Kærlighed til livet

Fyldt med kærlighed til livet

De seneste dage er jeg blevet fyldt op med kærlighed. Der er været så meget livsenergi omkring mig, så meget dejlig livsværdi, glæde og kærlighed. En dejlig begyndelse på min påskeferie.

Palmesøndag

Bød på dejligt vejr, hvor jeg langt om længe fik plantet lidt i mine krukker. Sprang lige over påskeliljerne, nu jeg var så sent ude, valgte stedmoderblomster, perlehyacinter og en enkelt hysentia. Vinduerne fik lige en omgang, dog med en løftet pegefinger efterfølgende, min egen kritiske pegefinger. De skal vaskes meget snart igen. Ellers blev det til en travetur, på sådan en dejlig palmesøndag.

Tirsdag før påske

Mandag var en af de dage, jeg har ind i mellem, ikke så mange mere. Jeg sov den væk næsten. Ved godt det ikke er muligt at sove på forskud, det var nu heller ikke derfor. Tirsdag før påske, var dagen hvor Otto og jeg, skulle have nogle timer sammen. Først var vi sammen med yngste datteren i anlægget, hvor vi først fodrede ænderne. De var ikke så sultne, de var blevet overfodret af andre børn, der havde taget bedsteforældrene med. Så valgte vi en stund på legepladsen, hvor der blev prøvet en masse,  ikke mindst gynget ved siden af en anden dreng der hed Otto. Herefter gik vi en tur rundt i anlægget, der var meget at kigge på. Det var så dejligt.

Herefter afleverede yngste datteren os hjemme hos mig. Hun kørte hjem, for at gøre sig klar til job. Otto og jeg hyggede os med leg frem til frokosttid, hvor han spiste min hjemmebagte leverpostej, har fået melding om den smager meget af lever, det var Otto ligeglad med. Så var der middagssøvnstid, og den vil han bare gerne have i barnevognen, selvom han knapt kan være der, og her sov han hurtigt. Efter denne lur, fik vi begge eftermiddagsmad/kaffe, og klædte os på til en tur på legepladsen, vi nåede lige derom, så var svigersønnen/far der for at hente, pyha, det var svært at få ham med tilbage. Legepladsen kontra far, jeg gav et lille løft, på vejen, så var legepladsen glemt.

En super hyggelig tirsdag.

Onsdag før påske

Det er en speciel dag for mig. Første gang Frida skal overnatte hos mig. Yngste datteren har en aftenvagt efterfulgt af en morgenvagt. Svigersønnen skulle til møde om aftenen, det møde kunne godt munde ud i en bytur efterfølgende. Otto var nemlig hos bedstemor, der var ingen der vækkede dem derhjemme.

Jeg hentede Frida fra dagplejen, nu var påskeferien skudt rigtig i gang, alle helligdagene. Vi valgte at lege inde, det var jo ikke derhjemme, her var mange ting der skulle undersøges, fandt hurtigt ud af, hun har lært noget af Otto, for opvaskemaskinens knapper og komfurets knapper er spændende, samtidig med der bliver sagt “det” et hav af gange, og jeg forklare hvad det er lige så mange gange. Skuffer og skabe skal undersøges, når hun så lukker dem igen, klapper hun, hvilket betyder hun er dygtig.

Aftensmaden lød på fisk, torsk, og en fiskefrikadelle i baghånden, grønsager, en blanding med broccoli gulerødder og blomkål, det foretrak hun fremfor kartoflerne, måtte koge flere, for jeg var i tvivl om det var nok, og ja, hun ville gerne have torsk.

Vi legede videre efter aftensmad, hyggede, sang og ja alt det hun kunne få mormor til. Kort før sengetid fik hun tilbudt øllebrød, bare så jeg var sikker på hun var mæt, det blev til 5 mundfulde, og det var så det. Hun får stadig en natflaske (den kaldes en drømmeflaske), hun er ørebarn, så det har givet nogle “vaner”, der endnu ikke er helt væk, jeg brugte knapt ½ time på at putte. Sang en masse godnat sange, nynnede og sidst havde jeg hende i mine arme, lidt som en lille baby og vuggede hende, her fandt hun den dybe søvn.

Skærtorsdag

Hos mig sov Frida igennem, hun sov godt 11 timer. Jeg var vågen mange gange i løbet af natten, hørte hende rumstere, men det var kun kort, hurtigt hørte jeg vejrtrækningen var tilbage i dyb søvn. Jeg stod selv op før Frida. Vi hyggede og legede fra morgenstunden, og da morgenen blev til formiddag, gik vi en tur, først forbi en veninde der havde hund på besøg, ville lige se om hun var hjemme, og det var hun. Frida var meget genert, selvfølgelig, hun fik dog set hunden, og den fik snust til hende.

Det blev til tidligt frokost, så Frida kunne komme ud at sove til middag lidt før kl. 12. Frida kan også godt lide min hjemmebagte leverpostej, så endnu mere glæde.

Middagsluren blev ikke så lang som jeg havde ønsket, det var lidt min egen skyld, havde puttet hende for varmt, det er en svær overgang. Hun var heldigvis glad og vi nød vores hyggestund med eftermiddagsmad, snak og leg, indtil mor/yngste datteren kom, hun var fik nogle gevaldige kram, så da alt skulle pakkes i bilen, måtte jeg aflede med leg i sofaen, og det med stor succes.

Jeg var træt da de var kørt. Jeg nåede lige at få ryddet op, det ville jeg, så slukkede lampen, det skete flere gange resten af dagen.  Gik derfor tidligt i seng.

 

Langfredag

Langsom opvågning, små byger og lidt sol, ingen vind. Tyder på det bliver en dag hvor kærligheden bliver i mit eget selskab i meget roligt tempo. Det fortæller min kalender mig. Der skal balsam til sjælen.

Dagen i dag og dagen i morgen er uden aftaler, søndag og mandag har fået kryds i kalenderen, det bliver så hyggeligt.

 

Ønsker dig nogle dejlige påskedage.

8 Comments

 • Venterpaavinblog 14. april 2017 at 11:31

  Hyggelig påskedagbog, sikke en sød lille en (:

  – A

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2017 at 07:45

   Tusind tak. Mine guldklumper betyder bare alt for mig.

   Reply
 • Celena 14. april 2017 at 14:43

  Sounds like a great week! Glædelig påske xox

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2017 at 07:46

   Thanks – tusind tak – Skønt at være sammen med familien.

   Reply
 • betty 14. april 2017 at 20:44

  Så hyggelige stunder, du har haft med de små. De er meget kære, dine børnebørn.

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2017 at 07:47

   Tusind tak. Det har været nogle dejlige timer.
   Det kæreste guld betyder så meget. Tak

   Reply
 • Catarina 15. april 2017 at 08:14

  Sikke dejlige dage du har haft indtil nu. 🙂
  Hvor er det bare hyggeligt at du sådan have Frida et helt døgn, men jeg kan også godt forstå at du var lettere brugt efter sådan et døgn, for som du selv skriver, så sover man ikke så meget når der pludselig er sådan en størrelse at skulle lytte efter. Det er jo mange år siden du selv havde så små børn, så vanen er lagt lidt væk. 😉
  Hvor er dit lille frimærke allerede blevet super hyggeligt. Jeg er sikker på du får rigtig meget glæde af at kunne nyde udelivet de næste mange mange år. 😀
  Sjovt at andre synes din leverpostej smager for megt af lever, og så ungerne kan lide den. jeg kan godt lide når en leverpostej smager af lever, og faktisk synes jeg at mange af dem man kan købe smager af for lidt. 😉
  Ha’ en fortsat god påske Karin

  Reply
  • Abildjyden 15. april 2017 at 08:40

   Det er vidunderligt at få lov til at nyde selskabet med “mit kæreste guld”. At være mormor / farmor / bedstemor er en gave. Vi får lov at “låne” børnebørnene, øse ud af al den kærlighed vi har. Når vi så aflevere dem til forældrene, så skal al den intensitet, det har været lige have lov at rase ud.
   Jeg vil også helst have min egen leverpostej. Har ikke fundet alternativer ?
   Håber i nyder det i det franske ☀️?

   Reply

Skriv et svar