Min tur på MemoryLane

En vandring ned af Memorylane

Palmesøndag

er noget specielt, når jeg går en tur ned af MemoryLane.

Tilbage i 70´erne brugte jeg denne palmesøndag på Atommarch, og arbejdet i OOA. Det var de sidste år, var lidt for ung de første år. Det begyndte med energikrisen og de bilfrie søndage. Tankerne omkring forurening. En geografilærer gav guldkorn til tankerne, han udlovede endda en dusør, hvis en af hans elever fandt ud af, hvordan kraften fra bølgerne i Nordsøen, kunne skabe energi. Projektet i Tvind underbyggede mine tanker, og udvidede min horisont.  Her blev mine tanker omkring miljøet skabt. Jeg var med i OOA i perioden hvor jeg boede i Aalborg slut i 70´erne. Fortsatte med marcherne til midt 80´erne, da børnene kom til. Kom for langt væk fra storbyen.

Det var en spændende tid og dejligt at fordybe sig i disse emner. Jeg ville gerne jeg levede op til de idealer jeg havde dengang, forsøger selvfølgelig på flere måder at tænke over det. Der er dog overspringshandlinger, jeg er ikke “perfekt”.

9. April

Denne dato skaber jo også associationer, hvis den 9. april ramte Langfredag, følte jeg dagen var ekstra lang. Den 9. april var flaget på halv, på offentlige bygninger etc. Min generations forældre, var jo børn under 2. verdenskrig, så vi var generationen efter krigen, ikke efterkrigsbørn, måske efter efterkrigsbørn. Hm. Lidt svært at finde det korrekte ord. Minderne fra krigen var der, turen fra Nymindegab til Søndervig, og endda længere nord på havde “tysker” belægning. Det var der flere steder. Husker stadig denne dunk – dunk – dunk, når vi kørte en tur rundt om Ringkøbing Fjord en søndagsudflugt. Minderne fyldte stadig meget, dengang jeg var barn.

Er der mere

Der er så meget andet, så selvfølgelig er der mere på turen ned af MemoryLane. I dag har jeg fået begyndt, der er dog ikke fastlagt en flow for udgivelse af min tur tilbage i tiden. De vil komme når det passer mig, måske bliver der et flow på sigt. Det vigtigste for mig er, jeg har fået begyndt, og ved der kommer mere.

10 Comments

 • betty 9. april 2017 at 12:47

  At vandre en tur på Memory Lane er spændende. Jo ældre vi bliver, jo mere stof bliver der at øse af.
  God fornøjelse med at mindes og skrive om det. 🙂

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2017 at 10:19

   Tak, jeg vil nyde at dele det. Fortælle lidt hist og lidt pist fra dengang. 🙂

   Reply
 • Mette 9. april 2017 at 15:11

  Så langt nordpå som Ejstrup er der ‘tyskervej’ – den kører vi på hver gang vi er ved Vesterhavet og er et klart signal til hundene om, hvor vi er på vej hen 🙂

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2017 at 10:22

   Så langt op, kunne ikke huske det. Tænkte lige på holdbarheden af disse veje. Så er der noget godt ved dem trods alt. 😉

   Reply
 • Lene 10. april 2017 at 11:47

  Ja de veje er her stadig 🙂 Tak for en tur tilbage i tiden. Jeg nøjedes med et klistermærk med Atomkraft nej tak på min rygsæk 🙂

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2017 at 22:44

   Tænk sig hvis det der blev lavet i dag havde samme holdbarhed ?
   Jeg valgte også mine mærkesager ud. EF afstemningen i 1972/13 år gammel var det EF nej tak der gjorde reklame på rygsækken, et oprør mod det min far stod for, inkarneret venstre mand fra Vestjylland.

   Reply
 • Celena 10. april 2017 at 11:58

  Thank you for sharing your trips! Sometimes, thinking about the past reminds us of how much we have changed… or how much we are still the very same 😉 Have a good week! xox

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2017 at 22:47

   Dejligt du nød den lille smagsprøve.
   Vi ændre os, og dog formår der at være noget der bliver ved med at følge os.
   Tak og i lige måde

   Reply
 • Catarina 10. april 2017 at 19:12

  Det er for det meste sjovt at kikke tilbage og mindes. Jeg var aldrig selv med i de der marcher og egentlig var det heller ikke noget mine forældre deltog i. Jeg prøver dog at leve lidt efter de “regler” nu hvor jeg er blevet ældre. Jeg kan godt huske at alt var lukket palmesøndag, men det var det meste om søndagen, på nær i min branche. Som Tjener havde vi altid travlt når alle andre havde fri. 😀

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2017 at 23:00

   Min interesse for at ville gøre en forskel kom ind med hmm nå ja. Ikke helt. Min far var venstre mand, var i byrådet, jeg var ikke enig med ham, han gav mig plads til at udvikle mig, og komme med mine synspunkter, vi var som regel langt fra hinanden. Men et havde vi til fælles. Grundtvig, og vores kærlighed til hinanden.
   Da jeg blev mor blev jeg mere navlebeskuende, tiden manglede for det globale.
   Som tjener er der mange lange og skæve arbejdstider, det må være et hårdt liv. Nummer 2 er kok, og da de besluttede der var tid for børn, fik hun et mandag til fredags job fra 6 – 14 eller 7 – 15 job. Kantine køkken. Grundfos

   Reply

Skriv et svar