Optimisme / positivitet

At leve efter denne opskrift, det elsker jeg.  Jeg kan da godt være uenig med folk, og stadig bevare det positive sind, og være optimist selvom der kommer et nederlag.

 

Mange omkring mig, jeg kan ikke sætte navne på, og det vil jeg ikke, for det kan jeg ikke, jeg ved bare der findes mange af den type jeg ønsker at nævne, det kan jeg fornemme/mærke.

 

Engang for mange år siden læste jeg kommunikation på Handelsskolen. Her lærte jeg noget, der var meget givende for mig, og jeg virkelig tog til mig. Det var følgende.

 

Tale og den skrevne tekst vægter 20%, hvor kropssproget vægter 80%.

 

Derfor er en mail, en telefonsamtale,  en sms besked, almen brev korrespondance ikke det optimale. Misforståelserne kan opstå. Skal der en besked over bordet, der ikke lige er af bedste stil, en fyreseddel, slå op med kæresten, eller anden form for mindre lykkelige omstændigheder. Så aftal et møde, sid ansigt til ansigt, samt have meddelelsen med på skrift. På den måde vil beskeden været givet med 100%.

 

Derfor når jeg læser et eller andet i avisen, læser en blog, kommentere, forsøger jeg, at gøre mig selv klar, at der modtaget med 20%, derfor vælger jeg ikke at flyve i flint, eller slå til genmæle. Jeg vælger at vende den anden kind til. Det er spild af al min gode energi, jeg vil meget hellere tænke på en masse gode oplevelser, frem for at bruge energien på alle disse intriger.

 

Derfor husk alle her omkring, her er hjerterum, alle er velkomne, jeg sortere, og gider jeg ikke svarer, så betyder det ikke, jeg er sur, har en anden, synes du er dum, hader dig. Nej du betyder lige så meget for mig, son du gjorde før du skrev denne sms, besvarelse på min blog, eller du skrev det indlæg på din blog, eller den klumme i avisen, ugebladet. Du har nemlig ret til at have dine meninger, bare jeg må have mine.

 

Et møde ansigt til ansigt er guld……. Husk det, før kan du ikke sige om du kender en person helt, og du skal virkelig passe på hvad du siger i telefonen, i sms beskeden, eller i din kommentar eller indlæg på bloggen. Du vil ikke kunne vide hvordan den vil blive modtaget. Du kan ikke vide hvad der er sket for 5 minutter siden i den anden ende.

 

Derfor ved jeg, er jeg ked af det åbner jeg ikke alle aviser / ser alt råt for usødet, besvarer min telefon, for jeg kan ikke modtage, som hvis jeg er 100% fit for fight.

 

No Comments

 • piacharlotte 6. juni 2008 at 08:32

  God morgen, hvilken herlig opskrift, og hvor er det dog sandt.

  Jeg tror t.o.m. at procentsatsen kan forhøjes endnu mere, mange er endnu bedre til det skrevne, end face-to-face.

  Jeg vil ønske dig en god dag og stundende weekend i sommersol og varme.

  Pia-C

  Reply
 • abildjyden 6. juni 2008 at 09:27

  Jeg er langt bedre til at skrive fremfor face to face, det er bare ikke altid modtageren fanger pointen, jeg mener, modtageren misforstår pointen.
  Jeg sad og læste på en blog på TV2, her var der en der havde skrevet et indlæg, efterfølgende kom en meget rosende kommentar til indlægget. Desværre havde blogejeren ikke læst den som noget positivt. Den var blevet modtaget som et angreb, og det kom tydeligt frem i kommentaren til kommentaren. Jeg kunne overhovedet ikke se, der var noget angreb overhovedet.
  Det blev lidt firkantet skrevet, det jeg mener er bare at vi modtager forskelligt, altså den skrevne tekst. Jeg er selv bedre til at få alt med når jeg besvarer en mail, jeg tænker over hvad jeg skriver, forsøger ikke at bruge sætninger der kan virke stødende, jeg har endda brugt rosende vendinger, dog har jeg fået et retursvar, der viser de ikke har læst de rosende ord.
  Uha, tiden løber, jeg er på job.
  Kram fra Karin

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.