Julen

Jeg har nu brugt en uge af min juleferie. Hvad er den så gået med.

Sidste søndag i advent blev brugt til en migræne, og tanker om hvordan jeg kan undgå alle disse smerter. Mandag var dagen hvor jeg sluttede af ved psykologen, ikke personligt, men med informationerne til kommunen. Ja, nu har jeg været ved læge, den store helbredsattest, ved fysioterapeuten, igen her en stor udredning, midtvejs evalurering i arbejdsprøvningen, den der hvor det ikke kun er roser der uddeles, det er her hvor mine svagheder skal belyses. Og ja, mandag var så dagen hvor psykologen sluttede redegørelsen.

Det er uhyggelig barsk, når det er ens svagheder der skal frem i lyset, det skal tæskes igennem. Det dræner en for energi, ikke kun under interviewet, ikke kun når konklusionen til kommunen er nedfældet, nej, både før og efter, kommer der tanker frem, der gør træt.

Mandagen var altså meget travl, kl. 8.00 – 10.00 afrunding psykolog, direkte herefter handle alle de sidste fødevarer. Yngstepigen og jeg skulle storvaske, hun skulle gerne have rent tøj til job kl. 16.00. Jeg går i vaskehus, har ikke selv i lejligheden. kl. 14.30 var vi færdige, jeg manglede at koge flæsk, koge kålen, til julefrokosten tirsdag hos mor. Og ja, jeg skulle på besøg hos min værtsfamilie, fra da jeg var au pair, eller pige i huset, som det hed dengang. Det var kl. 18.00. Pigen der var der året før mig, kom også, og det med mand og 1 af deres børntr. Det blev en hyggelig aften, var først hjemme kort før midnat.

Tirsdag morgen var ikke sjov, stor travlhed med at pakke ned til julefrokosten hos mor, det var meget presset. smerterne var enorme, jeg kunne bare ikke slappe af. Men der skulle en frokost på bordet, mine 4 dejlige børn, min svigersøn og mit dejlige barnebarn kom, og mor har glædet sig meget. Desværre nåede jeg ikke at få mor med på kirkegården. Heldigvis havde nummer 2 datter, taget billeder, så mor fik kigget billeder. Det var hyggeligt trods en meget presset dag. Yngste pigen, samt sønnen min skulle møde på job kl. 16.00. Jeg gik ud som et lys da jeg kom hjem, kunne ikke samle mig om noget overhovedet.

Onsdag morgen den 24. yes, da kom jeg rimeligt gennem morgenstunden, fik klargjort det jeg skulle. Og var klar i god tid, inden vi kørte til datter nummer 2, for at fejre juleaften. Jeg aftalte lige med mig selv, hvordan jeg skulle kunne tackle dagen, og den beslutning jeg tog, var præcis den rigtige. Desværre manglede jeg kirsebærsaucen, og ja, vi manglede sanghæfter/tekster. Det har udløst 2 konklusionerne fra min side.

Jeg er i gang med at lave små sanghæfter til julen, som min datter nummer 2 får. Jeg gemmer manualen, for det bliver en gave til de 3 andre børn, når der bliver stiftet familie, altså en form for værtinde gave i det år, hvor de beslutter sig for at fejre juleaften, hjemme, for første gang.

Den anden beslutning, joh, det er nu mere for mit eget vedkommende. Jeg har altid kunnet klare alt, huske alt, selv indkøbslister, uden lister. Det er slut nu, erfarede jeg. Så jeg har lavet en kalender til 2009, hvor der ligger huskelister til hver dag. Hver aften tager jeg sedlen for den næste dag frem, hænger den på køleskabet, og følger den. Jeg har fundet en dag fra i ugen, hvor jeg skriver en uge frem, måske længere, hvis der er kommet noget ind, der skal booke dagen. På den måde ved jeg, at tingene vil blive husket. I fremtiden laver jeg en indkøbsliste, jeg laver madplan, skriver på når der skal findet noget i fryseren. Tænk jeg tror jeg vil komme til at spare penge på denne måde. For jeg indrømmer, på det seneste har jeg glemt at tage op, og valgt hovsa løsninger 😉

Juledag og 2. juledag har været dage med traveture, læse, DVD film, TV hygge.

I dag om ikke så lang tid, så smutter jeg ud til min mor. En hygge overmiddags stund.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.