Jeg fandt den

Den “gamle” opskrift på SU venlige koldhævede morgenboller.

Koldhævede SU venlige morgenboller

Koldhævede SU venlige morgenboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De blev meget flade i forhold til det jeg husker, så den portion der nu står i køleskabet er blevet spædet op.

Portion klar

Portion klar

Portion klar til hævning, datoen indstillet på låget ;.)

Portion klar til hævning, datoen indstillet på låget ;.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu står der så en portion til de kommende dage – så lækkert nu jeg har 4 fridage 🙂

Indhold til SU venlige koldhævede morgenboller. Det er den billege økologi :-)

Indhold til SU venlige koldhævede morgenboller.
Det er den billege økologi 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opskriften er jo simpel

  • 275 g hvedemel
  • 275 g havregryn
  • ½ liter vand
  • 1/8 del gær
  • 1 spsk. honning
  • salt

Skal stå minimum 8 timer – kan stå 4 døgn.

Bages ved 200 grader, dog stilles pladen ind i den kolde ovn. og de bages i ca. 25 min.

Wupti så er der friskbagte morgenboller.

PS: jeg har fyldt lidt ekstra og lige dele af hvedemel/havregryn, da bollerne flyder meget ud her til morgen.

Jeg har besluttet mig for det bliver min grundopskrift som jeg vil lege med, har dog læst mig til at 50% skal være hvedemel, så de andre 50% kan jeg udvikle til min egen, vand kan blandes med mælk, surmælksprodukt. Det er jo kun fantasien der bliver den begrænsende faktor 🙂

Velbekomme

4 Comments

  • Catarina 14. maj 2015 at 10:06

    Mums de ser lækre ud. 😀
    De minder faktisk meget om mine havregrynsboller – jeg tror bare jeg bruger dobbelt af det hele 😉
    Men lidt flade er de, det giver jeg dig ret i – og jeg tror nok det skal hjælpe at du har spædet til.

    Reply
    • abildjyden 14. maj 2015 at 15:36

      De smager af mere, trods det var fladbrød, så dejligt jeg har til de kommende dage 🙂
      Mener også det var dobbelt portion da jeg fik opskriften i sin tid, men skrev den ned med ½ størrelse, det er jo kun 4 døgn de kan holde i køleskabet, og har jo ikke de helt store fryse kapacitet 🙂

      Reply
  • Annemette 15. maj 2015 at 12:50

    Mmmm de ser lækre ud og ikke så dårligt med dej i køleskabet til friskbagte boller 🙂

    Reply
    • abildjyden 3. juni 2015 at 08:11

      Det er så lækkert med dej i køleskabet, jeg nyder de friskbagte til morgenkaffen, når jeg har fridag 🙂

      Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.