Nu kan jeg tale med

1864 1 af 8 – Nu fik jeg set den, og kan tale med, og jeg vil med glæde fortsat være med, de kommende 7 søndage, forstår ikke de udtalelser, der ikke anerkender fiktion med en lille snert af “dengang og nu”.

Jeg sidder her og tænker på, hvis historien skulle være autentisk, ville det være en dokumentar udsendelse, og de skulle sendes på DR2 og ikke DR1,  sende tiden flyttes til efter kl. 22.00.

Nu fænger fortællingen, får fat i os, giver os mulighed for at genopfriske historietimerne, hvor mange sov, tænkte hvad skal vi bruge det til, etc., ja, præcis som de elever ved Dydbøl Mølle, fik virkelig en aha oplevelse.

Jeg er bevidst om det er fiktion. Når jeg tænder mit tv kl. 20.00 en søndag aften, forventer jeg det er fiktion, hvor jeg bliver underholdt. Og det samtidig giver mig et sammenkog af virkelighed og fiktion er fantastisk. Ingen vil kunne vise den korrekte karakter af Ditlev Monrad, Otto von Bismarck og Otto Didrik Feddersen, derfor vil det blive fiktion, der vil fænge flertallet, her i blandt undertegnede. 

Første afsnit af otte, vil som oftest kalde på mere, for jeg kan give karakter, præcis som en bog, hvor de første 30 – 50 sider er en indledning, begyndelse. Så karakter kan jeg ikke give, jeg kan dog sige, jeg vil være med de kommende 7 søndage, og jeg glæder mig til fiktionen, fortællingen. 

 

8 Comments

 • Catarina 15. oktober 2014 at 14:58

  Vi har endnu ikke set den, men er glad for at den findes på DR.dk/nu, for så får vi den nok set på et eller ander tidspunkt. 😉

  Reply
  • abildjyden 15. oktober 2014 at 15:04

   Jeg fik den også først set nu her til min frokost i dag.og det var på DR.dk/nu, vidunderligt at have denne mulighed.
   Husk fiktions brillerne, når i finder tiden til at være med 😉

   Reply
 • Madame 15. oktober 2014 at 19:10

  Du udtrykker det så fint, Karin! Jeg holder meget af DR’s dramaudsendelser – det er altid kvalitet og med dygtige skuespillere.

  Reply
  • abildjyden 16. oktober 2014 at 08:07

   Tusind tak. DR´s dramaafd. har gjort det igen, spændende om der bliver vist interesse fra andre lande igen :-), hvis så håber jeg det kan lukke munden på, ja du ved nok hvem 🙂

   Reply
 • Tina Liel 15. oktober 2014 at 21:24

  Jeg skal også igang med den. Har set al virakken om den. Skønt at vi danskere i udlandet kan se DR’s programmer. Vender tilbage når jeg har set den godt at høre du er positiv!

  Reply
  • abildjyden 16. oktober 2014 at 08:16

   Det er så dejligt at udenlandsdanskere har muligheden for at følge med, glæder mig til at hører din tilbagemelding.
   Ønsker dig god fornøjelse, håber du vil føle dig underholdt 🙂

   Reply

Skriv et svar