En opgave af de større….

Jeg har besluttet mig for at få ryddet op, lavet et kartotek, og danne mig et overblik over hvilke bøger det er jeg har. Er så heldig at have Access, og har besluttet jeg gerne vil være færdig inden jul, så når jeg kommer hjem fra job i dag, tager jeg hul på denne opgave. Det bliver svært, da jeg ved hylderne bliver holdt oppe af bøgerne, flere steder. Skal nok hitte ud af det.

Glæder mig til denne opgave jeg har givet mig selv. Har ikke arbejdet med access siden 1999/2000, der er sket meget kan jeg se. Jeg slår 3 fluer med et smæk, Ryddet op på hylderne, får et overblik over hvilke ældre bøger jeg har, og sidst men ikke mindst, får genskabt min glæde af Access, og lært noget nyt.

Her skal regntøjet på. God tirsdag.

8 Comments

 • Catarina 19. november 2013 at 09:27

  Uha, sikke en opgave du har givet dig selv. 😉
  Jeg er sikker på at det bliver super godt at få lavet en database med alle bøgerne og hvem de er skrevet af. Det gør det også lettere at se om bøger du evt. ønsker dig, evt. allerede findes i dit store bibliotek. 🙂

  Og på den måde får man også ryddet op og sat i orden efter forfatter, hvis det altså er sådan du har gjort det – eller står de i kategorier efter type, faglitteratur, romaner, krimier osv?

  Reply
  • abildjyden 19. november 2013 at 17:13

   Det er og bliver et større projekt. Desværre står de i et kaos pt. Det vil jeg også have ændret, det skal først deles op i skøn og faglitteratur, og derefter er jeg lidt i tvivl, tror det bliver forfatter/alfabetisk.
   2007 havde jeg indbrud hvor jeg mistede en pc hvor mine bøger frem til august 2007 var reg. I december 2007 mistede jeg min far, og her arvede jeg alle bøgerne fra ham (enebarn). Jeg fik lavet nogle hylder i foråret 2008, hvor jeg fik sat alt op alfabetisk, dog uden reg. i dec. 2011 var det nye vinduer, og her blev hylderne rykket skæve, og bøgerne faldt ned, det blev kun lavet halvt. Så nu er det nu, der bliver ryddet op på bedste vis.;-)

   Reply
 • Madame 19. november 2013 at 11:22

  God idé, Karin – jeg vil følge dit eksempel og gennemgå min bøger, for jeg ved faktisk ikke, hvad jeg har stående. Måske finde vi begge bøger, vi gerne vil genlæse eller slet ikke har læst.

  Reply
  • abildjyden 19. november 2013 at 17:17

   Tusind tak.
   Jeg ved jeg vil finde bøger der ikke er blevet læst. Arvede alle min fars bøger, og der er en del jeg ikke har nået at læse.
   Ved også der vil komme bøger frem jeg har 2 af, grundet far og jeg ikke har fået talt sammen.
   Og sidst men ikke mindst, der er også bøger jeg ikke kan huske, og ønsker at genlæse, tror der er rigtig mange 😉

   Reply
 • Nola 20. november 2013 at 08:27

  Sikken en god ide og opgave du har stillet dig selv! Man har nemlig med tiden så mange bøger og ting at overblikket mangler. Selv har jeg en kælderoprydning på tapetet som hele tiden forskyder sig 🙂
  God fornøjelse med det 🙂

  Reply
  • abildjyden 20. november 2013 at 09:00

   Tusind tak.
   Vi har vel alle projekter der forskyder sig, grundet nye og langt mere spændende projekter 😉
   Jeg glæder mig til at komme i gang, i dag vil jeg nyde solskin her på min fridag.

   Reply
 • Processen bliver forskubbet af nostalgi | Abildjydens weblog 28. november 2013 at 07:32

  […] flere af disse falde i staver, og lade tankerne flyve tilbage i  tiden, uden mit projekt “En opgave af de større”. Det er super hyggeligt, og jeg lader det […]

  Reply
 • Overraskelse | Abildjydens weblog 28. december 2013 at 14:04

  […] kunne deltage, med så kort varsel, og i denne uge, desværre. Derfor er jeg sprunget på min “en opgave af de større”. Det tager lang tid, jeg falder i staver, hygger mig med […]

  Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak