Madplanner

Har lige brug for et par gode råd, tips og ideer, trænger virkelig til nye input.

Et lille udpluk

Et lille udpluk

Jeg modtager madplanner fra Arla.dk, og har masser af opskriftsbøger med gode opskrifter. Jeg får tips fra Hjerteforeningen og Diabetes Velværekøkkenet, selvfølgelig lyder det af meget, men heldigvis kommer disse mails ind på en mailadresse, hvor jeg kun har samlet alt muligt, “ligegyldigt”, så jeg behøver ikke læse dem. Så bare rolig, denne mailadresse stresser mig ikke 😉

Det er påvirker mig er den manglende overskud omkring det tidspunkt, hvor aftensmaden tilberedes, spises og oprydningen efterfølgende. Det er nemlig et tidsrum hvor min træthed gennem døgnet kulminere, det er præcis som de mindre børn, den berømte ulvetime, min ligger i tidsrummet 16 – 20, på arbejdsdage. Mine fridage har jeg ikke nogen udfordring, for da får jeg ro til at spise for mig selv, eller i rolige omgivelser, samt en powernap (mindfulness stund) på 40 min. Altså 1½ times pause midt på dagen.

Nok om det med træthed, udmattethed, det var en madplanner til en single, der gerne vil leve efter nøglehuls begrebet inkl. diabetes tankerne. Gerne single mad, da jeg ikke nyder restemad, det skal være let og overskueligt at tilbede, helst under 30 minutter, og det er 4 dage om ugen. De 3 andre dage, nyder jeg at lege med det jeg skal have.

Måske er der en blog, en hjemmeside der rammer mine ønsker.

4 Comments

 • Mette 12. september 2015 at 16:36

  Nu ved jeg godt du ikke lige har sclerose men denne her kogebog kunne muligvis inspirere dig. Maden vil også være godt for diabetes. Du kan se mere på deres facebookside her:
  https://www.facebook.com/MSKOSTOGLIVSSTIL

  Ellers kender jeg ikke lige så mange opskrifter eller, hvor du kan kigge. Håber du finder ud af noget:)

  Reply
  • Abildjyden 14. september 2015 at 06:52

   Tusind tak for linket Mette. Alle steder hvor der er kogebøger der følger kostråd og benytter produkter hvor nøglehullet er i centrum, falder i god jord her.
   I øjeblikket er det små lette og hurtige retter til de 4 aftner, der vil bringe lykke (ikke kun suppe, advokado med tilbehør, brød med tilbehør, omelet m/tilbehør)
   Jeg skal nok finde en løsning.

   Reply
 • Catarina 13. september 2015 at 10:12

  Du kunne msåke lave mad lidt på forskud. Sådan at du laver det lørdagformiddag og så har til nogle dage, ved at fryse ned. Jeg elsker at have nem mad og ikke mindst rester, som vi kalder det 😀

  Reply
  • Abildjyden 14. september 2015 at 06:58

   Mange tak for tippet, det har jeg gjort i en periode, og nydt godt af det, trænger bare til de retter der ikke tager tid, og er frisklavet, lidt ala omelet m/tilbehør, pandekager m/fyld, råkostsalat m/tilbehør, suppe, det er nemlig de 4 ting der kører i ring, måske er tilbehør, fyld og suppen altid det samme, bare nogle alternativer, og suppe vil jeg helst er hjemmefabriketa (så jeg ved hvad der er i af E-numre og salt.)
   Altså ideer til tilbehør og fyld 🙂

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.