Det er en nødvendighed i dag, uanset hvor vi vender og drejer os, både på arbejdsmarkedet og i hverdagens gøren og laden. Hm. Det er så lige et af de punkter en kronisk udbrændt er lidt langsom desværre.

I denne weekend har jeg været nødsaget til at være omstillingsparat. Årsagen skyldes en aftale der var aftalt til lørdag, fredag aften blev det ændret til søndag, desværre blev denne aftale også aflyst, dog var forslaget at udskyde aftalen til senere i dag, det kan jeg så ikke, da der er en anden aftale i min kalender.

Aftalerne var med min søn. Han har et job som leder over flere forskellige arbejdspladser, nogle er kun bemandet 1 gang om ugen, andre 24/7. Der er ca 72 mand under ham. Det er rengøringsbranchen indenfor fødevare. Arbejdstiderne som regel om aftenen/natten og weekender. Dvs. arbejdsstyrken ikke findes blandt etniske danskere, de vil ikke denne form for arbejde. Og her kommer udfordringerne så, især de kulturelle. Præcision, pligtopfyldenhed mm., er ikke lige det alle ikke etniske danskere kan udvise. Så er en kammerat syg eller har friweekend, så vælger alle vennerne at sygemelde sig. Dvs. fredag meldte 7 medarbejdere ind med sygemelding. Husk på det er ikke alle 72 mand der kan alle opgaver, og ja, det er ikke alle der arbejder i weekenden. Så må lederen vise vejen for de trofaste medarbejder. Det skete så denne weekend. Desværre sker det alt for ofte, og ja, det er bestemte ikke etniske danskere – undskyld – ved godt det er blandt de jobs der rangerer lavest, men de jobs er nødvendige, du vil jo gerne have dit køb i køledisken, dine småkager til jul, din chokolade, dine wraps, chips, tobak mm., det er bare et lille udsnit af hvilke fabrikker min søn har ansatte på. Rengørings skal jo udføres, der kommer jo en kvalitetskontrol i tide og utide, så er det jo fantastisk at egenkontrollen er i orden. Som min søn nævnte ved afbuddet her til morgen var, og tænk det var min ferie hvor jeg har arbejdet 72 timer. Der skal bare ske en ændring blandt de ansatte, og undskyldningen kom straks, det er svært at afvise visse ikke etniske danske og favorisere andre, dog tales der også om det blandt de ikke etnisk danske. Sådan er det bare. Undskylder endnu engang. Beklager. Som min søn siger, tænk dem som nogle vil ikke og andre vil det så gerne.

Jeg er bare lidt langsom til at omstille mig. Derfor er det godt jeg ikke skal bestride ovennævnte job. Jeg er lidt mere til det forudsigelige. Det mærker jeg så også her i det private. Tænker lige på her i skrivende stund, hvad fik jeg ud af dagen i går, og hvad finder jeg på i dag. Jeg keder mig heldigvis ikke.

Vil ud at nyde denne søndag.

4 Comments

 • Ellen 4. september 2022 at 15:23

  Du skal da ikke undskylde. Kendsgerninger er kendsgerninger, og netop disse er nok noget, vi alle udmærket ved, men vi må bare helst ikke tale om det. Politikerne ved det også, men det er virkelig en varm kartoffel, så det bliver der næppe nogensinde rørt ved 😌

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 7. september 2022 at 08:10

   Tak Ellen. Jeg er typen der står med åbne arme med sætningen, alle er lige indtil det modsatte er bevist. Altså, det er kun det enkelte individ jeg takker af overfor, ikke en gruppe. Derfor har jeg det svært med at forliges med det jeg skrev, det er kommet ind fra barns ben, jeg er selv barnebarn af en polak, og her har jeg fortællinger i rygsækken der præger.

   Reply
 • Catarina 8. september 2022 at 18:55

  Jeg kan skatten følge dig og nogle gange kan for mange ændringer også blive for meget og man har mere lyst til at sige nej tak. Så du skal bestemt ikke undskylde.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 17. september 2022 at 09:15

   Jeg havde blandt andet dig i tankerne da jeg skrev. Ved du har det lidt som jeg. Ikke at dit er så krævende som mit. Altså at der er planlægning. At være i 112 beredskab 24/7, er hverken dig eller mig.
   God lørdag/weekend til dig.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.