Diabetes – Blodsukker

Jeg er en af de mange, der må kontrollere mit blodsukker. Mit apparat til højre har vist en fejl, ikke lige mit, men meget få af en produktion har vist en fejl. Derfor har de kaldt mit tilbage. Der var ikke lige en direkte ombytning, da en nyere model(produktion), først er på trapperne, derfor har jeg fået en erstatnings apparat, denne lille fikse til venstre. Desværre passer teststrimler ikke, så jeg fik lige 50 ekstra med gratis, pyha.

Jeg har en bevilling til 150 teststrimler pr. år, der ud over må jeg selv betale. Minimum kontrol er 26 dage af 7 test + 2 dage op til 3. mdr. kontrol. Dvs. det bliver 30 dage af 7 testtrimler. Det bliver 210 teststrimler. Så jeg skal have pengepungen op. Jeg vælger selvfølgelig at de 2 dage op til kontrol, bliver den ene dag, en af hver 14 dag. Prisen for 50 stk. teststrimler ligger på godt kr. 350,-, og det er mindste levering, tror jeg. Måske ved du noget andet.

Hvis eller når jeg engang kommer på insulin bliver teststrimlerne gratis. Da skal jeg jo kontrollere noget oftere. Da dosseringen af insulinen skal stemme overens med kost, motion, etc.

4 Comments

 • Tina Liel 25. april 2013 at 11:17

  Godt at du kunne få et erstatningsapparat! Lidt surt selv at skulle betale men hellere det end at få dem gratis da det jo så vil betide at du er kommet på insulin. Vi har flere I vores omgangskreds der har sukkersyge. Kontollerer du det med motion og kost? Lidt af et større regnestykke ved jeg♥ Knus

  Reply
  • abildjyden 26. april 2013 at 14:53

   Jeg har lært meget i den korte tid jeg har været type 2 diabetiker.
   Mange myter er blevet fejes af vejen, da jeg valgte at deltage i et forløb på 21 timer, hvor det kun var type 2 patienter. Blev undervist af 1 sygeplejeske og 1 diætist der har speciale på området. Der var en overlæge for diabetes forbi.
   Det er kronisk. Det kan ikke helbreddes. Det kan holdes nede i tempo, så insulin pr. sprøjte kan vente, slipper ikke, desværre.
   Leve efter de 8 kostråd, og masser af motion, kan forlænge processen inden jeg skal have insulin.
   1 gang diabetiker altid diabetiker.

   Reply
 • Madame 25. april 2013 at 11:31

  Jeg kender ingen, der har diabetes, men det lyder som om, der er meget du skal være opmærksom på. Og dyrt er det også!
  Jeg spørger lige som Tina, om der er noget, du kan gøre med kost og motion?

  Reply
  • abildjyden 26. april 2013 at 14:57

   Jeg har skrevet kort i svaret til Tina Liel.

   Jeg motionere meget mere end før, og får kontant afregning når jeg ikke tænker over det jeg spiser. Må godt lidt, men det er ikke altid nemt at sige stop 😉

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.