“Glemte” forfattere

Dette nedenfor er fra

http://www.kvinfo.dk/side/225/

Ny artikel i webmagasinet FORUM 22.8.2008:

Litterære hovedroller til Brøgger og Thorup

clip_image001Mensesårtiet var sprængfyldt af divaer og superstjerner. I 70’erne eksploderede medierne, og litteraturen blev tæt forbundet med popkulturen. Men 70’er-litteraturens kunstneriske værdi er stort set blevet overset, fortæller Louise Zeuthen i en ny ph.d. afhandling.
FORUM taler med Zeuthen om Suzanne Brøgger og Kirsten Thorups forfatterskaber, som trods stor popularitet ikke har fået den plads i dansk litteraturhistorie de fortjener. Men deres leg med køn og identitet bringer ny forståelse af spil med fiktion og virkelighed i vores egen samtidslitteratur.

Læs artiklen i FORUM »

Nyt om navne 22.8.2008

 

Jeg så lige dette på et forum jeg jævnligt er omkring, og jeg har da for rigtig mange år siden læst noget af begge forfattere der bliver nævnt. Det er så længe siden, måske er der en eller 2 af deres bøger i min reol, måske skal jeg have fat i flyttekasserne fra mine forældres hjem, mor ville ikke have nogen af bøgerne, så der vil jeg med garanti finde nogle. Min far var en stor læsehest, mon der er derfra jeg har fået min interesse. Nu har jeg fundet noget mere til vinteren. Jeg får næsten ikke tid til at pleje det sociale netværk (hihi). Selvfølgelig skal jeg have tiden, og jeg kan jo bare droppe det ligegyldige i tv, jeg får tændt for, ja, der er ligegyldige serier, de er da ikke bare andet end noget der flyver igennem, jeg kan knapt huske, hvad disse ligegyldige serier hedder, så, derfor kommer bøgerne frem i stedet for.

No Comments

 • pia-charlotte 23. august 2008 at 12:55

  Hej Karin,

  Jamen Suzanne Brøgger har skrevet mange herlige bøger, det har de andre så sandelig også, men hun tog vel førertrøjen kan man vel sige.

  Creme Fraiche ikke at forglemme, den kan godt læses både 2 og 3 gange

  Reply
 • Marianne 23. august 2008 at 13:56

  Jeg læser mange bøger ca. 2-3 om måned. Jeg går nogen gange op i sengen en time før jeg skal sove og så ligger jeg og læser – det er en skøn måde at sove ind på. Nogen gange så tager jeg en slappe dag – ligger i sengen og læser og læser – ja så kan jeg en en roman på en dag 🙂 En god weekend til dig og en rigtig god barnedåb i morgen søndag

  Reply
 • abildjyden 25. august 2008 at 17:54

  Pia-charlotte:

  Jeg tjekkede lige på min hylde, her var flest af Kirsten Thorup, så det bliver bibloteket der skal besøges, når Susanne Brøgger skal genlæses. Creme Fraiche er super.

  Marianne:

  Det er en dejlig måde at hygge sig på, slappe af, helt enig. Der kommer snarligt et lille indlæg med nogle billeder fra weekendens familie træf.

  Reply
 • Gitte 27. august 2008 at 08:43

  At læse en god bog er noget af den bedste fritidsbeskæftigelse, jeg kender. Man slapper af og bliver hvirvlet ind i en fantasiverden. Dog er jeg ti en anden slags bøger end du er. Jeg er mere til krimi´er.

  Reply
 • abildjyden 30. august 2008 at 16:34

  Gitte!

  Jeg læser også krimi´er, det er meget efter stemning, tid, og lige hvad jeg sværmer for. Jeg er megt glad for at læse.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.