Feriedag

Familiekrise i går søndag. Jeg er dybt rystet, chokeret, og på en måde måske også lidt tilfreds.
 
Kim min kære søn flyttede hjemmefra i foråret, vi sled hinanden op, han kræver så uhyggelig meget, dog er han min elskede søn jeg har forkælet ham alt for meget, og så har han nogle træk fra hans far, træk der selvfølgelig er skabt i perioden fra det 0 til 6 år, han afspejler jo typisk det han ser, og hører.
 
Kim kom for 14 dages tid siden og spurgte mig om jeg ville ligge stue til at markere hans fødselsdag, selvfølgelig ville jeg det, dog gjorde jeg ham en bjørnetjeneste, jeg sørgede for at inviterer, det var min første fejl. Jeg bekendtgjorde at indkøb og hvad vi skulle have blev hans opgave. Han tog i Bilka i torsdags for at foretage indkøb, ringede flere gange til mig på jobbet, jeg kunne ikke hjælpe, da jeg hverken sad med opskrifter eller lignende, og forklarede ham at det skulle han tjekke inden. Da jeg kom hjem torsdag var lejligheden forladt i et kaos, det var den ikke da jeg tog afsted torsdag morgen, og tænk sig min aftensmad var spist, og alt flød efter dette. Jeg var tudfærdig, træt efter flere timers overarbejde, og var klar over det var et hårdt program fredag igen inden ferien. Jeg skulle lige have afreageret greb telefonen og kom ud med det, og det hjalp. (Har fået strenge indstrukser på at det skal ud ikke gemmes). Jeg brugte en ½ time til oprydning, finde mig selv, og finde frem hvad jeg kunne byde min gane / mave denne aften. Fredag ringede min søn og bad mig give besked når jeg kom hjem fra job. Jeg ringede mange gange, fangede ham ikke, han var til noget der hedder SEMF, en privat fest for en særlig form for musik, festen løber over 4 dage. Jeg forsøgte at fange ham flere gange lørdag også, da jeg havde hørt et eller andet om at han ville have tunmousse, men hvilken var jeg ikke klar over, kunne ikke se det på indkøbene. Pludselig kl. 11.15 måske lidt senere søndag kom der en sms om jeg havde taget kødet op. Jeg tænkte hvilket kød, der var da intet i min fryser, og umiddelbart kunne jeg ikke gætte mig til at han benyttede fryseren i vort kælderrum, det var jeg ikke informeret om, og jeg havde forsøgt flere gange, desværre greb jeg telefonen, og spurgte til hvilket kød?, og spurgte samtidig til hvad med forret, om der var tun etc., han blev sur, og vrissede af mig, (ja, jeg glemte at sige tillykke, jeg spurgte om for meget, og bad om en planlægning) se efter udenfor din dør, og gå i kælderen efter kødet, og han smed røret på. Ganske rigtig var tingene hvor han sagde, dog var jeg i tvivl om hvilken tunmousse han havde købt ind til, så der var bladselleri, den bruger jeg flødeskum til så det manglede, den anden jeg laver er der æg i og det var ikke købt, derfor forespurgte jeg ham så om hvilken opskrift, det væltede hele dagen for ham, han svarede tilbage at jeg kunne stå for festen, han og kæresten valgte at passe sig selv og tage i byen for sig selv, jeg forespurgte hvad han mente, og da jeg forstod, valgte jeg at reagere lige så tarvelig, så kunne han aflyse overfor sine gæster, for jeg ville ikke stå med det alene, når jeg ikke havde været med til planlægning, og indkøb, jeg var jo ikke klar over hvad han ville have jeg lavede.
Kl. var 12.00 da søstrene var blevet orienteret, eneste der manglede at få besked om aflysningen var mine forældre, jeg var stædig og mente det var min søns opgave, ikke mig, det var ham der ville aflyse ikke mig, da, kl. var 16.20 fik jeg en sms om at han nu talte med dem. Jeg ved ikke hvad der er sagt, jeg valgte at gå en lang tur, få tudet ud, og da jeg kom hjem så jeg at der var blevet ringet flere gange, men jeg gik i seng, og blev der resten af aftenen, sov til kl. 8.00 i dag. Det var godt, ser helt anderledes på det i dag.
 
Dejligt at få skrevet det ned, igen føler jeg at det var en lille sejr for mig, jeg vil ikke kostes rundt med, gøre lige hvad han mener, siger og befaler, jeg er kun et menneske, jeg har følelser, og jeg vil respekteres for det jeg er, og jeg vil have lov at have grænser for hvad man kan byde mig. Det har jeg aldrig været god til, desværre, der er jo en grænse for hvad man kan og ikke kan. Jeg indrømmer jeg har fejl, det har jeg, og  min aggration i går skulle jeg have fået ud på en anden måde, det er jeg klar over i skrivende stund, jeg skulle have ventet til de kom, og taget den derfra. At jeg havde ladet dem stå med det, og bare klaret rengøring, borddækning etc. det havde været løsningen. Nå, jeg har lært af det, og vil gøre den anderledes en anden gang.
 
Jeg har tænkt på flere situationer hvor han skal have revurderet nogle synspunkter. Lidt denne sætning der ligger tilbage fra min grønne ungdom (det var en politikker der brugte den mener det er fra 1972 / oktober) Man har et standpunkt til der viser sig noget nyt. Han kæmper med to meget dårlige arme, har været ude i noget misbrug som 15/16 årig, lider derfor med koncentrationsbesvær, har kun en 9. kl. eksamen, har flakket rundt mellem jobs, der ikke er afsluttet på alm. ophør. noget med udeblivelse, etc., dog har han altid været værdsæt, han er en arbejdshest. Desværre kæmper han nu med mange smerter i armene, tenneisalbue/golfalbue – min søn har aldrig tilmeldt sig en A-Kasse, har sagt det utallige gange, men han glemte det lige, venter til i morgen, nå, så bliver det i næste uge. Han lever i en eller andet tåget verden, jeg ikke kan komme ind til, ok så kan jeg jo ikke hjælpe. Nu er der så kampen med disse arme, da han ikke er i e A-kasse, ikke kan passe sit job grundet dårlige arme, så er der jo kontant hjælp, han kan ikke arbejde, det kræves der jo for at få kontanthjælp.
 
Hvilket rodet afsnit omkring Kim det er svært at beskrive situationen, jeg når aldrig at få styr på det han fortæller, før han er i gang med noget nyt jeg så skal tage stilling til. Det er jo nøjagtigt det samme med episoden i går. Kim skal sætte tempoet ned, gøre en opgave færdig, og derefter begynde en ny opgave, derved vil han få større overblik over de forskellige situationer han vil blive bragt i, derved kan problemer vendes til udfordringer, og min dejlige sætning
 
HVIS DU GØR DET DU ALTID HAR GJORT, FÅR DU DE RESULTATER, SOM DU ALTID HAR FÅET.
 
vil komme til sin ret.
 
Derfor grib tingene an på en ny måde, tænk anderledes, brug en anden metode end den der blev benyttet sidst.
 
 
Knus og kram fra Karin 

No Comments

 • Anita 31. juli 2006 at 18:53

  Hejsa!
  Hold da op…det var noget af en smøre. Man må da ihvertfald sige, at der har været en masse misforståelser. Men spørgsmålet er, om Kim ikke har været vant til, at det er dig der tager ansvaret. Og det gør du jo også ved at påtage at holde fødselsdagen. Det er en svær situation.
  Tusinde tak for din hilsen på mit space. Ja man må sige, at du også har haft dine problemer med det offentlige..
   
  Ha en fortsat god aften.
  Knus fra Anita

  Reply
 • Jeanette 1. august 2006 at 19:50

  Kære kvinde menneske …..Taqqk for dine varme ord i min space og her får du min dybeste respekt for dine værdier og normer.Du virker som et varmt og kærligt kvinde og jeg glæder mig til at følge med fremover.
   
  KlemJeanette
   

  Reply
 • Sanne 2. august 2006 at 19:51

  Hej min Søde.
  Sikke dog en redelighed. Ka dælme godt forstå at du følte dig trådt på af din søn. Selvom du selv finder mange undskyldninger frem for ham, så undskylder disse ikke hans opførsel i denne situation. Han blev trods alt 21 år, og du som den dejlige Mor står straks klar og åbner dit hjem, flytter rundt på støvet og dækker bord mm. Han skylder dig godt nok en MEGET STOR undskyldning for denne opførsel. Håber at alt løser sig, så familiestriden lægger sig.
  Tak for din søde og igen så rigtige kommentar, ven – er vildt imponeret over at du har overskud til at skrive til mig, med gode råd hvori jeg kan se at du også har fulgt med. Kan ikke takke dig nok.
  Mange kærlige knus og tanker fra
  Sanne

  Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak