Madordning

Denne uge har det været en hæftig debat omkring madordning. At denne debat bliver voldsom af flere grunde. Først og fremmest er der blevet en forældrebetaling der er meget høj, og derfor forventes der et super lækkert menu kort til børnene. Da der så erfares at maden ikke lever op til den traditionelle madpakke, så er det forståeligt der bliver råbt højt.

Frivillighed er et must. Dog er jeg af den holdning at der skal være et godt solidt og sundt morgenmåltid og en sund og ernæringsrigt buffet til frokosten. Det skal findes over alt, både i vuggestuer, børnehaver, fritidshjem, ungdomsklubber, folkeskoler, gymnasier, teknisk skoler, arbejdspladser jeg kunne fortsætte.

Hvorfor så madordninger efter frivilligheds princippet, og overalt hvor vi er?

Jeg ved mange ikke når at få morgenmad hjemme, mange kan ikke spise lige når de står op, etc. Derfor vil det være pragtfuldt hvis der stod hjembagt brød, muligheden for gryn med mælk, grød eller lignende til morgen. Alle vil på den måde have meget mere energi, og samtidig vil dette give et socialt sammenhold. Der skal være mulighed for små snacks som frugt, grønsager, hjembagte grovboller etc., som mellemmåltider, og det skal være tilgængelig for alle. Igen vil der være hyggeligt at mødes til frokost, hvor der tilbydes årstidens salatter, enkelte lune retter, en suppe, hjembagt brød og lidt pålæg. På døgninstitutioner, arbejdspladser etc., skal der igen være til aftensmad, natmad etc. Og et mellemmåltid til aftenskaffe og midt nat, omkring kl. 3.

Der skal også være en daglig motionstime uanset hvor vi befinder os, på arbejdspladsen, i børnehaven eller skolen. Alle skal deltage, ingen kan slippe, så skal der bare fleksibilitet til omkring motionen, alle kan ikke det samme.

Selvfølgelig må du godt smøre din egen madpakke, hvis du hellere vil dette, du skal bare have alt det andet tilbudt. Og tilbuddet skal være af en super god kvalitet, og med masser af muligheder.

Jeg så en børnehave i tv, der serverede rugbrød med leverpostej, ost og spegepølse, der var ingen grønsager, der var ikke andet, så må jeg indrømme min madpakke er at foretrække.

En sund livsstil fra fødslen vil give en langt mere harmonisk befolkning. Langt mindre sygdom, og på den måde vil yde evnen stige. Derfor vil ovenstående være en super invistering.

No Comments

En kommentar her betyder meget for mig - tak