Energioplysninger på restaurantsmad.

image

Mine tanker løber rundt, kan jeg bruge dette til noget, eller er jeg fuldstændig ligeglad. Jeg ved hvis jeg ønsker at vide, hvad min Big Tasty Menu, indeholder af diverse fedt, salt, kulhydrater, så kan jeg finde det på deres hjemmeside. Skal jeg have det frem som jeg læser det i nyhederne i dag.

Jeg har læst lidt hist og lidt pist, fangede en reaktion fra Fødevarestyrelsen, det hjalp mig til at tage en beslutning om, hvad jeg mener der kan være rigtig og hvad der kan være forkert.

Kan en almindelig restaurant lave en energioplysning på deres menu. Det kan ske på deres al carte, men du har jo mange muligheder for selv at ændre i menuen, langt flere end hvis du vælger en Fast Food menu. Her i DK er næsten samtlige hjem nu med adgang til nettet. Vi er et meget oplyst folkefærd, vil det så hjælpe at skære det ud i pap? – Vil det ikke gøre irritationen større, altså provokere til at købe en ekstra menu af det forbudte? – Tager vi hensyn til fedtprocenten i køledisken på det hakkede kød? – Er det ikke pengepungen der tager beslutningen i den sidste ende?

Jeg har nået til den holdning at bruge krudt og energi på at gøre opmærksom på alt ned i mindste detalje, altså energioplysninger på restaurantsmad, så ville jeg hellere der bruges krudt og energi på at gøre sunde fødevare billigere end usunde fødevare.

No Comments

 • jensdrejer 22. juli 2008 at 16:52

  Hej Abildjyde.
  Jeg er helt enig med dig. Jeg synes at foreslaget er fuldstændig absurd. Hvor mange mærker og skilte skal vi have? Vi drukner jo snart i oplysninger alle vegne og så ender det jo med at vi giver op og “lukker øjnene”.

  De fleste mennesker ved godt hvad der er sundt og hvad der er usundt. Der bliver skrevet så meget om den slags. Men der er nogen mennesker som ikke VIL vide det og det kan man jo ikke ændre ved at give dem endnu flere oplysninger.

  Reply
 • abildjyden 23. juli 2008 at 11:08

  Jens Drejer:

  Velkommen her…
  Tak for din tilkendegivelse. – Ja, der er mange der ikke VIL tjekke, og deværre er der også mange der ikke har råd til at tjekke.

  Reply
 • abildjyden 23. juli 2008 at 11:13

  Kommentar til både Jens Drejer og mit svar til samme.

  Her i byen har vi en slagter der konstant har tilbud på gængse kødprodukter i det danske køkken

  1 kg hakket okse – 5 – 8% fedt

  1 kg hakket skinke – 5 – 8% fedt

  1 kg skinke medister – 5 – 8% fedt

  Hver pakke kan du få til kr. 45,- Det er da vildt billigt, og samtidig sundt, da fedtprocenten er så lav.

  Samtidig har den samme slagter 2 x 500 g mørbrad til under kr. 100,-

  Jeg ved der findes disse mørbrad i frost til langt billigere priser, du kan bare ikke vide dig sikker på om de er danske. Derfor vælger jeg slagteren.

  Reply
 • Farmer 23. juli 2008 at 23:57

  Så sandt!
  Det er pengepungen og de nemme løsninger, der styrer, når der vælges i forretningen.
  Derfor er det kun ved -på en eller anden måde- at billiggøre det sunde i forhold til det usunde at adfærden ændres.

  Reply
 • abildjyden 24. juli 2008 at 11:32

  Velkommen til Farmer.

  Helt enig, der er bare ikke den store enighed om hvordan det kan gøres, mit forslag kunne være noget med momsen, så er det ikke producenten der taber noget.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.