd.

No Comments

 • Marianne 8. september 2008 at 13:23

  Hørt – det har så mig meget at nogle kendte kunstner har sat sig sammen for at lave en ryger kampagne sang – hvad har de gang i. For første gang kan jeg gå ud og spise uden at der ryges til min mad. Jeg kan gå til koncert uden at lugte som 10 askebæger osv….Jeg kan ikke se hvad rygernes problem er, hvorfor skal jeg ryge (passivt) bare fordi de vil ryge…. Godt opråb er med hele vejen

  Reply
 • Pia Charlotte 9. september 2008 at 10:37

  Jeg er helt enig med dig og skribenten Marianne også.

  Fordi man hedder Kim Larsen, så skal man bare ikke tro, at man kan få lov at opföre sig som man vil.

  Tobaksrygning aktivt og passivt er skadeligt – det er bevist, så er den ikke längere.

  Det er så typisk dansk det her, at der gnavpotter til og hvor er deres argumentation lav.

  Her i Frankrig har rygeforbudet fungeret perfekt, man troede ellers ikke det. Man accepterer og retter ind til höjre. Vort samfund idag, har slet ikke råd til at behandle alle de mange mange kräftsyge, der blir färre og färre til at betale for vore udskejelser – det blir dyrt for vore börnebörn!!

  Reply
 • abildjyden 9. september 2008 at 13:32

  Tak til jer begge to

  Hørte lige denne sang hold dig på måtten eller hvad den nu hedder. Jeg tænker den er tydeligt gjort i afmagt.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.