Jeg hørte her til morgen at der nu bliver talt om at at afskaffe røg på de små værtshuse. Jeg var ked af det ikke var med i første lovgivning. Derfor bliver jeg så glad nu, hvor eksperterne bringer det frem igen.

 

Jyllandsposten afskaf røg på små værtshuse

Jeg har i mange år, drømt om det røgfrie land. Jeg ved det ikke kan lade sige gøre. Jeg har selv været ryger, og nu hvor jeg er ex ryger, er jeg blevet noget fanatisk. Søger jeg en kæreste skal han være ikke ryger. Jeg kunne ikke snave med et askebæger. Jeg ved hvordan mit hår det lugter, når jeg har besøgt et rygerhjem, det samme for mit tøj. Jeg går direkte i bad, når jeg kommer hjem, og tøjet bliver smidt til vask, eller hængt til udluftning. Men det er nu ikke kun fordi jeg er fanatisk hysterisk. Jeg får en meget tung hovedpine, jeg kan mærke det i mine luftveje, og jeg ved hvor farligt det er, bare det at være passiv ryger.

Det eneste jeg forlanger er, at jeg som ryger selv kan bestemme, jeg har mit frie valg til at være ikke ryger. Debatten fra dengang, hvor blandt andet nogle sangere (rygere), mente der blev pillet ved deres frihed.

Hvis du er ryger, så vil du gerne have dit frie valg. Det du vælger at ryge, udskiller noget der ikke kun skader dig selv, det skader omgivelserne. Jeg ved du straks vil sige, jamen hvad så bilerne, CO2 udslip etc. Ja, det skal der selvfølgelig også gøres noget ved. Vi bliver nødt til at begynde et sted. Alt kan ikke bare løses med et knips med fingrene. Var det muligt, gjorde man det vel bare. Det er det ikke.

Derfor, hvis du er ryger, så husk på det er skadeligt, ikke kun for dig, men også dine omgivelser.

No Comments

 • Madame 15. januar 2009 at 09:14

  Jeg er også en lidt fanatisk antiryger, Karin. Jeg har i mange år måttet sidde i rum med rygere på jobbet. Men gudskelov sker det jo ikke mere.
  Det er nok svært at blive fri for blandt andet bilernes os …

  Reply
 • olinesunivers 17. januar 2009 at 08:49

  Jeg har det på samme måde med rygning. Jeg hader, at være i lokaler med røg, men er det ofte pga. mit arbejde.
  Jeg er enige i, at det skal være muligt, at vælge røg fra. Men jeg ved også hvor stor betydning rygning og sociale sammenhænge har for de mennesker der kommer på de små værtshuse. Så jeg er af den holdning, at lad rygeloven være som den er nu. Den fungerer og os der ikke vil være i røg, kan jo lade være med at gå ind på de små værtshuse!

  Reply
 • Marianne 19. januar 2009 at 00:06

  Men det gode er at der er sket et stort skred i befolkningen og Danmark. Da jeg for 20 år siden bad folk om at gå udenfor at ryge – da var det mig der var underlig. Da jeg forlod fester hvor der måtte ryges – da var jeg mærkelig – da jeg nægtede at deltage i møder hvor der måtte ryges – da var jeg i undertal. I dag er dette helt almindelig tankegang – jeg syntes der er sket meget

  Reply
 • frnielsen 19. januar 2009 at 10:12

  Jeg er ikke så fanatisk – jeg har aldrig været ryger, kun selskabsryger – sådan et par gange om året – indtil for ca. 4 år siden, så lod jeg være med det… Jeg har også været rørgfri før – under og efter mine graviditeter.
  Hjemme hos os er der også røgfrit, det har der været siden vi fik ældste i 1989 – selvom min mand røg, det gjorde han så i arbejdstiden. 🙂 Han stoppede helt for 7 år siden – og han er fanatisk med røg og synes også, at al røg skulle forbydes NU.
  Så måske er det ex-rygerne som bliver fanatikere? 😉

  Reply
 • Gitte Joensen 20. januar 2009 at 12:10

  Jeg er også ex-ryger. Men jeg er ikke fanatisk. Har jeg gæster, der er rygere, stiller jeg gerne et askebæger frem.
  Jeg synes, antiryge kampen har taget overhånd. Jeg synes, det er synd, at der ikke er plads til, at rygere kan være sociale nogen steder sammen længere. Der er masser af valgmuligheder for os ikke rygere til at gå steder hen og få vores mad, kaffe og øl uden røg. Jeg synes, der også skal være et sted, hvor rygere kan gå hen og nyde kammeraters samværd – også med en smøg.

  Reply
 • abildjyden 21. januar 2009 at 10:01

  Tak til jer alle for reaktioner på et emne der altid vil skille vandene.
  Læser nu at 4 ud af 10 vil have et rygeforbud i hjemmene, grundet børnene.
  Jeg kan godt se pointen. Men hvor må de mennesker der ryger, så ryge?
  Lad os alle ligge hovederne i blød, og tænke over, hvordan børnene kan beskyttes, uden et forbud.
  Jeg havde en veninde, hun var ikke ryger, kom fra et ikkeryger hjem. Valgte uddannelsen tjener. Desværre er hun ikke blandt os mere, døede for et par år siden af rygerlunger, altså 1 af de 2000 pasive rygere, der dør om året.
  Fik pludselig en ide, ved godt den ikke falder i god jord hos rygerne, men måske kunne tanken udvikles, jeg tænker bare på børnene.
  I Holland har man disse Coffee bar, hvor det er muligt at ryge Hash. Andre steder er der små Cafeer, hvor vandpiben er en del af deres image.
  Jeg ved det er et vanskeligt tema. Men jeg har virkelig ondt af de børn, der sidder på bagsædet i autostolen, og skal skære sig gennem røgen, for at se ud af vinduet. Jeg selv kan jo bare gå, eller blive væk fra steder der bliver røget.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.