I dag er det lørdag, dermed weekend, og der er gået nogle timer af den anden forårsmd. 2023. Det kunne være en aprilsnar, det er det så ikke, altså at den første forårs md. er pist væk.

Hverdagens rutiner bliver stille og roligt implimenteret, kan virkelig mærke det er i dette flow jeg trives, altså det at møde fra morgenstunden og have fri til middag. Min koncentration er brugt når jeg når dette tidspunkt, og det uanset om jeg har fri eller er på job, derfor passer det fantastisk med dette flow, når jeg rammer koncentrionsbesværet mærker jeg det ved hovedet suser, derfor er det godt at have en struktur over eftermiddagen og aftenen, altså en tjekliste, kommer der ting ind fra højre, kan jeg sige – vender tilbage – send lige en sms eller en mail så jeg har en reminder – og det med god samvittighed. Samtidig benytter jeg mig af forstyr ikke funktionen på telefonen, så jeg ikke skal bekymre mig. Hvis der er nogen der skal have fat i mig, kan de jo bare sende en mail, en sms eller smide en besked på messenger. Jeg skal nok vende tilbage når jeg ikke lige har gang i et eller andet. Selvfølgelig er der lige den nærmeste familie, de kan forstyrre 24/7, og ja, de forstår hvis mine reaktioner er lidt fraværerne, det kan de også selv gøre, altså virke fraværende, selvom det er dem der ringer

Det at vi nu skriver april og den første forårsmd. er bag os, giver mig lidt undren. Jeg har stadig mine lange uldne tights, samt den langærmet T-Shirts på 24/7. Kravler ofte ind i en dyne og har storcardigan på. Jeg er en rigtig frossenpind, og ja, når jeg er ude er det stadig i flyverdragten. Og derfor gentager jeg mig selv, det bliver så fantastisk når der kommer noget sol og lune/varme. Og her i skrivende stund har himlen skiftet farve fra grå til blå med lidt spredte vattotter.

Frida er begyndt til mountainbike, det var onsdag. Det var sjovt og hun glæder sig allerede til næste træningspas fortæller forældrene. Fortællingen meldte også de skal have fundet et par cykelbukser i str. 122/128. Det er hårdt at sidde i sædet når der skal hoppes, og cykles meget tærren kørsel. Ikke det samme, hvis turen er på landevej ca. de 10 km. Tæningstiden ligger lidt skævt i forhold til aftensmad og sengetid, det skal lige implimenteres, dvs. de aftner bliver sengetiden sent i forhold til standard. Husk på de fleste dage møder Frida i SFO kl. 6.35.

Torsdag fik jeg besøg, et aftalt besøg. Otto kom for at overnatte ved mig. Jeg måtte ikke hente ham i SFO før kl. 15.50, det er meget vigtig at overholde det. Og jeg ramte plet. Dejligt. Da vi landede hjemme ved mig, gik der ikke lang tid før aftensmaden blev efterlyst. Der var blevet bestilt lam. Otto har aldrig smagt det, men ville gerne. Og jeg holder så meget af lam, derfor forbarmede jeg mig det, trods prisen er rimelig høj i forhold til, dengang jeg/vi havde masser i fryseren. Det var dengang. Jeg blev klar med maden kl. 17.30, det var længe ventet, og Otto har genbestilt lam. De retter Otto bestiller indeholder altid kød, sådan er det, måske lige prøve at lave en vegetarret engang, har lige noget andet i reserve . Otto bliver lidt forkælet her, noget jeg vil prøve at pille lidt ved, både når Frida og Otto er her, noget med Ipad ikke er ved bordet når vi spiser. Jeg har altid holdt meget af dialog over et måltid. Har det med fra mit fødehjem, hvor jeg fra helt lille har været med, når der blev talt politik, økonomi, ideer mm. Hvis det var udenfor hverdagens rutiner og der var gæster, måtte jeg kun lytte, tage til mig, og når vi var os selv, kunne jeg tage emner op, og få svar, fremkomme med mine synspunkter. Nå tilbage til torsdag, Otto kunne spise alle 300 g lammeculotte, skulle måske have fundet en lammekølle – Da kl. var 19.00 var det puttetid, og kl. 19.30 sov Otto.

Fredag morgen var en anderledes morgen, kunne jeg være i den, jeg har jo så meget brug for roen. Det gik fint, Otto vågnede samtidig med mig, og her blev Ipad´en en løsning. Jeg har nogle rutiner der bare skal gøres udover bad mm. kl. 6.00 var vi klar til morgenmad mm. og kl. 7.00 kørte vi mod Otto´s SFO, en pædagog kom gående, det nød Otto. Jeg nåede så lige at hente et Ja Tak tilbud i den anden ende af byen, og slap for det fredag eftermiddag, da eftermiddagen var tæt pakket. Jeg fik nemlig en invitation til Åben time for Instrument-sjov holdet for 10 børn fra 0-klasse på NBS. Frida er en af de ti. Det er en lærer fra Musikskolen der har valgt at prøve dette. Det var en meget stor oplevelse. Børnene var bemærkelsesværdig dygtige, jeg der selv har min dannelse via musikken i min opvækst, blev så opstemt, og beundrede læren for at rumme børn der er født i 2016, og de alle har fået så meget musikforståelse på bare 5 gange. Der blev spillet blokfløjte og lavet mange trommelyde efter musik, sunget mm. Vildt. Det så sejt.

Fridas program de seneste dage, Mountainbike onsdag, sent i seng. Skolefest torsdag, sent i seng. Skoleløb på 5 km. og Instrument-sjov for for- bedsteforældre Fredag. Forstår godt der var meget uro i kroppen. Og en tur i gågaden med mor og mormor ikke kunne lokke.

Fredag aften havde jeg besluttet at menuen skulle være Sushi. Det har jeg glædet mig til siden jeg sidst gav mig selv sushi, det var for øvrigt i Berlin, altså i august 2022. Det er for sjældent Det er nemlig en favorit for mig. Og da det var så længe siden sidst, havde jeg svært ved at begrænse mig. Det var så hyggeligt. Fik så lige en lambruscco rosé til, den er så ikke lige så god som Vina Tendida Rosé, tænker jeg lige vil købe et par kasser af den igen, altså Vina Tendida Rosé, så jeg har her hen over sommeren 2023. Har et par rabatkuponer liggende der er billigere end Ja-Tak tilbuddene pt.

Nu vil jeg nyde solen og lørdagen trods det er meget koldt udenfor, himlen er flot, temp. siger ca. 2 grader, føles som -3 grader iflg. en vejrapp. God weekend til nogle, god ferie til andre, og de sidste god arbejdslyst.

 

 

4 Comments

 • Ellen 2. april 2023 at 09:26

  Det er dejligt, at du kan hygge dig så meget med børnebørnene. Jeg tror på, at børn er tryggest ved rutiner – også selv om de lader som om de er utilfredse med de gældende regler … grænserne skal jo helst lige afprøves 😏
  Han er da noget af en kødspiser, din Otto, men jeg forstår ham godt: Når man får noget så lækkert som en lammeculotte, er det bare om at tage for sig af de gode sager 😄
  Jeg kan godt lide, at du drikker alene. Mange siger, at det kunne de ikke drømme om, men det er i mine øjne lidt helligt … de behøver jo ikke at drikke en hel flaske ad gangen, og et enkelt glas af ens yndlingsvin er bestemt ikke nogen synd – hverken alene eller i selskab med andre 🍷

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 2. april 2023 at 09:39

   Jeg nyder hver en stund det er med børnebørnene. Giver dig fuldstændig ret i det med rutiner er tryggest, jeg foretrækker dem også. Selvfølgelig skal grænserne afprøves 😉
   Da mine børn var små var der kød/fisk til alle måltider. Deres far var slagter og lystfisker. Måske har dette gen fulgt videre til Otto 😋😉
   Jeg kan fint nyde et glas når jeg er alene, og nej det er ikke 1 flaske. Vælger gerne noget med skruelåg eller en brik. De er ikke som de var engang. Og sådan en brik holder fint en mdr. tid uden smagen forringes. 🍷🥂

   Reply
 • Catarina 2. april 2023 at 14:59

  Ummm lækkert med sushi og bobler 😀
  Hvor er det dejligt at have alenetid med Otto og at han nu kan lide lam. Lam er virkeligt lækkert 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 3. april 2023 at 07:03

   Ja det er bare så meget ❤️
   Jeg forsøger at fordele alenetid hver for sig. Det har de begge behov for efter de mistede deres Bedstemor i december.🫶🥰😍❤️

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.