Der sker mange ting, de skal udføres, gennemtænkes, bearbejdes, og falde på plads. Jeg er stadig i fasen udføres, autopiloten blev slået til, men torsdag aften, eller fredag morgen i uge 14/2016, måtte jeg erkende, autopiloten er og bliver “gift” for mig. Autopiloten er i højeste gear, og forbliver jeg der, rammer jeg baggear, og det sker altid helt uden varsel. Og dog, yngste så torsdag aften, at den var helt gal, hun sagde nu er det nu mor, og jeg ved hun siger sandheden, og er den der kender mine signaler.

Min mor har været syg gennem flere år, altså svagelig. Vi har længe været klar over det, men da hun blev indlagt kort før påske, blev overført til aflastning tirsdag efter påske, og sov ind lørdag den 2. april, håbede jeg 2 ting, at hun blomstrede op og kom hjem, eller hun hurtigst muligt kunne få den ro hun trængte til, og komme op til min far.

Jeg er enebarn, mor boede i ældrebolig med livline til hjemmeplejen. Derfor valgte jeg lejligheden skulle tømmes, og afleveres til syn inden 15. april. Der var blevet sorteret får 8 år siden, og delt ud. Nu skulle det sidste fra et langt liv sorteres. Lejligheden er tømt, synet og afleveret. Gik ud af døren sidste gang i går onsdag.

Lørdag den 9. april blev min mor bisat. Jeg valgte at stoppe det ved kirken, havde set, og været på forkant, og her i skrivende stund er jeg glad for måden dagen forløb.

Der kommer en dag hvor urnen skal nedsættes, hvornår ved jeg ikke, bliver informeret, og vi aftaler nærmere. Hvis jeg får besked inden 3. maj, kunne jeg godt hitte på det bliver den dag, da det er mine forældres 58. bryllupsdag. Dog vil jeg ikke allerede nu sidde og planlægge, først når opkaldet kommer.

Lige nu, i skrivende stund er jeg så træt, kan ikke sove, koncentrationen er ikke særlig skarp, så alt foregår i slow. Tror på det er en reaktion, og den skal der være plads til.

Der er ikke mange dage til yngste har termin, det er på mandag, så det er lige op over, dejligt at have noget at glæde sig til, det bliver spændende for Otto, og hvordan han tackler der. Det at tænke på Otto, på børnene og den lille nye giver et lille pift, og jeg kan gøre mig klar til en arbejdsdag.

26 Comments

 • Tina Liel 14. april 2016 at 08:23

  Åh søde vidste ikke din mor var gået bort. Hvor må det være hårdt også selvom hun havde været svagelig i flere år. Tag den tid det tager at komme på benene igen uden at du har for høje krav til dig selv. Selvfølgelig reagerer man stærkt. Og tænk hvordan liv og død går hånd i hånd nu hvor I snart får endnu en lille i familien. Dejligt at du har det at se frem til, men selvfølgelig vælter der også minder op om din mor. Hvor ville det være smukt hvis urnen kan blive nedsat på deres bryllupsdag. De kærligste tanker og en masse varme knus til dig♥

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:23

   Tusind tak søde.
   Nu er der luft til at være mig, give plads til sorg og savn, reagere på det at være den ældste og eneste(enebarn) tilbage, underligt at tænke.
   Glæder mig meget til den weekend der banker på. Den vil blive brugt konstruktivt, med plads til at indhente det forsømte, og samtidig brugt til at være eftertænksom.

   Reply
 • Ann-Birgitte 14. april 2016 at 09:07

  Det ville være smukt, hvis urnen kan blive nedsat på dine forældres bryllupsdag.
  Det er hårdt, at sige farvel til sine forældre – du er jo enebarn og har ikke andre til at aflaste dig.
  Ved godt at din mor har været svagelig / syg igennem mange år.
  Godt set af Thilde, at det var nu – dejligt at hun er i din hverdag.
  Det er dejligt, at der er en glædelig begivenhed i vente.
  De kærligst tanker, knus, kram og varme tanker til dig.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:26

   Tusind tak.
   Det ville det, nu får vi se. Det er lidt underlig at være den ældste og eneste tilbage i mit led af familien.

   Reply
 • Mette 14. april 2016 at 11:05

  Kondolere. Jeg håber du får besked inden 3 maj så du kan sætte den ned den dag. Når et liv render ud begynder et andet og det er jo så rigtigt hos jer. Du har en klog datter der snart får en lille ny og et skønt barnebarn der snart bliver storebror. Sender dig mange tanker herfra.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:27

   Tusind tak.
   Det er dejligt der er noget spændende i vente, det kan være med til at tænde lyset.

   Reply
 • Ellen Tang Nielsen 14. april 2016 at 12:13

  Det er livets gang, kære Karin og jeg føler med dig.

  Det er naturligt at der kommer en reaktion, en sorg og et savn. Savnet vil nok blive der, mens reaktion og sorg skal udleves og blive mindre med den tid det tager.

  Hele livets proces er med. Din mor døde og et barnebarn bliver født.
  Nu er du pludselig første generatioen og godt for det at du har dine børn og dine børnebørn.

  Jeg sender dig varme tanker og alt godt fremover.

  Kærlig hilsen og knus.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:30

   Tusind tak.
   Ja, det er underligt at være første generation, og det er jeg så alene, heldigvis er der masser af kusiner og fætre der kun er et telefonopkald, en mail eller en sms besked væk.
   Det bliver vidunderligt med en lille ny 😉

   Reply
 • Miri 14. april 2016 at 13:17

  Det gør mig ondt. Det er en hård tid du skal igennem og det er dejligt at du har fødslen af et nyt lille menneske at se frem til. Knus herfra 🙂

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:33

   Tusind tak.
   Jeg er glad for jeg blev bakket op omkring tømning af lejlighed etc. så jeg nu kan give plads til mig, børn, børnebørn, arbejde, og de små huller jeg vil møde, hvor sorgen bliver vendt til savnet.

   Reply
 • Catarina 14. april 2016 at 15:40

  Puha, du har da i den grad haft dit og se til og så ovenikøbet også få lejligheden tømt og afleveret. Jeg kan godt forstå at du nu er hele nedkørt og der går sikkert en rum tid inden du er ovenpå igen. Jeg kan nemlig også se det på din måde at skrive her – det er ligesom lidt i punktform uden at været det helt. Håber virkelig at du har alt den støtte du har behov for og hvor er det dejligt at din yngste kender signalerne og kan “hanke” op i dig. Klem til dig C

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:43

   Tusind tak søde.
   Du kender mig godt, jeg kæmpede med fylde på teksten, begyndte allerede i søndags med at skrive, det blev torsdag før jeg offentliggjorde, da punktumet for lejligheden lige skulle med. Da jeg åbnede op her til morgen kunne jeg mærke varmen strømme ind.
   Jeg nåede også lige et besøg hos min Psyk i mandags, de værktøjer jeg fik med er allerede taget med i hånden, mangler kun at få fundet roen/koncentrationen igen.
   Glæder mig til en dejlig weekend, den skal bruges til at finde mig selv herhjemme, restituere, pøse masser ro ind i sjælen.

   Reply
 • Helle K. 14. april 2016 at 18:53

  Må jeg kondolere.
  Husk, at tænke på dig selv, det lyder, som du har nået din grænse, godt st din datter kunne se det.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:45

   Tusind tak.
   Det var dejligt yngste så det, og i så god tid.
   Nu glæder jeg mig til en dejlig weekend, hvor jeg vil overhælde mig selv med ro og overskuelighed.

   Reply
 • Lene 14. april 2016 at 18:56

  Det gør mig ondt. Og uanset at din mor var svagelig, så vil savnet og sorgen fylde og så har du ovenikøbet skulle tømme lejlighed og være meget praktisk. godt din datter kunne se, at du trænger til at få ro og fred i sind og krop. Varme tanker sendes af sted til dig og dine.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:47

   Tusind tak.
   Det var nogle hårde dage, heldigvis er det weekend lige om lidt, og den vil jeg bruge på at fylde mig selv med masser af fred, ro, varme og overskuelighed.

   Reply
 • Mette 14. april 2016 at 20:02

  Varme tanker til dig, Karin.

  Reply
 • Pigen fra landet 14. april 2016 at 22:23

  Det er jeg ked af at læse. Jeg vidste jo din mor fik det rigtig skidt i påsken og at du havde dine overvejelser om hvordan fremtiden skulle kunne hænge sammen.
  Jeg håber, du får nogle dage med ro på, så du kan finde ro til dig selv i alt det der er sket omkring dig og det der skal sker meget snart.
  De bedste ønsker og tanker til,dig.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2016 at 05:50

   Tusind tak.
   Nu er min mor sammen med min far og de vil sammen hvile i fred.
   Jeg glæder mig til weekend, den vil jeg bruge på at finde fred, ro, varme og overskuelighed, der er heldigvis ikke mange timer til.

   Reply
 • Evy 15. april 2016 at 09:00

  Hej Karin. Flot skrevet og kondolerer . Jeg står selv i næsten samme situation med en far der har været svagelig og nu lige flyttet på aflastning på plejehjemmet. Vi har været meget omkring min far de sidste år, men vi har været 5 piger, modsat dig som har været alene datter, det må virkelig have været svært. Så nu ønsker jeg du må finde kræfter og se fremad og få det dejligt med dine børn og børnebørn ❤️ . Rigtig god sommer . Knus Evy

  Reply
  • Abildjyden 16. april 2016 at 07:12

   Tusind tak kære Evy.
   Det gør mig ondt mht. din far. Hvor er han kommet på aflastning? – Jeg husker ham så tydeligt, både når jeg var hjemme hos dig, eller i bybilledet. Selvfølgelig mindes jeg også når jeg skulle trække vindere til julelotteriet i Handelsstandsforeningen (dengang far var formand), hvordan jeg skulle posere for kameraet :-). Jeg husker også tøseflokken hjemme hos dig. Det er som om minderne lige får et skub opad i disse dage, både pga. jeg har været så meget i Skjern, og det der kommer ting frem fra gemmerne.
   Sender dig og dine en masse varme og kærlige tanker.

   Reply
 • betty 16. april 2016 at 09:39

  Jeg har læst lidt tilbage og ser, du har haft en svær tid. Jeg kondolerer og sender varme tanker til dig med ønsket om, at du må komme til kræfter snart igen oven på det pres og de anstrengelser, der følger med, når sygdom og død rammer ens gamle forældre. Det er en hård tid med mange praktiske ting, der skal ordnes. Samtidig er der også sorg blandet med lettelse og mange minder, der dukker op. Det er dejligt, du har en datter, der har hjulpet. Det er guld værd. Jeg var så taknemmelig, da min mor døde, at jeg havde en bror, så vi kunne være fælles om det hele. Det må være virkelig hårdt at være enebarn i den situation. Det er næsten symbolsk, at når et liv slutter, kommer der et nyt liv. “Slægt skal følge slægters gang …” (fra Dejlig er jorden)
  Må du nyde foråret, der er på vej sammen med det nye lille menneske, der også er på vej.

  Reply
  • Abildjyden 17. april 2016 at 08:44

   Tusind tak for dine dejlige ord.
   Til bisættelsen var den første salme Dejlig er jorden. Det er en familiesvaghed, den betyder så meget for os. Den synges også altid til jul, og der vil mine tanker gå til begge mine forældre.

   Reply
 • Annemette 17. april 2016 at 23:39

  Det gør mig ondt at høre.
  Håber du har fået plejet dig selv lidt i weekenden og fået sovet..
  Jeg kan godt forestille mig at det er meget underligt at være ene tilbage, så er det godt at du har dine børn og skønne børnebørn.
  Stort knus og varme tanker til dig :-*

  Reply
  • Abildjyden 18. april 2016 at 06:23

   Tusind tak. Det er altid hårdt at miste, nu er jeg påbegyndt forløsningsarbejdet, at der så er en lille ny i vente, det er forøvrigt i dag der er termin, det er jo skønt.

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.