Hvorfor jeg blogger?

clip_image002

Det at være blogger, hvad er det? Kigger jeg rundt på mange andre blogs, både dem der har deres helt eget sted, dem der følger et koncept, som for mig wordpress.com, eller andre smartlog, blogger, Urban, space eller TV2 bloggen. Hver person har deres helt eget unikke sted, det er personen bag der skaber stedet. Derfor er det denne person der bestemmer hvad der skal ske.

Jeg har bemærket mange blogger vægter de kommentar der skrives, som en indikator for interessen. Andre har det som jeg, det er af egen interesse der skrives, og de indlæg der bliver smidt ud, er skabt af den stemning, det øjebliks billede, hvor det er skrevet. Reaktionerne er forskellige, nogle mener, gode tag giver masser af besøgende, andre mener det er overskrifter. Hvad der så lige udløser kommentarerne, det er igen meget forskellig, hvem er det lige der kommer forbi?? Jeg skriver ikke kommentar, alle de steder jeg kommer forbi, jeg skriver ikke kommentar til alle indlæg hos blogger jeg besøger tit. Der er dage hvor jeg er stille, der er dage hvor de blogger jeg besøger er stille.

Det at blogge for mig betyder jeg kan komme ud med tanker, reaktioner, der fylder, jeg er single, bor alene, og vil ikke bare ringe konstant til venner og bekendte, for at læsse af. Er det meget personlige ting, så får min dagbog mere info, end bare lige vejr og vind.

Jeg tænker ikke over, hvor mange der kommer på besøg, hvem der giver en kommentar, jeg er selvfølgelig glad for de kommentar jeg modtager, de betyder meget, jeg tænker også over de andres blog jeg besøger. Jeg nyder at komme forbi. Jeg har dage jeg kommer tit forbi, og jeg har dage hvor jeg kun lige når at læse meget få. Hverdagene er jo forskellige, der er jo et andet liv ved siden af, det betyder meget for mig, bloggen skal ikke tage overhånd. Hvis jeg engang kommer til at tænke på hvorfor jeg ikke fik kommentar for et indlæg, hvorfor jeg ikke får flere besøgende, så er jeg klar over der er et eller andet helt galt, jeg er blevet netjunkie, vil jeg mene.

Jeg ønsker ikke at tage stillingen til hvad der er vigtigst for dig. Jeg ved bare hvad der vigtigst for mig.

No Comments

 • Gitte 21. juli 2008 at 23:19

  Hej Karin.
  Jeg har det ligesom dig – jeg blogger fordi jeg har lyst – og fordi jeg synes det er sjovt. Jeg bliver naurligvis glad, når nogen kommer med en kommentar på min blog – men selvom der ingen kommentarer kommer, vil jeg skrive alligevel.
  Faktisk kan jeg blive helt genert, når jeg møder en kollega eller andet, der fortæller, at de har læst dit eller dat på min blog – for så bliver det pludselig meget virkeligt, at nogen læser med “i mit liv”.
  Jeg har også selv en grænse for, hvor privat det bliver, det jeg skriver i bloggen – det skal man have.
  Men jeg synes, du og jeg har en fin balance – og at vi begge primært skriver, fordi vi har lyst til det – og fordi vi kan det 🙂

  Reply
 • abildjyden 22. juli 2008 at 10:04

  Hej Gitte!

  Tak for dine søde ord. 😉

  Reply
 • Madame 22. juli 2008 at 11:51

  Karin, det er dejlige og kloge ord!

  Jeg tilslutter mig – og vi har det ikke ens hver dag, for der er dage, man ikke har lyst til at skrive, hverken indlæg eller kommentarer, og sådan har det lov til at være.

  Tak for dit indlæg 😉

  Reply
 • Sifka 22. juli 2008 at 15:10

  Jeg smider lige en kommentar her, fordi jeg er overvejende enig i det, du skriver. Jeg bliver da også glad for kommentarerne, bestemt, men i virkeligheden betyder det nok mere for mig, at der overhovedet er nogen, der læser med. Hvis ikke, kunne jeg jo bare udfylde det ene word doc efter det andet og arkivere i en mappe på skrivebordet. Og så er vi tilbage ved kommentarerne, som jo er respons på ens skriverier, og det er da absolut heller ikke ringe at få.

  Jeg tror forøvrigt, at hvis man vil have mange læsere og mange kommentarer, skal man være om sig og kommentere meget hos andre, virkelig læse med og have det store overblik, og det kræver meget tid foran tastaturet. Desuden tror jeg også at læserinteressen, vokser med antal år, man blogger. Altså, at man bliver efterhånden kendt og genkendt i ‘miljøet’.

  Reply
 • piacharlotte 23. juli 2008 at 08:05

  Der ramte du lige hovedet på sømmet, det er nemlig indholdet på bloggen der tæller.

  Det at man kan skrive noget, som får andre folk til at læse, hvad der står, hvad man har at sige og nå ud med det, er det en blog er til for.

  Ønsker man kommentarer til meninger, så skal man benytte chatfora.
  Der hvor jeg var tidligere, TV2 blog, er der mange der tror de har et chatforum, der er de gået helt galt i byen med, hvad de egentlig ville have.

  Som f.eks. her på wordpress.com ses jeanetteeggers fantastiske side, hun var før på TV2, men havde meget mere at komme med end hvad måske TV2 bloggen var bygget til, med kategorier osv osv.
  Jeg synes hendes blog er fantastisk, og alligevel ser vi der er ikke masser af kommentarer, men budskabet kommer ud og det er netop det hun vil.

  Jeg synes du Karin er en god side, dejlig opdelt, man kan finde det man søger.

  Selv er jeg for travlt engageret pt i mit arbejde, men til efteråret, så lover jeg at der sker sager på min blog.

  God dag til dig – håber du fik set stigningen på Touren, jeg så den sidste, av hvor han fløj afsted, ham der faldt af på nedturen fra bjerget, utrolig at han klarede den.

  Kram PIA

  ps. De næste 10 dage blir det meget lidt fra min side, er på rejsende fod i Sverige er fantastisk.

  Reply
 • abildjyden 23. juli 2008 at 11:05

  Madame:

  Velkommen her, tak for dine søde ord. Jeg vil fortsat følge med hos dig, jeg benytter mig af RSS, så jeg ser hvergang der kommer et indlæg.

  Sifka:

  Hej med dig, og velkommen her.
  Jeg er da også glad for at blive læst. Jeg er enig med dig i at “benarbejdet” det skal der til, lave egen reklame. Det at skabe et Netværk her, er præcis lige så krævende som IRL.

  Pia-C.:

  Jeg holder meget af, http://jeanetteeggers.dk/, vi er blevet meget tætte, har kendt hinanden gennem snart godt 4 år, og det er her i cyberspace vi har lært hinanden at kende. Vi kan tit fange noget mellem linjerne ved hinanden, og straks er vi i røret.
  Jeg skal besøge hende på Hasmark her torsdag fredag, tager yngste pigen med.
  Ønsker dig en god tur til Sverige.

  Reply
 • piacharlotte 23. juli 2008 at 23:04

  Hils Jeanette – gi hende en venlig hilsen og kram fra Frankrig, hun har inspireret mig meget til positiv tankegang.

  Reply
 • abildjyden 24. juli 2008 at 11:29

  Pia-C

  Det gør jeg. 😉

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.