Fredag og snart middag

I går var jeg med min datter og svigersøn på besøg hos min ex mand. Årsagen var at jeg gerne ville lidt hjemmefra, og min datter skulle hente en lille kattekilling, den ville jeg gerne se. Vi havde en hyggelig tur, selvom vejret ikke var det smukkeste, rigtig aprilvejr (hihi).
Min ex mand og jeg lever i 2 verdner, og hvor var det tydeligt i går da jeg kom på besøg, vi er virkelig vokset fra hinanden. Han ind i den verden jeg havde mødt som barn og ung, og der allerede sagde, at der ville jeg aldrig kunne trives. Dejligt at mine børn kan se den store forskellighed på livet. At mennesker der har levet samme, kan være så forskellige.
Jeg læste lige mit indlæg fra i går. Jeg har det ikke tip top, det kan jeg se, og dog, jeg kan da se jeg har lyst til livet, jeg kan se jeg ved hvad der er rigtig for mig. Jeg har det bare svært med at skal kæmpe mod de mennesker der er underlagt Janteloven. De mennesker der ikke ønsker at lytte til mennesker med psykiske problemer, de mennesker der mener psykisk syge mennesker bare skal tage sig sammen. Det er den samme gruppe der udtaler sig omkring overvægtige, at de overvægtige bare skal tage sig sammen. Uha, hvordan kan jeg og de der mener som jeg forklare, oplyse, gøre andre forståelig hvor vanskeligt det er at tage sig sammen hvis man er sygdomsramt psykisk.?????
Hvorfor kommer jeg altid til at tænke på problematikken omkring den forhåbentlige kærkomne lov her til august. Den lov omkring rygning. Og de tiltag der er under udvikling omkring for store mængder CO2 udslip. Her er den danske befolkning meget delt/splittet. Jeg er af den opfattelse at der kun må ryges i eget hjem og ingen andre steder, jo er jeg ryger og min nabo er ryger, så må vi ryge hos hinanden. På den måde skader vi ikke andre mennesker. Skal en ryger være dagplejemor skal der stå i papirene at hun er ryger altså det er et rygerhjem. Forældre til spædbørn skal have muligheden for at vælge i ansøgningen om de ønsker deres barn passet i et rygerhjem eller i et røgfrit hjem. Det skal være muligt at kunne vælge her. Det at kunne vælge kalder jeg frihed. Det er det ikke er muligt for en ikke ryger at kunne sige fra er ikke frihed. Jeg har lige hørt at Silkeborg har gjort det sådan at man ikke kan køre ind og parkere uden et bestemt kort der koster ex antal kr., jeg er vild med den tanke det er bare så skønt. Få befolkningen til at fylde bilerne, og benytte de offentlige transportmidler, eller cykle hvor du kan. Købe energispare pærer, huske at slukke på stikkontakten. Skal du købe bil så købe den der kører længst på km, den der har diverse filtrer på, den der kan laves om til alternativ energikilde, etc.
Jeg er stor tilhænger af at der på de produkter der giver et stort CO2 uslip indkøbt til privatbrug skal have enorme afgifter, de biler der er gamle skal have super store afgifter, de biler der kører kort på km, de biler der ikke har filtrer, de bilder der ikke kan ændres til alternativ energikilde skal have vildt høje afgifter. 20 stk. cigaretter skal koste omkring 100 kr. pr pakke, øl og spiritus skal koste det helt vilde. Økologiske fødevarer – grønsager – frugter – kød (lav fedt%) – korn (grov) – mejeriprodukter (lav fedt%) skal være momsfritaget eller max 4% eller så, meget billigere, de andre fede produkter skal momsen ændres til 50 – 100 %. Igen vil jeg fortsætte med beklædnings industrien, naturprodukter her skal momsen reduceres og på syntetiske produkter skal momsen stige. Altså det at tænke på både sig selv og på sine medmennesker, tænke på fremtiden og på muligheden for at kunne være til, disse mennesker skal have en gulerod, med lavere moms. Samtidig har jeg en holdning til at børn og unge mennesker skal have fri skolemad – institutionsmad – på den måde får den nyde generation den sunde tanke ind med modermælken. Samtidig skal der dagligt ligge et træningsprogram på 30 min. til hver enkelt individ, om det er i institutionen, skolen, arbejdet. Alle skal dyrke 30 min motion. Det er frivillig tvang. At andre så har lyst til mere det er da okay.
Jeg er med garanti i modvind her, og hvad så, det er min holdning til hvordan vi kan komme mange problematikker til livs. Jeg er typen der går ind for forebyggelse fremfor at straffe det enkelte individ.
Kan du / I have en super skøn weekend, nyd den og glæd jer til at det gode vejr er i sigte, jeg glæder mig meget.
Stort varmt stormende kram til jer fra Karin

No Comments

 • Anita 20. april 2007 at 14:18

  Hej Karin
  Det gør mig ondt at høre, at du ikke føler dig helt på toppen.
  Men med din positivitet, så skal det nok komme.
  Ja du har ret ang. janteloven…og det bliver kun værere.
  Ang. rygning synes jeg at det kun går ud på at nedværdige rygere.
  Desværre er det tit, at det er tidligere rygere der er de værste.
  Jeg er ryger. Erik stoppede for knapt 2 år siden, da han var meget syg
  og har ikke haft lysten til at starte igen…heldigvis. Men han er på
  ingen måde generet af at andre ryger og alle har lov til at ryge i vores hjem.
  Er der små børn på besøg viser jeg dog hensyn.
  Jeg ønsker dig en dejlig weekend
  Knus fra Anita
  KLIK HER
   

  Reply

Skriv et svar