Glemme kontra hukommelse

Jeg var en periode på TV2 Bloggen, her lærte jeg flere at kende, enkelte er der stadig, andre har fundet langt bedre steder at skrive. Enkelte bruger deres blog til erindrings beskrivelser. En af bloggene jeg læser skriver meget detalieret helt tilbage til før skole alderen. Jeg beundre de mennesker, der kan huske så lang tid tilbage,Om min først ja bare huske 5 år tilbage, og beskrive i detaljer.

Om min første skoledag, eller var det den dag jeg blev indmeldt, eller…. Jeg ved der var et eller andet med et glansbilled, det er hvad jeg husker. Jo, jeg husker 2 ting fra min første skoletid, en god historie og en mindre god.

I regnetimerne lærte min klasse tabeller på en meget for mig sjov måde, læreren gik rundt mellem os, sagde 5 + 3 – 6 * 5 / 2 osv. eleverne altså vi, skulle så holde fingrene oppe, så længe vi mente vi kunne følge med. Jeg var gerne en af dem der var med til det sidste, og ja, resultatet var okay. Det var den gode historie.

Den mindre gode var, en dansk lærer helt grøn lige fra seminariet, dog var mine forældre alt for autoritetstro, selv for denne nyudsprungne lærer. Jeg var venstehåndet, til alt, selv blyanten befandt sig i venstre hånd, da jeg begyndte i skolen. Jeg husker jeg skulle side på min venstre hånd, ellers ville hun, min klasse lærer binde hånden/armen til stolbenet. Det var en meget grim tanke.

Jeg ved det er derfor jeg har slettes så meget fra min erindrings harddisk, det er jo ubehageligt, og tale om sådan noget, det kunne ikke svare sig. Det var jo dengang tavshed var guld, tale sølv.

Jeg er af og til ked af jeg ikke husker så meget, for der er jo mange gode oplevelser. Jeg har gennem nogle år nu, skrevet dagbog dagligt. Sidste weekend valgte jeg at læse dem, jeg stoppede efter nogle timer, det var total kaos, meget rodet, ingen sammenhæng, svær ved at finde mening. Derfor besluttede jeg for en anden form for struktur, jeg skal nu besvare nogle konkrete spørgsmål, og slutte af med 3 gode ting fra den dag.

Jeg husker pludselig bedre ugens gøren og laden, kommer til at smile, kan pludselig huske lidt længere tilbage. Derfor har jeg valgt at få skrevet alt ned, både triste, og selvfølgelig glædelige oplevelser omkring mit forløb med sygdom etc., jeg har ikke lyttet til mig selv i alt for mange år, jeg har bildt mig ind, jeg har lyttet, desværre var det til den forkerte, hende der troede at andre troede, osv. Pludselig i marts 2007 fik jeg chancen til at sadle om, er ikke på plads endnu, jeg har ikke kunnet gå den lige vej til omsadlingen, skulle have hjælp på vejen. Jeg er bare så glad for jeg har fighter ånden.

Når jeg har fået skrevet tankerne ned omkring forløbet, advarslerne der ikke blev lyttet til, signalerne, og frygten for at sadle om, laver jeg en selvstændig side til dem her på min side.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.