Når jeg læser eller hører om ………

I juni mdr. var aviser, nyheder i tv, aktuelle programmer som Aftenshowet, Go´morgen Danmark etc. blev der talt meget om disse unge 12 tals piger og drenge. Jeg kunne mærke der var et eller andet oprør i mig, når jeg læste dette, følte lidt det havde en snert af flinkeskole pigerne, eller som en læge sagde til mig en gang, du har et please gen, og det gør ondt at have det.

Her til morgen læste jeg jeg på Politiken en artikel – Danmark har ikke kun brug for 12-tals piger og drenge

 

Jeg blev her bekræftet i mine tanker, andre tænker det samme som jeg, det at være korrekt/perfekt, mindsker mulighederne for at tænke ud af boksen, mærker det selv, når jeg leger med den kreative side, hvor langsom jeg er, og hvor stor koncentration der skal findes frem, jeg skal jo gerne nå frem til et resultat, hvor der kommer 2 streger under, og med et tjektegn på det er korrekt.

En anden tanker er den hvor vi hver i sær kan placeres i en kasse, eller vi ikke udskiller os fra de eksisterende kasser der findes. Er det en 12 tals pige/dreng, en fra flinkeskolen, eller en please person, så passer kasserne, vi skal bare lige huske på, der er mange, heldigvis, der er så unikke, at de kasser ikke passer. Og her mener jeg, nøjagtigt som debattøren, at innovationssamfundet vil være ikke eksisterende, hvis de 2 streger, og kasserne skal være det Danmarks kerneværdier.

Jeg vil gerne der tænkes ud af boksen.

Der kommer et tidspunkt hvor vi som mennesker ændre os, vore livsværdier bliver ikke – mere og større. Adfærden er så småt i gang. Jeg nyder at se de små spirer, der tør tænke i en anden retning. Det kræver vi ikke opdrager til vore kasser, men opdrager til et frit tænkende individ, ikke til mig mig kulturen. De skal ville fællesskabet.

 

 

8 Comments

 • Mette 31. august 2015 at 09:51

  Der skal nemlig tænkes ud af boksen:) Vores børn går på en skole vi har valgt med omhu, da de er to-sproget. Det vil vi gerne have, er en fordel ikke en ulempe. Heldigvis er det det, hvor vores børn går i skole.

  Reply
  • Abildjyden 10. september 2015 at 06:52

   De to-sproget har andre behov end de børn der kun taler dansk fra begyndelsen. De nuancer der er, må gerne plejes. Det er vigtig.

   Reply
 • Catarina 31. august 2015 at 17:21

  Deet er nemlig rigtig vigtigt at der ogå er plads til de kreative som kan få lov til at bruge den anden halvdel af hjernen. Jeg har heldigvis selv fået lov til det og har det fantastisk med det. Flere af de krøllede hjerner tak 😀

  Reply
  • Abildjyden 10. september 2015 at 06:55

   Jeg er vild med dit ordvalg – Flere krøllede hjerner – Og vil gerne have mange flere af dem, for de kan noget fantastisk. Det er dem der løfter hverdagen med deres opfindsomhed, føler jeg 🙂

   Reply
 • Madame 1. september 2015 at 09:17

  Jeg læste også artiklen ‘Danmark har ikke kun brug for 12-tals piger og drenge’ i Politiken – den var virkelig tankevækkende, og jeg kom til at tænke på min egen skoletid, hvor de to drenge, som absolut ikke var pleasende eller dygtige i dag er advokat og læge.

  Det her er vist et emne, vi kunne skrive en masse om begge to 🙂

  Reply
  • Abildjyden 10. september 2015 at 07:04

   Jeg har en liggende oplevelse med min klasse, det var en drengegruppe – de skiftede plads på gangen, eller måtte trave den lange gang til inspektøren, de er i dag præst, advokat og overlæge.

   Ja, vi kunne skrive stolpe op og ned 😉

   Reply
 • Pigen fra landet 9. september 2015 at 22:25

  Som mor til en af hver slags, kan jeg sagtens se problemet. Der er mange måder at lære på. Desværre har de lettere at slå igennem i samfundet, hvis man er boglig end hvis man ikke er boglig. Jeg glæder mig over at begge vores unger har fundet den rette hylde i deres liv.

  Reply
  • Abildjyden 10. september 2015 at 07:24

   Jeg har selv 4 stk. med hver deres styrke og svagheder, så jeg kender til forskellighederne.
   Det er dog disse “pisk” der kommer både fra højre og venstre jeg ikke billigere, jeg mærker selv på egen krop og sjæl hvor ondt de kan gøre, det med at præstere 24/7, og på højt plan, det er ugle set at tage et fjumre år.
   Talte med yngste datteren om hvordan dagplejemødrene skal lave lærings planer for det enkelte barn, så yngste barnebarnet er som 9 mdr. allerede i disse systemer, der vil følge ham, og bruges til at placere i bestemte kasser.

   Reply

Skriv et svar