Denne overskrift kan fint dække over alt det der sker, både her, der og overalt.

Udenfor min boble, har en pandemi været hovedoverskrifterne i godt 2 år, nogle steder er vi tilbage på sporet, uden restriktioner, og andre steder er der meget stramme nedlukninger, ja, strammere end det vi har oplevet her i DK. De godt 2 år, har givet stof til eftertanke, det har givet masser af gode takter, der fungerer perfekt, min livskvalitet er øget, og har med glæde taget imod. Og nej, jeg er ikke en “nikkedukke”. God livskvalitet er at foretrække, fremfor at please dig, der bare råber op om “krænkelse af frihed”, du koster samfundet alt for meget, efter min mening, en lille forklaring kommer senere.

Da vi lettede på vores restriktioner, og langt de fleste var på vej tilbage til 2019 tilstande, skete der noget den 24. februar i Ukraine, vores nabos nabo. En krig, der blev igangsat af Putin. For mig kan alle mulige og umulige begrundelser for at begynde, helt ubegrundede. Bare fordi min nabo ønsker en højere hæk end mig, betyder det da ikke jeg, eller naboen har ret til at bombe mig, fordi jeg er uenig. Dialog er vejen. Punktum. Det er skræmmende, det fylder i hverdagen på alle parametre, hvor meget vil jeg vide, hvor meget kan jeg rumme uden, det påvirker livskvaliteten. Godt det er muligt at lukke ned, jeg kan ikke være på 24/7. Det betyder ikke at jeg er “ligeglad”, det betyder at jeg tager vare på mig selv, det skal jeg huske, for ellers kan jeg ikke være der for andre. For at elske din næste, så er det vigtigt at elske sig selv.

Pt. stiger priserne på al energi, og derved stiger priserne på fødevarer mm. Mange af mine medtrafikanter kører langsommere på Motorvejen. Og dem der har muligheden, benytter samkørsel, finder cyklen frem mm. Her fra mig kommer der nogle pip fra noget der virkede i 1973, ved godt du, som bare konstant pipper med “krænkelse af min frihed”. Det behøver ikke være bilfrie søndage, kom med ideer, hvor alle uanset placering, kan mindske forbruget på gas, diesel, brændstof. Vi er ikke alle der har råd til el-biler, få lavet stander hjemme. Husk på, udbud og efterspørgsel sætter prisen. Så dig der råber med “krænkelse af min frihed” er med til at øge prisen. Ja det er dig der sætter prisen.

Der er brug for vi kæmper for klima, miljø mm. sammen med det, og tankerne om prisstigninger, så er der brug for at ændre vores livsværdier radikalt, og gør vi det i fællesskab, præcis som vi gjorde i foråret 2020, og her og nu, for Ukraine, ved godt du ikke kan rejse på storbyferie lige når det passer dig, kører/flyve som det passer dig, leve efter begrebet “Nice to have”. Husk på Maslow behovspyramide.

Heldigvis sker det også mange dejlige ting inde i min boble. Det ses også i hvert afsnit ovenfor, derud over har jeg min dejlige familie, som jeg er sammen med så meget det er muligt. Af større oplevelser har jeg været i biografen, til Hest & Rytter ved Hingste kåringen i Herning Messecenter, besøgt sønnike i Ry, hvor turen gik til Silkeborg, hvor jeg ikke har været siden 1997, hverdags gøremål, hvor jeg er en del af Otto og Fridas fritidsinteresser, eller bare udflugter, enten i Gågaden, hvor vi ofte er en tur forbi en kaffebar, eller en tur ved havet, eller i skoven. Dog var der lige en lille streg i hverdagen. Min arbejdsplads er i rivende udvikling, og de har behov for en fuldtids på den post jeg bestrider, det kan jeg ikke honorér, desværre, bossen havde fundet flere alternativer til mig, jeg søgte, og har allerede fået nyt job. Så jeg når ikke at gå ledig. Jeg var opsagt pr. 31/5 – og begynder i det nye job 1/5. Altså jeg var rådvild i 7 dage.

Med det vejr februar bød på, og så sammenlignet med det vejr vi har nu. Så ser det hele da bare meget lysere ud.

Ønsker herfra en dejlig solskinsdag/weekend.

6 Comments

 • Ellen 19. marts 2022 at 12:56

  Pandemien var ikke spor sjov at komme igennem, men den gjorde trods alt også noget godt, fordi meget blev sat i relief.
  Undtagen nok for for superegoisterne, hvis eneste dagsorden er mig, mig, mig.
  Du lyder glad og tilfreds med dit liv; det er dejligt at læse 😊

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 20. marts 2022 at 08:22

   Jeg har virkelig fået så meget positivt med fra pandemien, set og fundet løsninger der gjorde hele sjovere. Dog forstår jeg godt de familier der grundet afstande og nedlukninger ikke har haft mulighed for at mødes IR, har lidt afsavn. Og de familier kunne jeg aldrig drømme om at kategorisere som superegoister. For familien er noget af det vigtigste vi kan have omkring os, når det der sker omkring os, ikke er det vante.
   Jeg trives med det jeg har, kender ikke til misundelse, og elsker mine bil-/traktordæk omkring maven, rynkerne, den slappe hud, håret der bliver mere gråt. 😉 Og tak.

   Reply
 • Catarina 22. marts 2022 at 14:48

  Jeg havde det også selv helt ok under nedlukningen, dog synes jeg det er en kende sjovere at man kan gøre hvad man har lydt til nu hvor alt er åbnet igen. Det dejlige at jo at kunne vælge til og fra 😀 I dag har Søren og jeg helt spontant været ue og spise frokost, da jeg tog en 1/2 fridag .- det kunne ikke lade sig gøre under nedlukningen.
  Bilfrie søndage er bestemt ikke noget jeg er fan af, selvom vi næste aldrig kører i bil i weekenderne, på nær nå vi besøger børnene – men der kan være ander der kan skæres ned på. Hvorfor skal bare, restauranter, diskoteker holde åbent hele natten, hvorfor ikke gå i ben tidligere og så lukke tidligere. Hvorfor skal alle dagligvarebutikker også holde åbent på alle dage og fra tidligt til sent, måske det var værd at kikke på 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 26. marts 2022 at 08:45

   Jeg må da lige komme med et par indrømmelser, det med Coronahår, det kommer aldrig til at ske igen håber jeg, her kommer jeg ikke til at skære ned, dog kan jeg tage cyklen i stedet for bilen 🌞 og ja, så spontant kunne køre forbi og få en islatte i den internationale Espresso House, det er det eneste sted her i byen, der forstår begrebet enkelt shot i en stor Islatte, og så skal den være helt uden sirup, bare plain. Det at mødes med yngstepigen, børnebørnene, hygge med kryds og bolle, så dejligt.

   Super tanker du der gør dig, jeg er åben, og ja, enig, jeg er opvokset i en mindre provinsby, dengang lukkede nattelivet for udskænkning kl. 1.00,så det var muligt med en torsdag i byen, og møde ind på gymnasiet fredag morgen, næsten udhvilet, og rigtig mange stedet var kun åben torsdag til lørdag.
   Jeg har både hørt og læst argumenter for/imod konceptet fra 70`erne, og her ligger der blandt andet det du berører, langt flere virksomheder arbejder 24/7 – 365 dage om året, derfor er der behov….. Og her er det lige jeg siger stop, udbud/efterspørgsel, hvis nu virksomhederne vælger at produktionen kun kører mandag til fredag, så behøvede butikkerne jo ikke at holde åben hele 365 dage om året, modargumentet var, jamen det koster at lukke en produktion ned på energikontoen, og mit modsvar var, er det regnestykke lavet med fremtidssikring af CO2 neutral energi mm., eller er det fra tiden hvor forsile brændstoffer var den eneste energikilde? Så ja, dine tanker har jeg ofte luftet. Da jeg kan mærke på mig selv, at det ikke er på energi kontoen der kan spares, det kan der også på det mentale og fysiske plan for menneskeheden. Det at vi alle kan koble fra, komme ned i gear, jeg ved mange kan allerede, men langt flere har virkelig behov for det.
   Et andet træk er hvorfor skal vi skifte til sommertid i morgen, al den mørke fra morgenstunden, hvor alle vi A-mennesker skal bruge lys, okay det er da dejligt med lyse aftner, men jeg finder som regel dyner omkring kl. 21.30 senest i weekenderne, og hverdagene er den som oftest 20.30. Jeg har mørklægningsgardiner, men ville da gerne kunne nyde solen fra morgenstunden 🌞

   Reply
 • Betty 26. marts 2022 at 10:47

  Coronarestriktionerne lærte vi meget af. På godt og ondt. Men den problematik forsvandt med krigen i Ukraine. Eller de flestes bekymring om den. Mit barnebarn skal sove her i nat, og han er blevet snottet og febril. Coronatest er negativ, og han har iøvrigt haft den. Jeg har ikke. Jeg er nu heller ikke vild med at blive smittet med alm. forkølelse. Men nu må vi se.
  Jeg husker tydeligt de bilfrie søndage i 1973. Jeg husker det ikke som voldsomt indgribende. Vi boede i Københavnsområdet – i Søllerød, hvor der var god mulighed for at gå og cykle dejlige ture uden at bruge bilen. Vi blev også opfordret, eller blev vi påbudt at tage korte brusebade? I hvert fald kunne vi tydeligt høre, naboens lange brusebad 🙂 Jeg er født i 1944 ind i en tid med rationeringer, og mine forældre har oplevet mangel på madvarer og andre ting. De drev landbrug og på den måde dyrkede flere slags fødevarer. Jeg synes godt, vi kunne skære ned for forbrug. Der er så utallig mange varianter af mange ting i supermarkedet.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 27. marts 2022 at 10:18

   Vi der ikke har været ramt af Corona, og er i en af risikogrupperne, tænker nok lidt mere over risikoen for at blive syge. Min datter havde Corona først på året, uden at være syg, det blev jo opdaget ved nærkontaktteststrategien, og da hun så blev syg her for 14 dage siden, og havde været i selskab med en 4 dage før der meldte ind med Corona, bad hun mig om at blive testet, for da hun hun blev bekræftet påvist, fik hun besked om at test af enhver art, først vil være muligt efter 12 uger, da de kan slå ud. Heldigvis var min ej påvist, og jeg har ikke været syg. Yngstebarnebarnet blev ringet hjem her fredag med lignende tur som moderen.
   Det med den bilfri søndag fungere bedst hvor den offentlige transport også er der aften og weekend, ja ikke lukker ned når skolerne har ferie. Har læst nye strø tanker, som jeg allerede selv praktisere. nedsætte hastigheden fra 130 til 110 på motorvejen, jeg kan se jeg allerede har lavet en besparelse der, med mine 80 km dagligt på motorvejen.
   De 15 år du har haft før jeg kom til, er et billede af det vi kan risikere at have i vente. De hint vi fik i forbindelse med oliekrisen og kartoffelkuren var på det materielle, det var ikke mangel på fødevare. Nu hvor et fødekammer bliver lukket af, kan andre ikke nå at omstille produktionen med et knips. Min søn fik en fortælling fra en salgsdirektør i torsdag, han havde lige forhandlet sig til et parti kartofler, og ordren ville blive effektueret ca. 15 minutter senere, men da var prisen steget med 41%, og det var kartofler til hr. og fru Danmark.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.