Frivillig tvang hmmmmm

image

I dag skal min mor have et visitationsmøde med en fra kommunen om robotstøvsuger.  I eftermiddag ved jeg meget mere. Her i skrivende stund er jeg negativ, da det er noget der bliver trukket ned over hovedet på borgeren. En udgift der ikke er planlagt,  et rengøringsselskab kunne gøre det meget bedre. Et udsagn fra sønnen min, der er driftsleder i en virksomhed der tilbyder rengøring indenfor levnedsmiddelindustrien. Samtidig er han meget utilfreds med den rengøring der bliver gjort. Ifølge. ham kan rengøringsassistent nå meget mere og være langt mere effektiv end tilfældet hos min mor 🙂

Udgivet via WordPress til Android

10 Comments

 • Madame 26. februar 2014 at 12:54

  Det er frygtelig svært at have gamle forældre og se, hvordan de ikke mere kan få den hjælp, man kunne før.
  Min far døde for fire år siden, og han fik 45 minutters rengøring i et hus på 140 kvadratmeter, hvor der også boede en stor hund. Du kan nok gætte, hvor lidt 45 minutters rengøring forslog. Jeg tror, det bedste man kan gøre (hvis man har råd), er at købe privat rengøring.

  Reply
  • Abildjyden 26. februar 2014 at 17:18

   Uha ja, 45 min er ikke meget. Så er min mor heldig, for det er/var også 45 min frem til 26/3. støvsugning er normeret til 15 min. Så fremover bliver det 30 min pr 14. dag.
   Jeg er jo enebarn, så det er begrænset hvad vi kan. Men mine børn hjælper heldigvis så godt de kan. Men… det er under al kritik.
   Der kommer en opdatering fra mødet, er ved at ryste det på plads.

   Reply
 • Susanne 26. februar 2014 at 13:58

  Jeg har selv arbejdet i hjemmeplejen som husass. jeg kom hos borgere i eget hjem og gjorde rent. På 2 år gik det fra rengøring hver 2. uge til rengøring hver 3. uge OG de måtte kun få gjort rent i EN stue, ET værelse, ET badeværelse, køkken dvs. støvsuget ikke mere, og så gangen hvis der var sådan en. Jeg er så glad for at jeg stoppede for 7 år siden, for jeg kunne simpelthen ikke stå indefor det der foregår i dag.

  Reply
  • Abildjyden 26. februar 2014 at 17:25

   Uha det lyder uhyggeligt, langt værre end hos mor, heldigvis.
   Min mor får tørret støv af, gjort badeværelse rent, skiftet sengetøj, støvsuget (til den 26/3), og vasket gulv, det hver 14 dg. i 45 min., efter den 26/3 hver 14 dg. i 30 min.
   Hjemmeplejen skal rengøre støvsuger og i gangsætte den, hvis det er det vi beslutter. Dvs. hun kan få støvsuget dagligt så. Hvis hun ønsker det.
   Jeg skal lige have mødet til at bundfælde, så skriver lige om min reaktion.

   Reply
 • Miri 27. februar 2014 at 08:08

  Suk. Bliver så trist over vi som samfund tillader at der spres, der hvor der i forvejen er alt for lidt..

  Reply
  • Abildjyden 27. februar 2014 at 08:30

   Jeg så det negative inden samtalen.
   Efter samtalen og efter jeg har vendt alt det nye visitatoren bragte op, skete der noget.
   Jeg skal lige have et overblik – så skaljeg nok berette 😉

   Reply
 • Miri 27. februar 2014 at 08:09

  spares 🙂

  Reply
 • Catarina 27. februar 2014 at 08:24

  Øv altså. Håber det hele gik rimeligt og der bliver styr på det hele, uden at det kommer til at koste kræfter og alt for mange penge for din mor. 🙂

  Reply
  • Abildjyden 27. februar 2014 at 08:34

   Tusind tak for dit store ♥ – Det varme med al den omtanke. Tusind tak.

   Det vil koste lidt både det at købe ind, der er et tilskud fra kommunen der lige skal søges. Og installation. Hjemmehjælpen renser og i gangsætter, så mor ikke skal huske det.
   Der kom andre ting op, og det er dem der gav mig lidt mere at tænke over. Noget der skal arbejdes på. Jeg beretter senere i dag,

   Reply

Skriv et svar