Hvor meget og hvor lidt sker der så? Er det bare det at stå op, tage på job, gøre det jeg gjorde i går, og gør igen i dag og i morgen, og pludselig rammer sengetid. Selvfølgelig er dagene krydret med lidt af hvert, dog er langt det meste bare ren rutine.

Sidste lørdag blev jeg inviteret med i Jyllands Park Zoo, med yngstedatter og børnebørnene. Otto og Frida mente ikke de havde været der, før vi landede. Nå, er det her, skal vi ikke lige det og det, Selvfølgelig fulgte vi sporet, de begge havde stukket ud. Vi blev derfor hurtig færdig med turen rundt blandt dyrene. Dog havde Otto spottet, det ville være muligt at holde en slange, så det skulle han selvfølgelig prøve. Vi gik derefter ned til legepladsen, hvor vi spiste den medbragte mad. Desværre havde Yngstedatter fået den forkerte jakke på til turen, det var bidende koldt, børnebørnene og jeg havde vindtætte jakker på, men yngstedatter havde taget cowboyjakken på fremfor den vindtætte. Da vi stod ved den store hoppepude og det store tårn med rutschebaner, stod det klart, at vi måtte vende næsen hjemad. Yngstedatter fik først varmen igen hen under aften.

Mandag eftermiddag i uge 21, havde Otto og jeg en aftale. Håret trængte virkelig til at blive klippet. Sådan en klipning sker ellers når Otto er på weekend eller ferie hos Bedstemor, det skal han så først i uge 27 og 28. Vejret var godt, så vi aftalte at turen skulle foregå på cykel. At cykle med en så lydhør 7-årig, der bare gjorde præcis det jeg sagde, det er jo fantastisk. Efter klipningen, trak banegården, da den ligger lige overfor, dog ikke når vi skulle cykle (gå og kører), da der var signalarbejde. Omkørslen var så godt afmærket, og her fulgte Otto ruten, desværre var der en meget stejl bakke belagt med grus, det var en nedkørsel der ikke lige matchede os, Otto væltede, heldigvis slog han sig ikke mere end det var et chok. Han var hurtig på benene igen, og trak ned til bunden hvorefter han cyklede lige så fint resten af turen til banegården. Her fik vi set 3 afgange, hvilket betyder meget for ham. Dog blev han lidt trist over, 7-11 ikke er på banegården mere, han er vild med deres nuggets. Heldigvis var der en aftale om vi skulle på Mac Donalds på vej hjem. Her nåede han at lege lidt både før og efter maden. På hjemturen gik det over stok og sten, min cykel har jo en trip og hastighedstæller, på et tidspunkt cyklede han 29.2 km i timen, det var på et stykke med meget lav nedstigning, ikke fra en bro eller noget. Godt jeg har fået mig en el-cykel når jeg skal følge med. Da jeg landede derhjemme, havde jeg kørt 15 km.

I går lørdag var der et arrangement i personaleforeningen fra mit “gamle” job. Jeg var blevet inviteret med, da der nærmest ikke har været noget, hvor vi alle kunne mødes, siden julefrokosten 2019. Der har været en enkelt gang, hvor der stod en pølsevogn ved lageret, men ellers har alt andet været ramt af forsamlingsloft mm. grundet Covid-19. Nu var vi rigtig mange samlet. Det var en dag til HerningRocker m/buffet. Jeg havde fået lavet en løsning så det var muligt at nyde et par genstande. Havde så lige glemt at kontakte HerningRocker mht. min diabetes, så jeg kunne bruge de ølbrikker på noget der ikke kun er kildevand, cola zero eller hindbærbrus, det var de eneste drikke der var sukkerfri. Jo jeg ved godt jeg må få lidt, der indeholder sukker, dog skal det være i begrænset mængder, og skal jeg have en øl, er der kun en jeg bryder mig om, de fås ikke til festivaler. Nå, andre fik så glæde af de sidste af mine ølbrikker, og jeg købte selv det jeg kunne tåle. Havde jeg taget kontakt, ville der have været lavet en særaftale. Havde helt glemt det, da det jo er over 3 år siden jeg sidst har været til festival.

I dag, hvor jeg var ude at handle overhørte jeg en samtale mellem far og en datter på ca. 8 år. Faderen forklarede datteren at regeringen havde lagt en afgift på fedt og sukker, og gjort grønsager og fedtfattige fødevare billigere. Blev lidt fortørnet over, at det den far tortalte datteren ikke er sandt. Prisstigningerne er jo af helt andre årsager, skummetmælk og grønsager er jo steget med samme vækst som smør. Jeg kunne ikke dy mig at sige til faderen at det er vigtigt at holde sig til fakta, især overfor børn.

Ønsker dig/jer en dejlig søndag.

8 Comments

 • Ellen 29. maj 2022 at 18:54

  Jeg kan rigtig godt lide, at du fortalte den far, hvad du mente om hans falske forklaring. Gad vide, hvad han selv siger, når han får serveret falske nyheder?!

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 29. maj 2022 at 19:15

   Nåh ja, tænkte ikke lige i den retning. Mere med tanke for barnets læring. Børn i den alder tror jo fuldt og fast på forældrene, og hører de så andre sige noget andet, den konflikt der kan opstå, bliver så en lærer/pædagog, der skal håndtere, skole/hjem samtalen der også ender i en konflikt.
   Så jeg er helt enig, hvordan ville han reagere, ville godt være en flue på væggen.

   Reply
 • Catarina 30. maj 2022 at 18:05

  Hvor fedt at du havde sådan en klippeaftale med Otto, det er jo ogå en måde at få ekstra timer med de små guldklumper på 😀
  Ja, det har virkelig også blæst en halv pelikan, og hvis tøjet ikke er til det, kan det hurtigt blive vildt koldt.
  Waauw hvor er det godt du fik fortalt pigen far at man skal holde sig fakta, det havde jeg nok ikke gjort, men bare holdt mund og tænkt mit 😉 Du er en gæv kvinde.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 11. juni 2022 at 08:35

   Otto har også fortalt om turen til vennerne i skolen. Så de ekstra timer med guldklumperne er vidunderlige.

   Jeg gør det faktisk aldrig, altså italesætter, men her fyldte det at lyve,Fake news, så meget, dråben der fik bægeret til at flyde over. Tak ❤️

   Reply
 • Lene K 30. maj 2022 at 20:05

  Sikke skønne ting I fik gjort sammen. Hvor er det bare dejligt at I kan cykle så langt rundt og opleve lidt af hvert
  Jeg er ikke helt på linje med jer i forhold til faderen, men jeg har også lige fået fortællinger om kvinder i vores alder (aldrig mænd) som synes de kan tillade sig i det offentlige rum at kommentere min svigerdatters håndtering af sit barn (og hun er en fantastisk mor) 🙂 Jeg er helt enig med dig i, at faderen og datteren får et problem, når datteren fortæller det her videre, men det må han så råde bod på til den tid. Det er altid dumt at bilde børn noget ind. De mister tilliden til deres forældre på den måde.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 11. juni 2022 at 08:26

   Det var en dejlig dag.
   Der kan være bevæggrunde til din beslutning. Jeg kommentere af princip ikke, for kan ikke vide hvad der er sket for 2 minutter siden. At jeg vælger at kommentere i dette tilfælde, er mere pga. det at lyve, sige at det er en folketingsbeslutning at fedt og sukker er steget i pris, og priserne et nedsat på grønsager. Det har Folketinget ikke vedtaget. Tvært imod er det jo det fedtfattige der er dyrest blandt andet ved hakket kød, og en helt anden årsag alt er blevet dyrere.
   Jeg husker hvordan en af mine børns klassekammerater var blevet fyldt med konspiration, og hvad det udviklede sig til. Det forstærkede mig i troen på, det at lyve, ikke er gavnligt. Altså holde sig til Fakta, er det noget vi ikke kan give fakta på, så indrøm det. Barnet her ville kunne forstå denne forklaring.
   Det er bare min bevæggrund for min handling. Har du en anden tilgang er det jo den der passer dig kære Lene.

   Reply
 • Lene 30. maj 2022 at 20:08

  Skrev en kommentar, som jeg så kom til at trykke på afsend inden jeg havde færdigfyldt oplysningerne 🙂
  Men jeg er imponeret over så meget I så og så langt I fik cyklet i forbindelse med et frisørbesøg. Det er skønt at få gode oplevelser med sine børnebørn.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 11. juni 2022 at 08:39

   Jeg har lige godkendt din anden kommentar, og ja, med en begrundelse for hvorfor, jeg kommenterede på en handling. Gør det ellers aldrig. Det var bare dråben der fik bægeret til at flyde over, Fake News var igen et emne i nyhedsstrømmen den dag.
   Ja, jeg blev da også rimelig overrasket, da jeg så hvor langt vi havde været omkring 🤗

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.