Jeg forstår ikke alt

Nu er der igen gang i problematikken omkring æresdrab. Denne gang er det en dansk født Pakistansk kvinde. Hun er gift med en Pakistansk mand, han kom til DK, da de blev gift. Kvinden er flyttet til Pakistan, hun boede hos hendes svigerfamilie, hendes egen familie er bosiddende i DK. Hendes mand bor og arbejder i DK.

Kvinden er blevet dræbt af hendes svoger, årsagen til dette lyder formodninger at kvinden ikke kan levere drengebørn.

Nu er det jeg står fuldstændig af. Alle ved da noget om æg og sædceller. I ægcellen vil det 23. altid være et X-kromosom, mens sædceller enten har et x- eller et y kromosom- der bestemmer barnets køn. Ja, så er det jo lige, hvem har ægcellen og hvem har sædcellen. Ja, præcis. Det er manden der har hele ansvaret for, om det bliver en pige eller en dreng.

Derfor er det jeg lige vil hører, hvordan kan det så være at denne kvinde bliver dræbt fordi hun ikke kan levere et drengebarn???

Jeg ved godt jeg ikke forstår så meget, dog ved jeg at ovennævnte er sandhed, jeg lærte det, nå ja ikke lige i skolen (hihi), det var jo den om hønen og …., og trods alt en lærer der ikke turde sige noget, blev meget rød i hovedet, gik forbi en af drengene, vores bøger var mindst 70 år gamle, og ja, lod du bøgerne selv vælge side, så var det jo helt korrekt, læren behøvede ikke give sexualundervisning, vi var orienteret, og ja, på det tidspunkt var jeg bekendt med x og y kromosomet.

Bare jeg formåede, havde mulighederne, så ville jeg gerne kunne undervise i biologi, anatomi, og helst i muslimske lande, måske er ham deres leder ikke enig med det korrekte biologiske ur, dog kan han ikke ændre det.

Nu fik jeg lige lov til at udtrykke min mening, det er dejligt. Jeg er bare så vild glad for at råbe lidt (hihi). Gøre mit for at oplyse, om noget alle ved.

No Comments

 • Gitte Joensen 1. juli 2008 at 21:50

  Det er første gang, jeg er herinde på din blog. Her ser spændende ud – og den første ting, der springer i mine øjne er dette indlæg. Og dine tanker er præcist som mine – hvorfor fa… slår de kvinden ihjel – det er jo mandens arvemasse, der afgør om det bliver en dreng eller kvinde. Hold da op, hvor havde jeg også lyst til at råbe dem ind i hovedet, da jeg hørte det. Nå – jeg kan nok ikke råbe så langt – men jeg håber dog, at nogen fortæller kvindens mand her i Danmark, hvor dumme hans familie har været (og hvor heldig han er over, at de er så dumme – ellers var det jo nok ham, der havde fået en kugle for panden.

  Nå – tak for kigget herinde – jeg kommer igen. 🙂

  Reply
 • abildjyden 2. juli 2008 at 10:54

  Hjertelig velkommen til min blog.

  Det tyder på jeg fik råbt højt, du hørte det, det glæder mig. Kig endelig forbi, det er så hyggeligt.

  Reply
 • Joan 2. juli 2008 at 10:57

  Lige som Gitte, så er det første gang jeg er herinde. og jeg kommer snart igen.

  Man har godt nok lyst til at stille sig foran de mænd og bare råbe, men hjælper det? tror der går mange generationer før der vil ske en ændring, desværre..

  Reply
 • Marianne 2. juli 2008 at 11:12

  Det er en svær kulturel nød at knække….

  På Riget har jeg oplevet nyfødte pigebørn (med muslimsk baggrund) ligge helt alene fordi en syg/handicappet pige – kunne lige så godt lægge sig til at dø….
  Det var så hårdt at se sådan et lille efterladt pigebarn – det skær stadigvæk i mit hjerte.

  Om det har noget med religion at gøre? – det tror jeg næppe, men det bunder i nogle uhyggelige traditioner som der bare skal gøres op med….

  Og det bedste vi kan gøre er at sige at vi støtter op omkring disse kvinder der udsættes for disse krænkelser og at vi vil ikke accepterer dem.

  Tak for et godt og meget eftertænksomt indlæg

  Reply
 • abildjyden 3. juli 2008 at 12:29

  Hej Joan –

  Velkommen her, dejligt at hilse på. Enig der skal kæmpes, og deres øjne skal åbnes.

  Hej Marianne

  Uhyggelig historie du der fortæller. Ja, det er nok mere traditioner som du siger, det er disse vi skal have ændret, og det ved vi selv hvor vanskeligt det er, hvis vi selv har nogle meget fastgroede mønstrer at handle efter.
  Jeg er enig vi skal støtte op omkring disse kvinder, gøre hvad vi kan.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.