Decemberliv

Nu er der gang i alle traditionerne rundt i det ganske land, og pudsig nok har hvert land sine traditioner, og går du ind i de forskellige hjem her i Danmark, er der også forskelle. Jeg har 4 store børn i alderen fra 18 til 28 år, der er ingen der er gift endnu, ingen der har børn, det er kun den yngste der har adresse hos mig, og den ældste bor alene. Hun boede sammen med 1 for 2 år siden, ja, de havde dengang været kærester i 11 år, de valgte at holde jul, det var så kun for deres far, og søstrene, Kim er ikke sammen med hans far, har ingen kontakt haft i 3½ år ca.. Denne juleaften var et kulturchok for alle, selv den ældste der holdte den. Det er vanskeligt når traditioner skal sammenføres. Tænk sig, det var en pige og dreng der er opvokset med 2 km afstand, de har været kærester i 11 år, og vælger så at holde jul sammen for føste gang, og det bliver i fiasko siger de, ja, der gik ikke mange måneder så var de gået fra hinanden de 2, om det var julen, vil jeg lade være usagt, jeg kender ikke det dybere liggende for bruddet, og det blander jeg mig ikke i.
 
I år bliver i en ny lejlighed for mig, og ja, det julepynt jeg har værtsat tidligere det passer pludselig ikke ind, hvor skal dette være, og nej, det kan jeg ikke gøre nu, det ser forkert ud, jamen hjælp hvad gør jeg dog…….. – Jeg finder en ny måde at takle det på, finder en ny løsning, og gør det lidt anderledes. Jeg har ikke noget imod nye oplevelser, selv julen kan for mig ændres, hvis det skal til for fredens skyld. Jeg er blevet voksen (hihi), nej jeg har nu aldrig været så vanskelig, og dog, juletræet, skal jeg have et i mit hjem, det har jeg ikke haft siden jeg blev skilt for 9 år siden, da juleaften ikke er holdt hos mig, her har jeg store krav, eller rettere, det er meget simpelt, der må kun være guldfarvet ting på en Nobolis, hvide lys og skulle jeg have et træ i år ville jeg gerne have disse små søde nisser fra Trip Trap, var jeg millionær var disse guldfarvet ting George Jensen stof….., Jeg har ingen juletræsfod endnu, det skal være denne 5 stjernet hvor holderen er guldfarvet. Så juletræet i mit hjem vil jeg have rigtig meget at skulle have sagt overfor. Samt enkelte indslag gennem selve juleaften, jeg har en salme der skal være med på turen omkring træet, og helst som afslutning hvis muligt. Det er DEJLIG ER JORDEN, jeg nyder den året rundt, den er bare så sigende, så smuk…………
 
Der er jo mange andre trationer her i december. Vi bager ikke her hos os, det bliver ikke spist, så derfor, konfekt, da børnene var små var vi flittige med konfekten, og alt blev så smidt ud efterfølgende, der er ingen der spiser det, derfor gør vi heller ikke dette nu, hellere frisk frugt. Så gør jeg i julepost, dog er det som oftest en årsberetning, identisk til alle, her bliver nogle begivenheder fremhævet, og ellers små fortællinger. Jeg er på julebrev med 25 stk.
 
Det er da mange andre traditioner, jeg ved mange elsker den årlige firma julefrokost, i år fravælger jeg, det er næste fredag, her er jeg raskmeldt, til arbejde, men jeg har også været på arbejde den 1. uge, dog er jeg ikke raskmeldt til fuld power, og når der kommer lidt humle og snaps indenbords, (hihi), så glemmer jeg at jeg skal passe på.
 
Kan i alle hygge jer i denne søde juletid.
 
Decemberkram fra Karin

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.