En fast aftale

Det er så hyggeligt at kunne følges med yngste barnebarnet og yngste datteren. Vi har en aftale om at følges til Spaghetti Gudstjeneste i den lokale Nørrelandskirke.

Jeg har fået æren af at komme med, da far (svigersønnen) er optaget andet sted hver torsdag. Det er ca. 6 – 8 gange årligt, og det kan der findes plads til i kalenderen.

Jeg tager ikke billeder, har ikke set andre gøre det.

Banner

Banner

Der er en banner der hænges op en uge før, så vi husker det. Vi er afsted i tidsrummet, 17.00 til 18.15, så er der tid til at komme hjem og putte J

6 Comments

 • Catarina 11. oktober 2015 at 11:14

  Det lyder rigtig hyggeligt og du og I kan få det til at passe ind i kalenderen. 😀 Tro som godt du kan tage billeder, hvis bare de er uden blitz og ikke forstyrer. Har efterhånden set mange der gør det i kirker 😀

  Reply
  • Abildjyden 12. oktober 2015 at 06:55

   Det kunne være sjovt at fået billed af Otto, dukken Konrad og Præsten. De sange vi synger er oftest de samme, genkendelsen.
   Vi tog billeder til barnedåben, det var i selve kirkerummet, vi er ikke i kirkerummet, men i salen, i et mindre forum. Der er et arrangement mere i år, måske 2 hvis vi når det, nemlig den 24 dec. kl. 11. Det kommer an på hvornår vi tager hjemmefra. de 3 piger samles juleaften, og jeg er med, glæder mig. Sønnike rejser til Brasilien på ferie henover jul og nytår.

   Reply
 • Pia 11. oktober 2015 at 17:06

  Spaghettigudstjeneste var da et spøjst udtryk, hvordan er det mon opstået?

  Reply
  • Abildjyden 12. oktober 2015 at 07:17

   Ja det er et spøjs udtryk. Det er noget nyere, og kom frem i perioden hvor antallet af kirkegængere faldt.
   I den kirke hvor vi kommer, har de flere tiltag
   Babysalmesang
   Spaghettigudstjeneste
   Kravlekirke
   Børnekirke
   Rytmiskkirke
   Babysalmesang – er for de allermindste – hvor babyen “leger” med samtidig med de voksne synger.
   Spaghettigudstjeneste er en hverdag lige omkring spisetid. Dukken Konrad byder velkommen ude i gangen, vi går ind og placere os, de lidt større børn på gulvet i front. Når kl. er 17.00 begynder præsten og Konrad en dialog om et emne fra hverdagen, noget børnene kan genkende, og på en dejlig måde får præsten ledt samtalen over på en tekst fra biblen (prædiken) den fortælles via leg. Sangene er gerne de samme, og ja, vi synger både før en efter Prædiken, og fremfor bordbøn synger vi samlet til bords, og efter vi har spist synger vi fra bordet.
   De øvrige former for kirke er til Gudstjenesten, ved kravlekirke kan den ene voksne gå ud til en legestue når prædiken begynder, ved Børnekirke går børnene selv ud.
   Dvs. børnene kan komme med i kirken, det forhindre ikke børnefamilierne i at komme søndag formiddag, og børnene får ikke et chok når de evt. begynder med minikonfirmanden, 3. klasse. eller de forældre der venter frem til konfirmand forberedelsen (her er det 7. klasse).

   Reply
 • A+K/VenterPaaVin 11. oktober 2015 at 19:58

  Hyggeligt med familiesamkomst, jeg forestiller mig dog at det er en hall fyldt med pasta og kødsovs og festen består i en fælles madkrig. Men mon det er sandheden :p

  – Anne

  Reply
  • Abildjyden 12. oktober 2015 at 07:26

   Det er en dejlig hyggestund.
   Der er rigeligt kødsovs – en kæmpe gryde der så midt på et tag selv bord, hvor det er muligt at gå rundt om, så på hver side af den store gryde står der rigeligt spaghetti, gulerods og agurk stave. Det er forsøgt med pasta, men den gik ikke, navn og mad skal passe sammen, på landsplan hedder det Spaghettigudstjeneste og ikke Pastagudstjeneste 🙂
   Madkrig er der ikke, der er rigeligt til os alle, ved ikke om din tese kunne passe til den spæde opstart 😉

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.