En fredag med flere markeringer

Lånt fra https://www.google.dk/webhp?hl=da

Dagen i dag er fyldt med traditioner og mærkedage. Hele 4 stk.

Først og fremmest er det fredag, dog ikke en helt almindelig fredag, for det meste af Danmark er lukket, det skyldes en mærke dag, det er Grundlovsdag. Det vi i Danmark kan kalde vores nationaldag. Samtidig er det Fars dag, og det har det ligget på Grundlovsdag, den 5. juni. Sidst men ikke mindst er det 100 års dagen for /Kvinders stemmeret.

Mht. kvinders stemmeret, følger emnet ligestilling, og her er jeg ikke enig med dem der mener vi er nået det optimale, et emne der virkelig brænder på hos mig er øremærket barsel, og ikke kun øremærket, der skal kr. og øre med. Samtidig skal der et lille skub til at få flere kvinder ind i bestyrelserne, ind i varmen. Kvinderne er lige så kvalificerede, om ikke bedre, problemet er de ikke står op og tisser. Bestyrelser vælges jo som hovedregel af dem der sidder der, og bliver gerne en som kender en, eller også en der bliver headhuntet. Derfor er der behov for et lille skub i den rigtige retning. Sidst men ikke mindst, så mener jeg mænd får mere i løn for samme arbejde, trods samme cv. Det skal der også rettes op på, før jeg kan begynde at sige, nu nærmer vi os noget jeg kan bruge.

Ønsker jer alle en dejlig dag, om det er en fredag som alle de andre fredage, en fars dag, en Grundlovsdag eller en 100 års markering.

2 Comments

 • Catarina 5. juni 2015 at 12:09

  Ja, der er mange mærke dage samlet i én og samme dag i år 🙂 Hurra for at vi var bland nogle af de første der fik stemmeret også selvom der kik nogle år før kvinder kunne stille op til valget. 😉
  Det er en skøn dag og jeg har indtil nu brugt dagen udenfor. 😀 Ny dagen og ikke mindst vejret Karin.

  Reply
  • abildjyden 6. juni 2015 at 10:27

   Ja, hurra for vi denne mulighed, og mange flere – Vi er kommet langt 🙂
   Jeg nød dagen med en dejlig travetur, en af de længere. Det blev ikke med kamera, det var bare mig selv og med plads til fordybelse.

   Reply

Skriv et svar