Min yngste

I går fik min datter års karakter. Hun gik fuldstændig ned, gik helt i sort. Hun har kæmpet for det her, og der var fag hvor hun var rimelig stærk, mange af de andre søgte gerne hjælp hos hende, hun lavede samtlige afleveringsopgaver, selvfølgelig var der rettelser, de var ikke til 12, der var meget der var rigtigt. Og så får man en årskarakter der hedder -3. Pigen er knust. Hun har besluttet sig, hun har fået bevist at man kan ikke hvad man vil, der er begrænsninger.

For ikke pigens selvværd skal spoleres mere, greb jeg telefonen, undersøgte mulighederne, de muligheder hun selv havde fundet sammen med studievejlederen. Det er PGU uddannelsen. Beklageligvis er den ikke blevet en succes, hos arbejdsgiveren. Her i området, det Herning dækker, får 29 pladser om året. Iflg. www.ug.dk er der optagelse 2 gange årligt. Desværre gælder det ikke her, heldigvis har min datter muligvis chancen næste år, i år er der 90 ansøgere, og det var den 15 maj, der var sidste ansøgningsfrist, derfor blev vi enige om, det at søge ind, og få afslag nu, det var lige 2 nederlag i træk, derfor vil jeg undersøge mulighederne i Århus, min datter vil følges med veninderne til Århus juli 2009. Min datter har grundforløbet til PGU uddannelsen, dette er en priotet både for skole og arbejsgiver. Desværre bliver nogle af pladserne jo også besat af de pædagogmedhjælpere der endnu ikke har fået uddannelsen. Dvs. institutionerne indstiller tl kommunen, og de sender dem så videre i puljen af ansøgere. Derfor er der meget stor rift om pladserne. Jeg ringer til Århus mandag, håber de har bedre optagelseskrav.

Jeg kender min datter, hun skulle lige have et lille skub, men ikke sparkes. Så jeg gjorde hende lige opmærksom på at hendes SU stopper fra mandag. Nu er der strejke indenfor det fag, hvor hun gerne vil have et job. Derfor foreslog jeg hende tale med chefen på Mac. Donalds, hun er deltidsmaneger, kun til am vagter, hun kunne spørge om det er muligt at blive fuldtidsansat og tage maneger vagter til closen. Chefen og hun talte sammen i går allerede. De har givet hinanden hånden på hun bliver kørt op til fuldtids fra 1. august, har fuldtid allerede her i sommerferien, dog med 4 ugers ferie. Hun har sagt hun smutter til Århus juli 2009. Samtidig har hun sagt, kommer jobbet i en døgninst. for utilpassede unge, så smutter hun, kommer jobbet i et fritidshjem, juniorklub eller lignende, bliver det noget med de i fællesskab finder frem til en arbejdsuge på 37 timer. På den måde kan hun få lov til at opleve lidt, få råd til at besøge veninderne der er i Tyskland det næste år, få sparet lidt op til indskud til lejlighed i Århus, få betalt bankgælden ned. Dog vil hun lade SU lånet stå standby, hun vil ikke gøre sig selv så fattig at hun ikke kan leve.

Min datter har kæmpet, men kæmpet for mere en evnerne rækker, og derfor siger jeg, begrebet man kan hvad man vil, niksen, det kan vi ikke, vi kan nemlig stille for store krav til os selv, og disse krav kan ødelægge os.

Det gør ondt når ens kære bliver ramt, dog varmer det, at min datter havde sagt noget ovre på skolen, et eller andet om det at komme hjem og sige, nu dropper jeg ud. Hun vidste hun kunne komme til mig, hun vidste jeg ikke ville sige, tag dig dog sammen, og kæmp videre. Hun var klar over jeg ville sætte mig ned, prøve at finde andre muligheder for at hun kan nå det ønskede mål. Hun var klar over jeg ville hjælpe hende uanset.

min kære datter ville gerne være politibetjent, hun var i erhvervspraktik inde ved millitæret, desværre er der et krav til dette fag, det er uopnåelig for hende, og det erkendte hun meget tidligt. I optagelsesprøven er der en staveprøve. 100 ord hvor 96 af ordene skal være stavet rigtig. Hun kender 3 der har været til optagelsesprøven, og 2 gik igennem. Det er derfor hun ved dette. Da ændrede hun mening om hvad hun vil være. Jeg mener hun var 15 år. Hun vil være socialpædagog. Hun vil arbejde på en døgninstitution, med utilpassede unge mennesker i aldersgruppen 12 – 17 år. Hun vil kæmpe med næb og klør til at bane vejen til målet.

Det at give kærlighed, smil, kram, støtte, omsorg, det baner vejen. Lad være med at presse og trygle.

No Comments

 • piacharlotte 25. maj 2008 at 09:04

  Det var da noget rigtig trist noget.

  Min søn var inde i noget af det samme for et par år siden, hans specialemne i Statskundskab på KU fik han kun 6 i, han har gået om 2 gange nu og opnået en bedre karakter. Så det er bare at fighte.

  Ønsker jer en god dag

  Reply
 • abildjyden 25. maj 2008 at 12:40

  Hejsa!

  Det med at fighte, det er præcis det min datter besluttede. Som hun sagde i går aftes, om jeg så først bliver 30 inden jeg står med min uddannelse, så skidt pyt, det er det jeg vil være. Jeg er bare ikke studieklar pt, jeg ved godt de nu vil til at fjerne kvote 2 optagelser, men det finder de vel ud af bliver en fiasko, at det er typer som os med lige bestået, kan være lige så gode til jobbet, som dem med max karakter. Min datter ønsker ikke at være leder af stedet, så det kan de med top karakterne tage sig af, hun vil være der for de unge mennesker, det er det der er drømmen.

  Det er stærkt af din søn, han er en fighter. Det er bare så synd at de skal stemples som dovne af regeringen.

  Kram herfra

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.