Vi begyndte rejsen meget tidligt mandag morgen. Jeg blev hentet kl. 5.30, hvorefter turen gik til banegården, her hyggede vi lidt inden den nye kiosk åbnede, så jeg lige kunne få et rundstykke med på turen. Det første stykke var i et Arriva tog, både min datter og jeg har det lidt anstrængt med disse, sæderne er bare ikke skabt til os, om andre sidder godt ved jeg ikke, det var bare så tydeligt da vi skiftede til et DSB IC tog i Vejle. Heldigvis hyggede vi allerede fra start, så vi voksne kunne glemme sidde komforten.

Da vi kørte fra Fredericia og alle togsæt var sammenkoblet blev de rejsende der skulle til Hamburg/Tyskland gjort opmærksom på at der bruges mundbind i offentlig transport i Tyskland, hvis det var glemt, kunne det købes i kiosken. Jeg var forberedt 😊

Jeg kunne mærke nervøsiteten hos yngstepigen, da der blev sagt vi var omkring 20 minutter forsinket, og vi dermed kun havde 10 minutter til skiftet. Heldigvis mærkede Otto ikke noget, eller også havde han stor tillid til os, vi nåede derfor knapt nok at bemærke hvor stor en banegård Hamborg har, jeg ved den er stor, har været der nogle gange som ung, så der må jo være sket en del siden.  Nå, skidt pyt, vi skulle jo videre til Berlin hvor vi kørte med et ICE tog, kun med et enkelt ekstra stop, begge stop var i Berlin. Det går stærkt, til tider var hastigheden langt og 200 km i timer, men vi mærkede det ikke. Frida fik en lur, men Otto´s øjne og opmærksomhed var på stilke.

Da vi landede her i Berlin var begge børn klar over vi voksne lige skulle orienterer os, dog først efter et toiletbesøg. Jeg skylder 1 euro til en fremmed tak for hjælpen, og til den herre der løftede Frida. Herefter var det billetten til 9 euro, vi voksne kunne hente en app, desværre kunne der ikke laves dobbeltkøb, så Fridas og Ottos skulle købes i en automat, men hvor var der sådan en på denne store banegård i 5 etager. Overblik og en gul guide hjalp os på vej. Næste step var at finde ud til lejligheden. Vi valgte at få en forklaring af en DB klædt mand, hvor vi kørte med S-Bahn og Tram. Første tur var med S-Bahn til AlexanderPlatz, hvorefter valget var M2 Tram. Vi stod af lidt længere fra lejligheden end vi reelt kunne, har vi erfaret efterfølgende. God læring.

Dejlig hybel i det Berlinske, rigtig storbys. Børnene nød at få WIFI, lidt afslapning før vi skulle ud at finde noget aftensmad. Vi var alle meget trætte, og havde lidt svær ved at koncentrere os. Derfor blev der spist lidt på farten, det bedste var dog en IceLatte fra ExpressoHouse, Mums. Herefter sluttede vi af på en dejlig lejeplads

Klokken var ikke mere en 20.30 før vi alle havde fundet dyner. Det var tiltrængt, pyha. Tænk jeg blev ved med at tro jeg havde mundbind på 😉. Men hurtigt sov vi alle.

PS: Lidt langsom til at uploade billeder, derfor kommer første hilsen fra første dag/rejsedag lidt sendt, det vil nok også ske de kommende dage. Måske er det bare min mobil, vælger altid at uploade derfra, normalt hurtigst, dog ikke lige i dag. 

No Comments

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.