Som nævnt i indlægget fra 1. juli, løb tiden fra mig.

Der var små gode oplevelser her og der gennem juni mdr. Heldigvis for det. Har bare “glemt” at forevige de små oplevelser.

Den første weekend kom svigersønnen forbi for at gøre lidt i min have, han er lidt udfordret, da jeg ikke har et 16 amp. stik, har dog en mulighed for noget fiktivt bag min ovn, eller flytte vasketårnet ud. Ved ikke om det er den løsning der bliver valgt, eller hvad han finder på. Frida og jeg hyggede kun kort, da hun havde en legeaftale med en god veninde fra børnehaven. Legeaftalen forløb over al forventning, så hun kom meget senere hjem end først aftalt. De 2 piger går på hver deres skole i dag, så aftalerne bliver ikke lavet der. Heldigvis har forældrene stadig kontakt.

I uge 24 var Street Food forbi Holstebro, vejret var godt, derfor var de godt besøgt. Vi havde flere lokale, der havde meldt en bod ind, så jeg valgte at cykle forbi til min frokost søndag. Havde vanddunken med, så jeg jeg ikke skulle betale for vand. En af vores lokale Restaurant JA var på pladsen, jeg blev fristet. Har endnu ikke givet mig selv en tur forbi, de åbnede 3 dage før nedlukningen i 2020, og ja, er her stadig. Måske skal jeg finde en at følges med, for det frister. Blev desværre ikke hel mæt, og da jeg ikke er til pandekager fra bod, de har jo ikke fuldkornspandekager, og isboden havde ingen sukkerfri, valgte jeg en lille snack fra en sushi bar, ikke noget jeg gentager, det var skuffende.

Weekenden uge 25 havde jeg besøg af Otto. Jeg hentede ham i bil, da Otto har dyne med om til mig, den kan vi bare ikke pakke ned på vores cykler, og da jeg ikke har træk, så blev cyklen listet ind i bilen. Turen gik hurtigt hjem til mig, vi fik pakket ud, og pakket om til en tur til Ry, for at besøge sønnike, onkel. Otto og onkel hygger så godt sammen. Onkel er jo flyttet fra Trige til Ry, det er så første gang Otto kommer forbi.

Da vi landede i Ry, aftalte vi hurtigt byen skulle undersøges. Vi kørte ned til Kvickly, hvor turen gik rundt langs banen og ned langs vandet. Da vi skulle finde et sted til frokost, gik vi forbi turistbåden Ry – Himmelbjerget – Ry. En pludselig indskydelse fra Onkel, vi skal med. Se den glæde fra Otto, var det hele værd. Vi stod af ved Himmelbjerget. Der kom en udfordring for mig, en bestigning til Tårnet, udsigtspletten, og stedet hvor vores frokost blev indtaget. Hvor var Otto sød ved mig, han kunne mærke mormor skulle have nogle pauser, det var den 2. dag på den nye medicin, heldigvis kunne selskabet, det gode vejr og sidst men ikke mindst den store omsorg både fra sønnike og Otto, “bære” mig op – og finde det overskud og glæde ved at fuldføre. Otto ville gerne have været op i tårnet, men her meldte vi fra. Nedstigningen var også svær, havde sandaler på, og med hypermobile ankler, der bare vrikker om på en lille sten, hvis jeg ikke er opmærksom, gjorde det tog længere tid end for mange andre, skidt pyt, vi var nede i god tid, før turen gik hjemover.

Da vi landede i Ry, pakkede vi sammen og vendte næsen hjemover. Otto ville have Mc Donalds mad, det havde han allerede bestilt flere dage i forvejen. Men da vi kørte fra Ry var det allerede over normal spisetid for Otto. Derfor aftalte vi at kører ind forbi Herning. Den Happy Meal Otto skal have, kan ikke bestilles på skærmen, heldigvis har Yngste datteren arbejdet på McD, og lært mig op i bestillingen af den specialburger Otto skal have. Dog har flere svært ved at ordre den korrekt, det skete ikke her, alt var som det skulle være. Menuen sluttede jeg af med en Sundae m. jordbær til Otto, den glæde og det udtryk der kom, da den var spist varmede. Normalt er Otto mere til vand is, dog ved jeg lidt softice, og jordbærgrød/marmelade bringer lykke, derfor prøvede jeg.

Da vi landede hjemme, langt over sengetid. Gav jeg Otto 45 min. med IPad, mens jeg fik pakket ud, ryddet op og drukket en kop te. Før det blev sengetid, tænk Otto vil stadig gerne have jeg synger “Den lille Ole med paraplyen”, og alle vers.

Hjemme efter en lang dag

Søndag morgen, blev jeg nedstemt mht. den morgenmad jeg kunne tilbyde. Alt mit fuldkorn Jeg blev derfor overtalt til en cykeltur til Bilka´s morgenbuffet. Det blev så lidt dyrere end jeg havde planer om. Os te drikkerer er der ikke taget hensyn til, kun kedelige brev produkter, og vildt dyrt. Deres æggekage er heller ikke noget at råbe hurra for, den koster også ekstra. Så det var første og sidste gang for mig, men for Otto, var det fantastisk.

Aftensmad på McD

Da vi kørt fra Bilka, gik turen forbi et lille sted med geder, får, køer og grise. Stedet er kun bemandet tirsdag, ellers kan vi selv se til fårene og gederne. Otto blev irettesat af en jævnaldrende pige, noget med at lege i halmen, hun mente det ikke var tilladt, da dyrene skal spise det, hun mente det var ulækkert for dyrene. Jeg mente det var okay, og da jeg så billeder i avisen fra åben hus dagene leger børnene i halmen. Det var så hyggeligt.

Vel hjemme, fik jeg en kop ordentlig te, og Otto fik lige lidt IPad tid, det har ikke været mange timer bag skærmen denne weekend. Dejligt. Jeg skulle aflevere ham inden kl. 11.00 da han skulle med til Thy for at hente Frida hos bedstemor. Yngste pigen havde weekendvagt – lørdag 11 – 21, søndag 14.30 – 23.00, svigersønnen deltog i Hærvejsmachen – cykelturen lørdag. Derfor tog Bedstemor og mormor over. Otto og jeg cyklede derfor hjem, så jeg slap for at løfte cyklen ind i bilen – Yngste pigen og jeg havde aftalt at handle sammen i Rema, så der tog jeg bilen, når der skal købes ind til en uge, til 4 personer, kniber det at kunne være i en cykelkurv. Jeg skulle også aflevere dyne mm. Så vi handlede sammen. Dog erfarede vi hurtigt det var for sent på en søndag, hylderne var mere eller mindre tomme. Normalt handler jeg fra morgenstunden. Da er de i gang med at fylde op, og har tiden til at hente det der evt. mangler.

Det var en dejlig stille juni, det var hvad jeg gav plads til. Børnebørnene har da været forbi, jeg har cyklet en del ture, ups. Glemte lige Sankt Hans. Fantastisk vejr. Otto var til Ridning, sidste time inden ferien. Hesten han ridder på skulle sadles af og på fold, så vi kom derfra kl. 17.20 – skulle lige hjem omkring. Jeg havde hentet både Otto og Frida, da Yngste pigen først havde fri kl. 15.30. Da jeg var hjemme, fandt jeg lige en rugbrød, så jeg kunne være på pladsen ved bålet til kl. 18.30 hvor bålet ville blive tændt. Det var det, den flyers der var på fb gruppen havde annonceret. Da jeg ankom, så Frida mig straks, hvor hun sagde bålet næsten var brændt ned. Desværre var tiden ændret til kl. 17.30 uden det var blevet meldt ud på fb gruppen, så mange kom for sent. Heldigvis var alle ankommet, da brandbilen ankom. Det var samme brandmand som i 2019, medhjælperen var ikke sønnen der gik i børnehave med Otto, men lillesøsteren, der har gået sammen med Frida, ikke samme stue, og nu i parallelklasse. Det var ikke hende der indfangede Frida, men en lidt ældre pige, hun kender fra SFO´en, og pludselig var Frida også gennemblødt, hun knækkede koden, accepterede vandet kom i hovedet mm. Desværre har jeg ikke billeder fra i år, dykker lige ned og finder lidt fra 2019.

Måneden blev da krydret med masser af glæder, heldigvis. Det kan jeg leve højt på. Planerne for juli er ikke fastlagt endnu. Det kommer lige pludselig.

I dag vil jeg nyde min fridag – Det gør jeg allerede.

Tiden løb fra mig, billederne drillede, det gør de stadig, men vælger at se stort på det. Det er jo næsten et døgn siden jeg slap indlægget.

Nu vil jeg gå hen til min arbejdsstation herhjemme.

God sommer/arbejdslyst//ferie til jer der læser med.

2 Comments

 • Catarina 26. juli 2022 at 10:33

  Hold nu op hvor har du nået meget i juni. 😀
  Dejlig med sådan et par dage alene med Otto når nu mor skulle have vagter. I fik da en ordentlig én på opleveren og en rigtig miniferie for både dig og Otto sammen med sønnen. Skønne skønne billeder af Otto som tydeligvis nyder dagen. Det er så dejligt at du har børnebørnene så dejligt tæt på, det kunne jeg godt ønske mig, men sådan er det ikke.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 28. juli 2022 at 08:44

   Min Juni var dejlig begivenhedsrig.
   Det at have børnebørnene så tæt på er en gave, det betyder så meget for mig, og jeg nyder hver en stund i deres selskab.💙❤️

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.