Ny viden og meget langt bagud

I nyhederne på P3 blev der i dag nævnt at vagtlæger ikke har adgang til patientjournaler, altså den fra den personlige læge. Det er vanskeligt og meget dyrt at gøre dette, derfor er det ikke sket endnu.

Det er chokerende info, selvfølgelig var jeg bekendt med det, og årsagen var/er – Jeg kan ikke tåle penicillin, jeg troede denne info kom frem pr. automatik ved en vagtlæge. Men ak nej, denne info er kun hos min privat/praktiserende læge.

Hvorfor skal der tænkes økonomi, når det drejer sig om liv?

Hvorfor kunne vi ikke få et kort, når dette kort registreres, kommer der et vindue frem, og i dette vindue ses et pas, et kørerkort, hvilken praktiserende læge/øjenlæge/tandlæge etc., kortholderen er knyttet til, der blinker nogle lamper ved overfølsomhed, ved vigtig info. Altså et personligt kort med billede, kortet skal skiftes ud flere gange, og dette skal ske ved bestemte aldre, præcis som ved vaccination, brystscanning osv. Når vi når en bestemt alder, så knyttes en scanning af øjet til kortet.

Hvad nu hvis en person bliver fejltolket, og det pga. manglende information, altså det der allerede står i journalen. Når der ringes til vagtlægen, så er det fordi det ikke kan vente til mandag, og i den givne situation er der ikke overskud til at fortælle en livshistorie.

Det kan ikke gå hurtigt nok med denne sammenkobling, det var bedre det allerede var etableret.

No Comments

 • Marianne 21. august 2009 at 08:53

  Det er utroligt i vores vidensamfund at vi på områder (indenfor det offentlige) har så svært ved en sammenkørering….tænkt også på misbrugte børn, hvis forældre flytter imellem kommunerne – her er der heller ikke udveksling imellem “sager”…..

  Reply
 • abildjyden 5. september 2009 at 11:06

  Kære Marianne!

  Rundt i mange danske hjem er teknologien langt bedre udviklet, end i de offentlige systemer.

  Reply

Skriv et svar