Mad i idrætshallerne

Jeg læste en overskrift på en smørebrødsseddel. Det kan kun gøre mig glad, der må gerne ske mere i denne retning, dog er det første spæde spadestik gået i gang.

Pommes frites er på vej ud af idrætshallerne.

Nu er der noget godt på vej. Kunne det ikke bare have været frituren der smut, en lille portion pommes frites, tilberedt i ovnen, sammen med en masse grove gode grønsager, rodfrugter og et stykke grillet kyllingefilet, mums…., og det er da super sundt, til middagen, frem for 3 stk. flade meget våde stk. rugbrød, der blev smurt om aftenen, inden turen kl. l… søndag morgen, går til et heldagsstævne.

Jeg husker selv når jeg som forældre var med til disse stævner. Mange af børnene ville ikke have den kedelige madpakke, de vil hellere have det tilbud der var i cafeteriet, derfor er det at tilbuddet skal matche de interesser hallen benyttet til. Slikposerne, prøv at ligge en masse frugtposer, ja frisk frugt i skiver, ligge mandler, nødder, rosiner, abrikos der kan blandes, masser af rodfrugter i stænger. Mange børn ved godt hvad de vil have, står slikken der, og forældrene, eller træneren ikke lige er i nærheden, så er det jo slikken der bliver købt, men var det der ikke, og alt det andet er der. Jeg ved vi vil få super sunde børn.

Når sportshallerne er kommet med, hvorfor så ikke tvungen institutions mad, det skal være fra vuggestue/dagplejen til universitetet, og ja ud på arbejdspladsen. Og hvordan skal dette så finansieres, tænker den vakse, hvad med at trække den udfra indtægtsbestemt regulering. Præcis som børnechecken var i meget gamle dage. Selvfølgelig skal menuen ikke være urimelig. Og ja, menuen skal være morgenmad, frokostbuffet, aftenbuffet og natmads buffet. Mange arbejdspladser har døgnåben derfor. Brug fantasien udfra mange af de tiltag, der er taget rundt i mange virksomheder i dag, brug det konstruktivt. Samtidig vil forebyggelsen allerede være sat ind fra fødslen.

Jeg ved godt vi som forældre har et ansvar, men jeg ved også står jeg en i stresset hverdag, løber rundt med noget sygdom i kroppen, er stresset på jobbet, et af børnene er syge. Så har jeg ikke meget fantasi til madpakken, tage kampen op om morgenen mht. morgenmaden, og samtidig være en super kvinde på jobbet. Nul, glem det, ingen er så perfekte. Tag dog at indrømme dette, og tænk anderledes.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.