Måske ikke for dig, men det er det for mig. Der skal nemlig ikke så meget til jeg bliver rundtosset/forvirret. Du vil nok undre dig, når du ser lidt af det der kan virke kaotisk for mig.

Kommer der gæster til mig, må det ikke være uanmeldt, der fungere jeg ikke. Jeg har brug for at af finde en værtinderolle frem indeni. Det er en af flere kasketter, og det at finde den rette tager tid. Jeg har nok altid haft lidt udfordringer med den rolle som værtinde, efter jeg fik diagnosen kronisk udbrændt har jeg fået forståelsen af hvorfor. Når der så er gæstebud, har jeg brug for at være så klar/færdig når gæsterne kommer. Mit køkken, min bordplads er meget trang, så jeg skal nok sige hvilken hjælp jeg gerne vil have, hvis det er gæstebud til spisning, da jeg har en struktur inde i hovedet, nogle gange er den udprintet. Den fungerer lidt som en opskrift.

Hvis jeg står ved kasselinjen, og folk bagfra presser på for at få varer op på båndet efter mig. Når jeg skal betale og kunden bagved nærmest står ovenpå mig, siger kortet ikke bare bip, så kommer jeg helt ud af kurs. Det samme gælder ved pakkebåndet, så fumler jeg helt vildt. Jeg nød virkelig Corona restriktionerne Da var der god tid og plads. Hvis jeg handler tidligt i dag, så er diverse supermarkeder knapt begyndt opfyldningen, mange gange er skal jeg vente til kl. 9.00, men så er spotvarerne jo væk, og her kommer der igen kaos i hovedet for mig. En madplan er forpurret, og jeg må gentænke. Husk på jeg er alene, derfor kan det vælte en hel uges planlægning, da mange varer ikke kan købes i små portioner, f.eks. spidskål, blomkål, broccoli mv.

Hvis jeg kører bil. Jeg har en med der selv har kørekort, og jeg blinker for tidligt/for sent, laver en hårdere opbremsning end lige først tænkt, og det bliver kommenteret, så kommer kaosset. Det gør mig utryg, og derved laver jeg flere fejl. Jeg giver som hovedregel rettet til dem der kører med.

Når jeg er på en arbejdsplads, og en kollega, står bag mig og tripper for at få en udstukken opgave udført af mig. Jamen jeg laver da gerne den opgave, og er jeg den eneste der kan lave den opgave, så giv mig den i så god tid, så du ikke behøver at stå i nakken på mig. Gør du det, tager det længere tid, og med masser af fejl.

Sidst men ikke mindst har jeg nu fået bekræftet endnu en ting der skaber kaos. Jo, jeg var godt klar over det, og har faktisk været klar over det i mange år. Har endda forsøgt at gøre mine omgivelser – de nærmeste opmærksom på hvor vigtigt det er for mig af spise på rimelig faste tidspunkter. Derudover må jeg ikke have nogle smerter udover det sædvanlige, noget betændelse eller lignende, hvis ikke jeg overholder dette, så er der kaos i mit fastende blodsukker, altså den jeg selv kontrollere. I weekenden var jeg ved at skrige, og tænkte at den nye medicin ikke fungerede som den skulle, jeg var så svimmel, hoved, nakke og skulder var så meget i udu, ringede til lægen mandag morgen, men der var optaget, tænkte jeg lige vil ringe til min fys., om der lå en henvisning der kunne bruges, heldigvis, og der var et afbud samme dag. Da jeg landede, forklarede jeg hvad det var, og indrømmede at hjemmeøvelserne ikke ville blive udført, da jeg har et helt ringbind jeg skal gennem flere gange dagligt. Derfor tog hun ved, og jeg sagde meget grimme ting. Det var mandag, tirsdag var jeg så øm, men tog i Jysk, for at finde ny hovedpude, her var der en ærlig ekspedient, hvis jeg venter 10 dage, vil jeg kunne få den hovedpude til ½ pris, som jeg udså mig. Han viste mig 2, og hjemme læste jeg nærmere. Nu har jeg besluttet mig. I dag har ømheden fortaget sig, og kan bekræfte at det fastende blodsukker er faldet, så ingen farer der, ved dog godt det med store udsving ikke er okay. Skal heldigvis til fys igen i næste uge. Og spisetiderne skal jeg selv håndhæve. Punktum.

Så ja, kaos hos mig, kan for dig virke underligt, men for mig har det betydning. De udfordringer jeg har når jeg er i supermarkedet, kan jeg ikke gøre noget ved, derfor må jeg leve med det, det øvrige kan jeg selv tage mig af, gøre mine omgivelser klart, at sådan er det for mig, og det må de respektere. Og jeg skal selv være mere skarp for egne handlinger.

Nu vil jeg nyde nr. 2 sommerdag. Jeg elsker det “I love it”. Husk nu at drikke rigeligt, og helst vand, ellers vil jeg anbefale at have både og ved din side, da flere drikke er vanddrivende. Husk det.

7 Comments

 • Anne Holtegård 20. juli 2022 at 13:11

  Liv og linegang! Pas godt på dig selv 💕
  Jeg kender lidt af det.. Efter min stress og siden forstærket af corona perioden..
  Plan og aftaler. Prøver at undgå for lang tidsmæssig udfordring.
  Holde fri mellem aftalerne. Svært, da de ofte kommer i flertal!
  Lige nu holder jeg helt fri.. Har bogstaveligt talt lukket af og rullet ned!
  Jeg kan nemlig IKKE lide varmen. Venter bare på at🌡️falder til omkring 20° igen.
  Der står vand på bordet og tour’en må levere underholdning, mens jeg venter…

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 21. juli 2022 at 07:31

   Det er en livsstil som flertallet ikke altid forstår. Når vi melder fra, siger nej tak, eller trækker stikket (måske glemmer at give besked om stikket er trukket). Vi der har det sådan, har bare brug for at lade op, det gør vi langsommere. Vi er ikke et duracell batteri, eller en bedre beskrivelse, vi er et IPhone batteri der er 2 år eller ældre :-). Vi bliver fuldt opladet som alle andre, men bruger langt mere energi på “små” ting, hen over dagen, derfor er der brug for indlagte lade stationer, langs den vej vi går.
   Den eneste der kan passe på dig, er dig selv. Husk lade stationerne ❤️

   Reply
 • Venterpaavinblog 21. juli 2022 at 23:20

  Det er så godt, du kender dig selv – når man har det sådan er det så vigtigt at lytte til sig selv. At overskride sine egne grænser, eller lade andre gøre det, når man ikke kan rumme forandringer, uforudsete ting eller modstand, kan jo tit betyde rigtig meget for ens overskud i måske op til flere dage efter♥️. Også når man arbejder med sig selv.

  God solskinsdag til dig; her blev der drukket tons af vand, og tanket på alle beboerne på job.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. juli 2022 at 09:06

   Det er en rejse at blive diagnosticeret, den stopper ikke på dagen den udstikkes.
   Jeg tænker/ved også der er flere uden diagnoser der kan nikke genkendende til de udfordringer jeg møder, og reagere på samme måde.
   Det vigtigste er vi som individer, hver især er navlebeskuende her. Og ja det trækket også på energikontoen.
   Derfor er der dage der bliver trukket ud af kalenderen.
   Tak for dine dejlig ord

   Reply
 • Catarina 26. juli 2022 at 10:49

  Uhhh som jeg kan følge dig Kain og godt du kender dine egne træner og ved hvornår su skal sige stop. Jeg har meget af det samme som du, dog ikke din baggrund med stress og kronisk rdbrendthed. Men som du ved, prøver jeg også hele tiden at stoppe op og ikke have alle dage fyldt. Det med at der står en i nakken, du heller ikke for mig og kommer også til at lave vildt mange fejl og bliver så frustreret på mig selv og så kører skruen ellers. Ha’ en god dag ven 🙂

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. juli 2022 at 08:58

   Jeg tænker der er mange flere derude, der har det som os. Jeg måtte lære det på den hårde måde, før jeg reagerede, du lærte det tidligt.
   Det er vigtigt at vi, og alle der kan nikke genkendende til mit skriv, tilføje lignende til skriveriet, spreder vores viden og erfaring, så de derude, der stadig løber i hamsterhjulet, med tungen ud af halsen, og glemmer hvem de er.
   Vi mangler virkelig accepten af forskelligheden, mangfoldigheden.

   Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. juli 2022 at 09:06

   Glemte at takke for dine dejlige ord til mig ❤️

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.