Dyrevelfærd?

Jeg kan godt blive lidt rystet, over det, som sker / er sket, de sidste år. Danish Crown har lukket en del slagterier, begrundelsen er, for store omkostninger til lønninger, og for få grise. Landmanden vælger at sende deres grise til Tyskland, da der her gives mere pr. kilo, da lønningerne ikke er så høje.

Det der gør ondt på mig er:

Der er blevet skrevet og fortalt så meget om dyretransport. Og her kommer det frem at tiden, er en faktor, der har indflydelse på kødet. Hvad med det psykologiske? Hvad med stressfaktor?

En gris har en hjerne, den er ikke udviklet som din og min, det er jeg bekendt med. Dog vil jeg mene, denne her gris har bevidsthed. Hvis jeg skal på bustur til syden, da har jeg brug for at komme ud og strække benene, brug for at få luft omkring mig. Når jeg har nået mit mål, kan jeg tydelig mærke glæden over at slippe for den trange plads, ja, jeg har brug for at afklimatiseres.

Derfor er jeg af den overbevisning at jeg i fremtiden køber dansk slagtet kød. Kødet smager meget bedre.

No Comments

Skriv et svar