Det er lidt underligt. Mit indvendige ur er fanget et eller andet med godmorgen ca. kl. 5.30 her i Berlin. Det er nu meget godt. Så får jeg lige en lille stund alene, ikke helt alene, ved der er 4 andre der sover lige omkring mig, det er bare alene tiden, det giver så godt.

Da de første små skridt kom listende, var jeg den eneste voksen der var vågen. Heldigvis ved jeg hvad de hver især har brug for, næsten. Dagen var blevet valgt som IPad fri dag for dem begge, derfor tog jeg den ene med til bageren efter morgenbrød, så de ikke skulle nå at hitte på lege hvor søskendekærlighed rigtig skinner igennem, altså en leg der begynder med de bedste intentioner, og desværre ender med en tvist. Sådan er det og hvor jeg husker det 😉

Otto og jeg gik efter morgenbrød, det var så hyggeligt. Han var god til at vise vej. Vi var både i Netto og ved bageren. Det var en dejlig tur, hvor trafikken tydeligt bar præg af folk der var på vej til job, og vi fik lidt lækkert med til morgenbrødet.

Vi er jo 5 der skal være klar til afgang, det bliver vi jo ikke samtidig, derfor gik Otto og jeg tidligere. Hyggede lidt på legepladsen, men hurtigt trak Otto over til mig, det var ikke så sjovt i dag, lidt øv for Frida da hun kom til. Heldigvis var det løst hurtigt, da vi nu var på vej i Zoologisk Have og Akvariet. Vi fandt en Tram, jeg følger jo bare med, det er ikke mig der har sat mig ind i om det er Tram – S-Bahn eller U-Bahn vi skal med, selvfølgelig kunne jeg det, bare lidt langsommere end de unge mennesker, skulle have papirkortet frem, så hurtig er jeg ikke på mobilen. Stod jeg alene, ville det ikke være et problem. Det er bare så dejligt at læne mig op af de unge på det punkt. Heldigvis fandt vi hurtigt den rette vej.

Da vi var vel fremme mærkede vi hurtigt sommeren og temp. nærmede sig 34 grader iflg. vejr app´en. Det var dejligt, det ikke var koldt og blæsende, godt til min krop, når motionen ikke lige er muligt og dog få 18.000 skridt på kontoen, sådan en dag. Vi ankom kl. 10.30 ca. og forlod først haven kl. godt 16.30. Der var mange små pitstop, til is, vandpauser, slik pauser, spisepause, tissepauser mm. Undervejs mødte vi et springvand og det var så skønt for børnene, derfor aftalte yngstepigen med dem, at der sluttede vi af. Det var svært nogle gange at vente, derfor blev der brugt lidt vand fra vanddunkene til hovedbunden og ansigtet, det gav børnene energi igen til at se nye dyr. Efter kortet har vi ikke set alt, dog kunne vi mærke der ikke var mere at give af, børnene kunne ikke lokkes, vi voksne var mærkede på hver vores måde, derfor sluttede vi igen ved springvandet. Aftalen var, ingen måtte sprøjte på andre, jeg var den der stod i mellem, og ja, jeg var den der først blev våd op og ned ad benene i sandalerne, det var mig selv der gjorde det, og jeg blev hurtigt kopieret.

Efter en tissepause gik vi hen til en U-Bahn der bragte os til Alexsander Platz, hvor vi fandt et center med en Mc Donalds, det var børnenes største ønske, livretten for Otto er burger, han kunne spise det hver dag, hvis det skulle være. Denne Mc Donalds var placeret med mange forskellige små Take Away steder, og midt i det hele var det muligt at spise det købte. De unge mennesker valgte en Durum af en slags, og jeg valgte Sushi, det smagte godt, dog savnede jeg lidt forskelligt, 8 af en slags, 6 af en anden. Det er kedeligt. Otto og Frida har altid fravalgt ris, i dag fik Otto lysten til at prøve, begge børnene elsker laks, så Nigiri stykkerne var oplagte til at smage. Otto spiste det hele, hvor i mod Frida kun fik laksen, risene fik ingen point. Dog blev de begge informeret om der ville komme ris på bordet lidt oftere derhjemme, og ikke altid kartofler.

Turen hjemover var også med U-Bahn. Det var en meget flot station, udsmykningen var af ældre karakter, har ikke lige nået at læse om stedet. Det vil jeg finde tid til derhjemme, dog vil dele lidt billeder derfra. Vi stod af ved den ExpressoHouse der ligger nærmest, jeg fik mig en IceLatte med hjem, det var tiltrængt.

Vel hjemme ca. kl. 20.00, trængte så meget til at få skoene og BH af, og flade ud. Kort efter blev lejligheden fyldt op, de havde været omkring legepladsen inden. Otto og Frida kom i bad, før de skulle puttes. Vi voksne fulgte hurtigt efter. Jeg læste lidt før jeg fandt helt ro.

Her kommer der lidt billeder fra dagen.

6 Comments

 • Anne Holtegård 4. august 2022 at 08:47

  Jeg er nu imponeret af, hvor meget I får ud af dagene, når Otto og Frida også er med i det hele. Berlin er jo proppet med oplevelser og indtryk.
  Smart at få udvidet menukortet… 😉
  Jeg følger turen med fornøjelse.. Et gensyn med Berlin kunne godt komme på listen🤩

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 6. august 2022 at 11:36

   De har flere ting de gerne ville nå at se begge to, og vil gerne derned igen, og samtidig dejligt at komme hjem til genkendeligheden, og dog kom der spørgsmål om, hvorfor togene bumler og ryster i DK? hvorfor der ikke er flere spor? hvorfor banegårdene er så små? Så du kan forestille dig hvor mange spørgsmål og indtryk der både blev besvaret, og der vil komme nu her og i fremtiden.

   Dejligt du følger med, valgte at skrive hverdag, så jeg kan huske det. Denne ferie er/var en storbys-/oplevelsesferie, hvor en charterferie er ren badeferie.

   Det med udvidelse af menukortet skal doseres i små doser 😉

   Reply
 • Anne 4. august 2022 at 10:24

  Åh tak for glimt af Berlin, vi skal også snart afsted igen. Må jeg spørge hvor/hvordan I har lejet lejligheden? Det lyder om om den ligger ret godt.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 6. august 2022 at 11:45

   Tak for du har kigget forbi og givet dig tid til en kommentar.

   Jeg vil undersøge det hos yngstepigen, da hun fik muligheden gennem en kollega. Jeg kan oplyse dig lejligheden ligger ved Humannplatz.

   Reply
 • Catarina 7. august 2022 at 15:18

  Hold nu op hvor får I trukket de feriedage i Berlin i ørene. I får virkelig set meget og er mere eller mindre på fra morgen til aften. Jeg er vildt imponeret og så i den varme. Men for pokker hvor det trækker i mig for at besøge Berlin, sikke skønne oplevelser og billeder. 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 14. august 2022 at 08:54

   Det har været en oplevelse jeg aldrig vil glemme, så mange dejlige indtryk, og ja, der er plads til både børn og voksne.
   Jeg vil gerne derned igen, måske ikke lige på denne årstid, så forstår godt din udlængsel.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.