Jeg vågnede lidt senere, det betød Otto kom listende lige efter, dog var det for tidligt synes jeg, da dagen her var en meget lang hjemrejsedag. Jeg forsøgte at sende ham i seng igen, men far snorkede mente han, derfor fik han IPad, til det var tid for det øvrige af beboerne i lejligheden til at stå op.

Vi fik pakket sammen, tømt køleskab, sat opvaskemaskinen i gang, håndteret affaldet, så var alle klar til afgang. Først fik vi et lille visit ved den lokale legeplads, der blev taget ordentlig afsked. Hvorefter turen gik til en brunch restaurant, Cafe Butter, den ligger kun 2 Tram stoppesteder fra hvor vi boede. Desværre måtte vi trække indenfor, da det begyndte at regne, vi havde mærket det var ved at trække op, vinden var taget til. Det var selvfølgeligt dejligt at temp. var faldet siden torsdag. Vi hyggede alle med vores morgen/frokost, blev godt mætte.

Herefter gik turen til AlexanderPlatz, hvor vi gik rundt i centeret, alle etager, alle typer rulletrapper mm. blev afprøvet fra kælder til top. Det regnede. Da klokken nærmede sig kl. 13.00 gik turen til Hauptbahnhof, hvor turen hjemover kunne begynde. Jeg var blevet meget tørstig på det tidspunkt, lidt for voldsomt, så koncentrationen svigtede, og beslutningsprocesserne ikke var mulige. Det var ikke vand

, det var heller ikke mad. Fik mig en Icelatte, efterfulgt af en cola zero, benyttede isen fra icelatte til colaen, så den var meget kold, kun få mundfulde før min cola var tømt, fik jeg det bedre. Jeg kunne ikke lige overskue at forklare hvad der skete, udover bekræftede en kommentar fra yngstepigen, ja, jeg indtager meget væske. Der blev købt lidt ind til togrejsen før afgang Berlin kl. 14.38 mod Hamburg.

Vi skiftede i Hamburg, pyha, sikke et menneskemylder. Heldigvis havde vi tid nok. Endda tid til at købe lidt snack ved butikken på perronen. Vi havde pladsbilletter, så ikke noget stress. Der var så nogle rejsende der havde sat sig på vores pladser, Otto var undrende, selvfølgelig, heldigvis rejste de sig bare. Der var rigtig mange uden pladsbilletter, hver et hjørne, hver en krog og gange var fyldt op. Da vi landede ved Padborg, stod paskontrollen klar, og da der var så mange ekstra rejsende, gav det forsinkelser, så de rejsende der skulle skifte i Fredericia, for at komme videre til Kbh. måske missede deres skifte. Heldigvis blev der indhentet lidt, og toget i Fredericia ventede.

Talte med nogle af de rejsende der ikke havde pladsbilletter. De var forsinket fra Amsterdam, hvor de var rejst fra kl. 7.00 om morgenen, da de nåede Hamburg, så de dørene lukke i toget til Fredericia. Deres rejsetid hvis skiftet klappede i der, blev på 16 timer. Der stod en flok Italienere, ved os, vi sludrede lidt om løst og fast, pludselig efter en times tid kom et udbrud fra Frida, der var fordybet i IPad´en, og den kommentar fra dem var, hun er i live, gav smil på læberne omkring os.

Turen fra Vejle til Holstebro var ved at tage livet af mig. Arriva og er er ikke gode venner. Og efter så mange timer siddende. Pyha, derfor var det så skønt at både Otto og Frida lavede noget underholdning, det var efter Herning hvor IPad´s gik død for strøm, og de begge lige fik lidt smarties og chips, da det ville være surt de faldt i søvn. Frida var hyper aktiv, tydeligt et tegn på overtræthed. Fra Aulum til Holstebro dansede hun i gangene, fjollede. kl. 22.34 stod vi af, bilen stod godt 100 meter fremme.

Hjemme blev der pakket ud, og dynerne fundet.

Tusind tak for fantastisk selskab. Jeg har virkelig nydt turen til fulde. Mange dejlige minder, og lysten til en tur til Berlin igen, eller en anden storby, er skabt.

4 Comments

 • Catarina 7. august 2022 at 15:50

  Lækker med morgenmad/bruch efter klargøring af lejligheden, så kunne den rigtig nydes 😀
  Sikke heldigt at det kun var den sidste dag det regnede, for ellers kunne det. godt have blevet nogle lange dage hviss man skulle opholde sig i centre og ligende – selvom rulletrapper er sjove, så er de jo heller ikke sjove hele tiden 😉
  Air hvor var det godt I have pladsbillet, men det er jo nærmest også et must når man rejser med børn, jeg gjorde det selv dengang Christian var lille, jeg skulle ikke nyde noget af at så med børn. 😉
  Sikke en hjemrejsetur, med mange mennesker og forsinkelser og ikke mindst også en pæn lang rejse tid.
  Men hvor har jeg nydt alle dine skriv fra Berlin og hvor er det skønt at du har haft tid og lyst til at skrive og have det ekstra minde ud over dem som er printet i hjernen og hjertet.
  JA, rejser giver lydt til flere af dem – de ter faren ved dem 😀
  Glæder mig til havd du finder på en anden gang.

  Tak for turen og ha’ en dejlig søndag Karin 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 14. august 2022 at 09:47

   En dejlig morgen/formiddag og brunchen var fantastik😋
   Enig, tror heller ikke børnebørnene havde været så rolige og indforstået, hvis det var det eneste vi kunne foretage os, så var turen gået til et center for at købe gummistøvler, paraply og eller regntøj 😂
   Ja, pladsbilletter er et must, og dog, de Italiener der sad på vore pladser, havde pladsbilletter til samme sæder, samme vogn, bare 1 time tidligere, det var så derfor de måtte komme med. Turen var lang, jeg har været godt øm bag i siden, kan ikke sidde stille så længe pt. 😂
   Det glæder mig, du har nydt min beretning. Jeg har nydt hvert en stund i Berlin, og nu nyder jeg at kunne se tilbage, og ved at jeg om nogle år vil kunne finde disse indlæg frem sammen med Frida og Otto, hvor vi kan samle op på turen. Og måske der komme lidt mere historie på. Glæder mig allerede til de stunder. 😍

   Reply
 • conny 11. august 2022 at 09:15

  Hvor har det været sjovt at læse om jeres Berlintur. Jeg var der for godt 25 år siden med børn cirka på dine børnebørns alder og med mine svigerforældre – mon ikke der ser noget anderledes ud i dag! Dine indlæg vil være i tankerne mht. seværdigheder, når vi engang tager til Berlin igen.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 14. august 2022 at 09:54

   Det glæder mig, du har med garanti haft nogle aha oplevelser, og igen, tror jeg din teori holder stik, når vi ser udviklingen i vore byer her i DK.
   Jeg kunne godt tænke mig en tur til Berlin igen, både med børnebørnene, og en ren voksen tur. Måske bliver det aktuelt engang.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.