Aftaler der er booket tilbage i efteråret 2022 var ikke helt gennemtænkt. Måske var det dengang, skidt pyt, jeg griber selvfølgelig bolden. Det var et tandlægebesøg, eftersyn og tandrensning, ved der er flere der nøjes med 1 gang om året, jeg har et behov hvert halve år til den tandrensning, mine fortænder i undermunden sidder meget tæt, hvilket gør at plak er noget sværere at fjerne og derfor danner masser af tandsten.

Min tid ved tandlægen var kl. 14.00, en god tid for et halvt år siden, måske også for mange der læser med her, for mig er det bedre, hvis det er kl. 14.30, det er kun en halv time, det ved jeg godt, den halve time er bare guld værd. Jeg har fri kl. 12.00 i dag, er bare ikke en af dem der stormer ud ad døren, jeg er det der kaldes tulle typen, tager det med ro, i stille og roligt tempo, geare ned. Havde valgt at kører i bil, bare for jeg ikke skulle ramme det loft jeg af og til kan ramme, hvis aftalerne ligger lidt for tæt, jeg havde jo brug for en frokost, lidt tid til mundhygiejne, inden jeg igen skulle ud af døren, kører ind til centrum og finde en p-plads mm. Lande ved tandlægen i god tid, så jeg kunne finde ro inden det blev min tur.

I dag gik besøget på den stille og rolig måde, ingen huller, en snak om nye røntgenbilleder næste gang, og en snak om de sidste plumper med sølvfyldning trænger til en udskiftning. Ja, tænk der stadig er sølvfyldninger i min mund. Nye huller var der ingen af. Derfor var det en dejlig oplevelse, det var ikke en den dyre omgang, dog med en påmindelse om de fremtidige besøg, bliver lidt dyre. Det er nødvendigt ved jeg, undlader jeg det, bliver det jo meget dyrere.

Vi er i den sidste uge af marts, bilen var frossen her til morgen, sneen skulle fjernes, gennem dagen er der skiftevis været byger med hagl og sne, og her i skumringen er der kommet en del hagl og nu sner det. Ville hellere dette vejr havde fundet vej i julen måske først i januar, ikke nu.

God aften til dig/jer

6 Comments

 • Ellen 28. marts 2023 at 09:42

  Jeg forstår ikke, at nogle vælger at nøjes med én gang om året – tænk hvis det er ens egen skyld, at man mister sine tænder, men det er vel et spørgsmål om prioritering.
  Jeg så en forleden dag, der med garanti aldrig nogensinde havde været hos en tandlæge – og det var ikke en bums, men en yngre mand med fast job!

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 30. marts 2023 at 14:14

   Jeg undre mig også. Samtidig er det en udgift der kan vælte alt både for dem der kun er på en overførselsindkomst, dem der kun har pensionen. Kender en der valgte at beholde bilen, da den var betalt ud, da vedkommende gik på pension. Vedkommende kunne ikke få hjælp til en protege, grundet udgifterne til en bil.

   Reply
 • Catarina 29. marts 2023 at 14:47

  Dejligt med glatte under og nul huller. Jeg går selv 3 gange om året, men det er fordi jeg har 2 tænder vi holder øje med, hvor tangkødet har trukket sig, men heldigvis fik jeg denne gang mere end status quo på den 1 mm – det var nemlig blevet mindre, så det var dejligt. 😀

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 30. marts 2023 at 14:24

   Tak det var dejligt.
   Jeg forstår godt du/I er ekstra opmærksom, især når det er tandkødet, ved ikke om det kan udvikle sig til partentose?

   Reply
 • conny 3. april 2023 at 12:40

  Ja, vi er jo nogle, der har haft sølvplomber i mange år. Jeg kom af med den sidste for en måneds tid siden. Og det føles godt, når tandlægen kunne oplyse, at sølvplomberne har det med at udvide sig og ødelægge tænderne til sidst. Ellers er jeg ikke specielt vild med tandlæger, men jeg holder fast i de regelmæssige eftersyn; har det lige som Ellen, at jeg gerne vil gøre mit til, at der ikke sker noget træls med tænderner i fremtiden.

  Reply
  • Abildjyden
   Abildjyden 3. april 2023 at 13:42

   Dejligt du er på den anden side af sølvplombe skiftet.
   Vild og vild med tandlæger, jeg er lidt underlig, har intet imod det, og har næsten aldrig været bedøvet ved tandlægen, jo, når en visdomstand er blevet hevet ud, eller da jeg desværre måtte sige farvel til en kindtand der var meget ramt af betændelse i tandroden, lever med hullet, ved boring kan fint slippe. Det jeg ikke bryder mig om er priserne.

   Reply

En kommentar her betyder meget for mig - tak

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.