Pauser betalte–indrage helligdage

Jeg kan kun undre mig.

Der er rigtig mange ude i det private der altid selv har betalt spisepauserne og rygepauserne, da rygeloven blev indført. Mange steder i det offentlige, spises, ryges etc., i arbejdstiden.

Så er det lige jeg får en tanke

Cepos har på et tidspunkt regnet på indragelse af disse betalte pauser, det vil give mere end der bliver taget 2 helligdage.

Jeg ved godt der skal tænkes langsigtet. Derfor er det nødvendigt at tage fat allerede nu. Jeg synes bare ikke argumentet med lukning/forringelser i daginstituationerne, er det bedste argument. Der vil bare blive 2 ekstra lukkedage på programmet.

Hvis beslutningen bliver 2 helligdage fjernes, så står vi med rigtig mange udfordringer mht. de der arbejder på skæve tidspunkter, de arbejder jo de 2 dage, hvordan og hvorledes skal de så afregnes? Vil de gå ned i løn?

Hvis de betalte pauser bliver indraget, så er det 1/3 af den danske arbejdsstyrke der vil blive berørt. Det at have en betalt pause er en frynsegode. Jeg kender til mange private virksomheder, hvor personalet selv betaler pauser, og dog bliver de forstyrret med telefoner etc. Hvor jeg kan forstå, via udtalelser fra offentlige ansatte, at det er vigtigt at have denne pause, hvor de kan stresse af, tale med kollegaer etc.

Kan det være rigtigt at 1/3 skal have betalt pause og 2/3 ikke skal?

No Comments

En kommentar her betyder meget for mig - tak