Deadline lørdag aften 22.30

Deadline - 17. august 2013

Dr 2 lørdag aften. 2 personer med forskellig holdning.

Den ene mente de arbejdsløse og ja vi danskere skal piskes til at gøre som der er brug for, hvor den anden tænker som jeg, vi skal have plads til at lege, da det er sådan vi får ideer, og det giver udvikling.

Det vil jeg fable over i morgen.

Godnat

Det var debatten mellem Tænkerne Soulaima Gourani og Tor Nørretranders, der fik mig til at reflektere.

Det var ikke hele debatten, men noget enkelt konkret. Det var tanken om arbejdsstyrken skal piskes. Straffes for vi ikke tager os sammen. Her tænker jeg, hvem skal være den der vurdere om den enkelte ikke tager sig sammen? Hvem kan sige, du skal gøre som jeg siger?

Jeg vil meget hellere det at forløse det enkelte individ, at lege, at give plads til at turde springe ud, udtrykke sig, jeg kunne fortsætte.

Jeg ved godt det er mine egne tanker der løber, efter at have lyttet. Hører bare sammenligningen med Kina, og pludselig løber mine tanker løbsk. Ser disse lange rækker af personer, der sidder over en symaskine, madrasserne der ligger i en bunke forenden af lokalet, lederen går rundt og tjekker alle sidder bøjet og symaskinen, og der er 100% fokus på at sy, i 14 timer dagligt, og kun med få afbrydelser, der er godkendt af lederen, der går rundt. Lederen tager stilling til og et toiletbesøg er okay.

Det tror jeg ikke på er vejen ud af krisen, på vej tilbage til at være et land, andre ser op til, et land der har en stabil økonomi.

Jeg tror på udviklingen af det hele menneske, at vise muligheder frem for begrænsninger, turde at tænke og sige det højt.

Vi er forskellige, og det tør vi være, hvis mulighederne er der. Det er ikke alle der ønsker en materialistisk livsstil, livet med Villa, Volvo, Vovse og 2 børn. Derfor er det mulighederne der udvikler, levner plads til alle, og skaber et land andre vil misunde. Selvfølgelig koster det at skabe muligheder.

Derfor er det i min tanke valget mellem det hele menneske eller en robot.

Jeg vælger det hele menneske <3

2 Comments

 • Catarina 18. august 2013 at 16:39

  Du har helt ret Karin. Der skal være plads til leg for det er den eneste måde at vi nettop som du skriver er innovative på. Når der er tid til at tegne med den store tusch så kommer ideerne og det er dem vi skal leve af.

  Ha’ en rigtig god søndag.

  Reply
  • abildjyden 19. august 2013 at 07:52

   En dejlig søndag er nu blevet til en fantastisk mandag morgen 🙂

   Mine uddannelser er begge noget med 2 streger under. Men elsker at tænke ud af boksen, og være den der tænker i muligheder, frem for begrænsninger

   Reply

Skriv et svar