Julaften eller ej

Når jeg sidder og læser en artikel der falder i god jord hos mig, bruger jeg gerne 5 min. på at se om det er ideer jeg kan overfører til min dagligdag.

I dag eller rettere i går faldt jeg over Pernille Rosenkrantz-Theils blog, jeg linker lige til den, jeg har bedt om RSS-artikler pr. mail, da jeg var på vej  af døren, da jeg faldt over den, og ikke lige kunne nå at læse hendes indlæg.

Jeg har jo computertid, derfor når jeg ikke alle indlæg, jeg har taget dem lidt blandet. Det indlæg den 22.12.2007 omkring det at holde jul fik mine tanker til at løbe. Siden 1997 har mine børn holdt jul med mig de ulige år, og de lige år har de været sammen med deres far, og jeg var sammen med mine forældre. Dvs. det bliver i år jeg er alene, eller er jeg nu det? Det hele er op til mig det ved jeg, det er om jeg vil eller ej? Min datter og svigersøn, det par der venter sig, termin 2. maj 2008, (meget snart), de var sammen med svigersønnens familie sidste jul, og ja, jeg var sammen med mine3 andre børn og deres far, her hos mig, jeg var samtidig hos min mor, med en julefrokost, og ja, et besøg på kirkegården. Husk på jeg er enebarn, og ja, det er min ex mand også(han har ikke forældrene mere). Nu bliver jeg pludselig i tvivl, skal jeg stå med julemiddagen i 2008, for alle mine 4 børn, mit dejlige lille barnebarn Sofie, og ja, svigersønnen samt ex manden? Eller kan jeg tillade mig at sige, de ulige år er fredet for juleræs, år jeg bare skal huske gaverne og ikke andet? bare hygge og læse en god bog? Eller er det min pligt at være den perfekte mor?

Godt jeg ikke skal tage stilling til dette i dag, jeg ved dog jeg skal være tidligt ude, hvis jeg vil være den perfekte mor, alt skal være planlagt til mindste detalje, der skal spares op i god tid, der skal ligges fra, for det er dyrt at holde jul. Min familie er kødspisende. Elsker traditioner, eller anede jeg noget da vi var samlet her St. Bededag, et lille oprør mod det at være den perfekte kvinde.

Jeg er klar over jeg må sætte tid af til at tænke over hvad jeg vil og ikke vil med julen, og jeg ved jeg skal være bevidst om det til august. Ja, der bliver min ældste datter 30, ja og svigersønnen bliver også 30. Jeg har kun en svigersøn jeg er bekendt med pt., og ja, så er der jo også lige et barnedåb, og jeg bliver selv 50 til februar 2009.  Derfor har jeg nu lagt en deadline ind 31. august skal invitationerne ud hvis det er mig der holder juleaften.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.