Jeg bemærker mangt og meget, og har allerede fra meget tidligt været bevidst om, jeg skal tage skyklapper på, da jeg ellers åbner for min undren, tager tingene ind. Derfor har jeg på mit job ofte benyttet hørerbøffer, så fokus kunne være på det jeg arbejdede med. Og det har så været med musik i ørene. Derfor benytter jeg også hørerbøffer når jeg er på alene ture, bliver mine sanser for stimuleret, har jeg meget svær ved at finde ro. Det har jeg været bevidst om i mange år, og bliver bedre til at sige det højt.

Det er ikke så længe siden jeg fik besked om at oprette mig på MitID, jeg fulgte vejledningen og 30 sekunder, så virkede det. Så er det lige jeg undrer mig, har nemlig både hørt og opfanget, at mange, rigtig mange har udfordringer. Der er flere ugers ventetid på BorgerService, hvor borgere har brug for hjælp. Derfor tvivlede jeg på om min fungere mm., den blev afprøvet ved at logge på MitID via pc. Det eneste der ikke virker, er den popup “notifikation” jeg får, når jeg benytter NemID, trods den er slået til, og ja, det er jo en lille detalje, jeg selv kan finde en løsning på med tiden. At jeg undrer mig, skyldes nok, jeg ikke er nogen nørd, jeg ved dog, når sådan noget skal installeres eller lignende, så skal jeg være alene, sidde stille og roligt med det. Grunden til jeg ved hvor lang ventetid der er til dette MitID/NemID på BorgerService, skyldes jeg havde en anden lille detalje der skulle rettes.

Jeg undrer mig for øvrigt også over hvor meget det at brokke kan påvirke. Selv jeg er blevet påvirket, det er ikke rart, når det rammer mig. Jeg får det ubehageligt når jeg gør det, men jeg skal da ikke altid bare så bagerst, blive hængende i køen, rulles over mm. Derfor er jeg også begyndt at åbne munden, det er ikke altid lige vellykket, jeg har jo ingen erfaring. Så undskyld derude, hvis du får en bemærkning eller flere fra mig der er helt fejlslagen. Jeg forsøger bare at blive accepteret på lige fod. Ønsker hverken mere eller mindre, kun vi er lige, uanset hvem jeg står med.

Hvis jeg et par dage vælger at læse med på en tråd på FB, Twitter, kan jeg mærke min adfærd, tankemønster mm., bliver påvirket. Bliver fyldt med emner der skal debatteres, min lunte bliver afstumpet, heldigvis læser jeg kun med, kunne aldrig finde på at deltage, for det skrevne fortæller ikke alt, jeg kan ikke aflæse personen bag, ofte fortryder jeg, at jeg læste med.

 • Første punkt er retskrivningspolitiet.
  • Jeg er ikke skarp ud i retskrivning. Er det så forbudt at være på sociale medier?
 • Andet punkt er ordkløveri
  • Husk på, det samme ord kan betyde forskelligt rundt om i DK, bare udtrykket “Det ikke så ringe endda”. Jeg er opvokset i Vestjylland, og vil rate dette udtryk temmelig højt på point. Der kan findes masser af superlativer frem.
 • Tredje punkt er den at gå efter bolden fremfor personen
  • Det er så trættende, når en person vælger at gå efter personen frem for at holde sig til emner der debatteres, fuldstændig ubrugelig skriv/snak

Det var lige lidt af det der kan få mig til at undre mig, for at få tømt ud vælger jeg at dele, måske har jeg allerede delt noget lignende før, så er det sådan det er, nu har det igen fyldt mit normale halvfyldte glas, det skulle nødigt nå kanten. Godt jeg har gang i både lydbøger og rigtige bøger, der kan skabe underholdning til mig, hvor jeg kan få min undren/tanker på bedre veje.

God påske/skærtorsdag.

6 Comments

 • Ellen 16. april 2022 at 21:52

  Det er vist langt de færreste på de sociale medier, der behersker dansk grammatik og retskrivning, så bliv du bare ved 😄
  Jeg kommer mindre og mindre på FB, fordi jeg synes, tonen er blevet så grov. Det er for nemt at gemme sig bag anonymitetens skærm, for sådan ville nok meget få tale til hinanden, hvis det var en direkte konfrontation ansigt til ansigt.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 18. april 2022 at 07:12

   Tak Ellen. Jeg udtaler mig her på siden, og her formidler jeg med mit næb 😃.
   Jeg har bemærket mange har samme tanker og holdninger til tonen på FB mm. som du nævner, og er det jeg tænker, der er flere der har valgt at kommentere på FB, da jeg linker der, når et indlæg bliver frigivet.

   Reply
 • Catarina 27. april 2022 at 08:21

  Ja det er sjovt som tingene kan være forskellige fra person til person. Jeg glemte så mit login – aner ikke hvorfor – men det skal man så ikke glemme, for man kan kun få et ny hvis man henvender sig personligt til borgerservice – det undre så mig og jeg skal til at få finderen ud, og få det gjort. Men altså, at skulle møde personligt op i 2022….????

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. april 2022 at 07:49

   Åh nej øv. Så besværligt.

   Jeg har en adressebeskyttelse, og dengang NemID blev lavet, var der samtidig flettet et navnebeskyttelse ind. Jeg har så været forhindret til at flytte et domæne, men købe en bil var muligt, lidt underligt, hvordan reglerne er.

   Reply
 • conny 27. april 2022 at 09:16

  Du skriver, du har et lille problem med en manglende notifikation. Uden at vide, om jeg rammer rigtigt, vil jeg lige sige, at jeg synes, der stod i vejledningen (eller måske blev det sagt på en af de videoer, jeg så), at på selve MitID-appen ville der ikke komme nogen notifikation. Notifikationen vil udelukkende bestå i en besked der, hvor du skal have adgang, om at du skal åbne MitID-appen for at godkende. Det skulle være for at give ekstra sikkerhed.
  Jeg håber, det giver mening, og at det var det, du skrev om.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. april 2022 at 07:57

   Tror det er rigtigt det du skriver. Jeg er bare for “hurtig” når jeg skifter, får går jeg ind / ud / ind i MitID så virker det. Det var noget nemmere med notifikationen, den linkede jo.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.