Noget gammelt .

20131204_071006

Denne kalender har jeg fremme på 36. år. Det var den første kalender jeg fik, efter jeg flyttede hjemmefra. Englen er gul af mange års brug, hvor der både har været, brændeovn, fast brændsel, rygere, stearinlys, og sidst men ikke mindst, har den hængt i køkkenet langt de fleste år.

Det er den ældste, mest brugte juletradition jeg har.

Hvad er dit?

Glædelig 4. december

6 Comments

 • Tina Liel 4. december 2013 at 08:16

  Elsker sådanne traditioner! Har af gode grunde ingen juletraditioner men for nogen år siden da jeg var i DK til Jul blev jeg så glad da jeg så alle de juleting jeg kunne huske fra barndommen. Og på træet var nogen flotte julehjerter jeg havde flettet for mange år siden. SIkke en dejlig ide med en adventskalender til dig selv – må igang med at læse Sara Blædel. Hvor dejligt at datteren har været i Danmark. Noget koldere vejr hun kom tilbage til. Her rejser ældste snart på ferie i Budapest – slaæ nok blive spændende. Ha en dejlig dag♥

  Reply
  • abildjyden 4. december 2013 at 09:16

   Tusind tak for dine mange tilkendegivelser. Det luner.

   Det bliver spændende for ældste, det er langt hjemmefra, og noget meget anderledes.

   Glæd dig til du kommer i gang med Sara Blædel, hun har en dejlig gribende måde at få læseren til at at føle sig godt til pas, trods nogle makabre dødsfald. Jeg glæder mig også til den sidst nye 😉

   Tusind tak og i lige måde.

   Reply
 • Madame 4. december 2013 at 08:18

  Hvor er den fin, og det er et smukt, gammelt minde! Mine ældste juleting er nogle små hjemmelavede nisser, jeg fik for mange år siden og stadig nyder at kigge på hvert år.

  Reply
  • abildjyden 4. december 2013 at 09:19

   Tusind tak 🙂

   Hvor spændende med de nisser, måske deler du dem med os, måske har du allerede gjort det for flere år siden, hvor jeg ikke lige har fået kigget med.

   Reply
 • Annemette 5. december 2013 at 21:42

  Hvor er den fin! Jeg elsker når folk holder ved de “gamle” ting og ikke bare skifter julepynt hvert år efter moden 🙂

  Jeg har jo min mormors kane, en gammel julemand der sidder på en bænk og hendes gamle hjemmestrikkede nisser – jeg har også en rigtig gammel, og ikke særlig køn, nisse fra min farmors hjem, som resten af min familie kalder for rædslen, men den rummer lidt af min farmor og farfar, som jeg desværre mistede da jeg ikke var så gammel og sidst men ikke mindst, slidte nisser fra mit barndomshjem, så der er fra alle hjem og de er nu blevet mine traditioner 🙂

  Reply
  • abildjyden 6. december 2013 at 06:56

   Tusind tak for en fantastisk beretning om dine “gamle” nisser, julepynteting. En dejlig beretning, og ja, de “gamle” ting emmer af tiden de har været til.

   Jeg selv blander det lidt, nyt og gammelt. Jeg skifter ikke efter moden, men følger min egen røde tråd. Det nye skal passe til det fra tidligere år.

   Jeg skal have Ellwoodii i mine potter, minimum 5 stk. samt hvide hyacinter, det er min tradition, og pigerne har taget lidt af det med sig. Yngste er meget tro med det, dog ikke i år, da hun bor sammen med 4 piger i Bukarest,

   God fredag til dig.

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.