Begynde dagen langsomt

9. januar kl. 8.42 fra altanen

Hos mig har det altid været vigtigt at begynde dagen langsomt. Har bare ikke fattet det før i 2012.

Heldigvis er det muligt at lære nyt. Selvfølgelig tager det lidt længere tid jo ældre vi bliver. Præcis som en (ældre pc) Smiley, der blinker

Fra min lille bog om “INDRE RO” af Paul Wilson fandt jeg en dejlig tanke

Få kun styr på det du kan styre

Vær nøjeregnende når du skelner mellem det du kan klare, og det der er tidsspilde. Brug så kun dit overskud på de opgaver du kan overkomme (og overdrag de andre opgaver til nogle andre).

Det er jo præcis sådan, det er muligt at styre udenom stress. Så er det bare hvordan, denne tanke kan blive en del af en selv. Glæder mig til at arbejde med den.

Livet derude er ikke sort/hvid efter min mening. Jeg har 2 uddannelser bag mig. Begge er med et facit, altså 2 streger under, og her er et resultat. Tager vi fat på livet, er det noget helt andet. Vi er forskellige på godt og ondt.

Begrebet stress er en svær nød at knække korrekt. Efter min mening skal der først graves dybt, årsagen skal findes, før der kan findes værktøjer, der kan afhjælpe. Og her er det så igen der skal tages højde for forskelligheden, for det værktøj der er godt for dig, er ikke ensbetydende med at være godt for mig. Vi agere forskelligt.

Jeg skriver at min morgen skal være langsom, og aldrig lyttet til dette. Der har altid været et eller andet der skulle gøres, og ja, jeg var ikke god til at overdrage opgaverne og sige fra.

Øv dig i at sige nej

Det er grænser for hvor meget du kan nå før din effektivitet og din sindstilstand bliver påvirket.

Påtag dig kun hvid du kan overkomme – og afslå så høfligt, men bestemt alle andre forslag.

Og en anden

Accepter kun en deadline

Deadlines er roden til så mange stressproblemer. Acceptér kun én deadline ad gangen, og du vil blive herre over din egen tid.

Endnu en

Hold en pause inden noget nyt

Det er altid fristende at hobe de stpre ændringer i livet sammen i én stor, masochisktisk pærevælling.

Gør dit stressniveau en tjeneste og tag ændringerne som de kommer – én ad gangen.

At gå ned med stress – ikke kun 1. gang – men flere gange. Fordi de råd der blev givet, ikke lige matchede, eller ikke fik tiden til at disse råd fik grobund, gør desværre stressen kronisk.

Derfor jer derude, der mener “ Man kan hvad man vil” – “Tag dig sammen – det er dovenskab” – “Jamen alle andre kan, hvorfor kan du så ikke?” – “Straf fra offentlige ydelser/kasser – Pisken”. Tænk på, vi er alle forskellige, og lige præcis ovennævnte er med til vi er blevet ramt af stress. Vi tror nemlig vil kan hvad vi vil, og lader os presse af omgivelserne der siger, tag dig sammen, og igen, kassen fra det offentlige bliver smækket i.

Det ville være så fantastisk vidunderligt – hvis i derude ville åbne øjnene for forskelligheden, ikke generalisere, og lade en ny start vokse i korrekt tempo.

Jeg har så mange tanker, der gerne vil ud, omkring den manglende omsorg, kærlighed, empati, smil, varme, positivitet, glæder.

Derfor støtter jeg op om En af os.

2 Comments

 • Catarina 13. januar 2013 at 18:01

  Det lyder som en ret så god bog, måske jeg skal læse den. 🙂

  Jeg har i det sidste mange år, ja, det må vel efterhånden være de sidste 13-14 år været god til at sige fra på alle planer og jeg ved hvad jeg har brug for og lytter til min indre stemme, som aldrig har svigtet, jeg har tidligere bare ikke hørt efter.

  Godt at du nu ved havd du har brug for og ikke mindst ikke har brug for. 🙂

  Reply
  • abildjyden 14. januar 2013 at 08:50

   Bogen hjælper mig, tager den frem hvis jeg kan mærke påvirkningen udefra.

   Det er dejligt du fangede det så tidligt. Det at lytte til den indre stemme, er en vidunderlig gave, det er den der taler sandt. 🙂

   Jeg ved det nu, jeg ved mit mellemnavn er “Slow” – Glemmer jeg det, så koster det.

   Reply

Skriv et svar