Nu er efteråret kommet. Mandag i denne uge var begyndelsen. Gummistøvlerne og regntøjet er fundet frem, fandt så lige ud af jeg mangler et regnslag til mine kurve på cyklen. Det mørke tøj mangler reflekser, så jeg fandt lige en gul “vest” med reflekser til min cykelhjelm og rygsæk. Så ja, hvis du lige ved hvor jeg kan få et billig overtræk til mine cykelkurve, så prik lige til mig med dit fif.

Der er nu en vis charme ved denne årstid. Efter en dag på farten, og hjemmet bliver indtaget, så findes uldsokkerne, de uldne hjemmefutter, den store uldtrøje frem, og ja, jeg gør så noget du som læser tænker, CO2 udslip, jeg tænder de levende stearinlys, undskyld, men de giver varme, det gør LED lysene ikke. Jeg laver så lige en kande te, eller som forleden, da jeg havde besøg af Frida, blev det til varm kakao, med både skumfiduser til Frida, og flødeskum til os begge. Det er så hyggeligt.

I går onsdag, sprang jeg på en ret fra en svunden tid. stegeben, ikke marineret og i ovn, men stegt i gryden. Mindes at det var en fornøjelse, hm. Jeg må indrømme, at smagsløg kan forandres. Det var ikke den succes som jeg husker det. Den bliver ikke en gentagelse. Der er ellers så mange af de retter fra en svunden tid, jeg nyder i dag.

Onsdag var jeg til den årlige kontrol ved øjenlægen. Godt jeg kunne vælge cyklen, da øjnene bliver dryppet, og ændre synet i nogle timer efterfølgende. Jeg valgte cyklen som transportmiddel, til alt held. Ved godt støvregnen forringer synet for os med briller, men ikke så sløret som det var tilfældet for mig. Umiddelbart er der ikke noget jeg skal bekymre over. Derfor en ny tid om et år.

Onsdag morgen måtte jeg krybe til korset, jeg har tændt for radiatorerne, kun på minimumspunktet, det var bare nødvendigt, jeg har virkelig ikke haft lyst til at forlade dynerne i længere tid. Nåh, priserne er ikke steget og stiger ikke nu og her. De energikilder der benyttes, er affald, halm og flis. Selvfølgelig bruges der El til denne proces, den kommer så fra vores eget Biogas anlæg i byen. Derfor er det kun El regningen der skal tænkes på her, og dog. Selvfølgelig tænker jeg over forbruget på vand, varme, spildevand. Det ligger så fast indgroet fra en svunden tid, i kombination med at jeg er CO2 synder ved stearinlysene, så tænker jeg andre veje.

Her til morgen så jeg en meget smuk opvågningshimmel. Og nu er der kun hvide støvskyer på en blå himmel, ved det bliver lidt blæsende, skidt pyt. Det er den anden sidste dag i september.

6 Comments

 • Ellen 29. september 2022 at 16:32

  Ohh, vi elsker bare stegeben, og også mange andre af de gamle retter, men som du også er inde på, er det bestemt ikke dem alle, der bliver lavet i det nielsenske hjem.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 30. september 2022 at 07:38

   Så skulle jeg have sendt resterne til jer. 😉
   Favoritten her er den grydestegte kylling med hjemmelavet agurkesalat og hjertesalat med mormordressing, så er der ikke et øje tørt. 😋

   Reply
 • Betty 7. oktober 2022 at 16:40

  Den grydestegte kylling er så absolut min favorit, når det gælder mad fra gamle dage. Jeg bliver helt sulten bare ved tanken.
  Jeg begyndte at åbne lidt for radiator i stue og badeværelse en af de første dage i oktober. Det er ikke rart, når der er småkoldt. I lang tid har jeg kun brug led-lys, som hyggelys, men nu er jeg begyndt lidt med levende lys, som du også gør.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 26. oktober 2022 at 09:31

   Kære Betty
   Du er ikke glemt. Tiden er bare smuldret.
   Grydestegt kylling skal snart på menuen. Næste gang der ligger en madspilds kylling når jeg handler, helt sikkert.
   Jeg følger mit forbrug og er okay tilfreds, det både med varme og el. El regningen blev ikke så høj som frygtet, jeg har nemlig brugt en del del mindre 🤗
   God dag til dig fra mig

   Reply
 • Catarina 6. november 2022 at 13:29

  Jeg kan godt huske stegeben og jeg har også lavet en gnag for 10 siden og det var heller ikke længere den oplevelse som jeg husker fra da jeg var barn. 😉 Måske fordi vi er blevet vandt til de krydrede 😊
  Vi har det sådan herhjemme, at selvfølgelig spare vi på ikke at have alle elektriske aperater tændt, men fryse giver vi ikke ej heller at tage store tykke trøjer på. Så selvom vi spare et sted, så gør vi det ikke et andet. Vi har selvfølgelig ikke tændt i de værelser som vi ikke bruger. Men det bliver til et Nej tak til at fryse 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 7. november 2022 at 16:58

   I dag står den på brændende kærlighed, og denne ret har jeg ikke justeret på, har en rest bacon og en rest løg det skal bruges, måske laver jeg frisk revet rødbede til, måske bliver det som det jeg fik som barn. Nogle retter fra en svunden tid kan godt fungere, andre dropper jeg.
   Jeg blev positiv overrasket. Kan se jeg stadig ligger under sidste års forbrug for oktober. Så nej jeg vil heller ikke fryse. Mht. El, så er jeg super glad, oktobers forbrug ligger på knapt 120kWh, jeg har virkelig fået nedsat mit forbrug, regningen var dog noget høj kan jeg se, da kWh prisen på aconto, ligger omkring juli mdr. kWh pris, der var tårnhøj i forhold til okt. og begyndelsen af nov. prisen.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.