Planlægning hm…..

I torsdags modtog mange unge mennesker et meget vigtigt brev. Blev det drømmestudiet? Eller måske et af alternativerne. Jeg ønsker alle tillykke der glæder sig til de skal i gang.

I dag læste jeg en artikel på dr.dk, med overskriften – Søg dog kollegieværelse i god tid – Det er jo kun de unge mennesker der har søgt en og drømme uddannelsen, der kan gøre dette. Ellers er det jo med at søge kollegieværelse i 2. og 3. prioritets byer.

Der er mange unge mennesker der allerede er flyttet til den ønskede universitets by. Der hvor 1. prioritet ligger på uddannelse. Jeg ved flere har søgt ind på sygeplejeskolen i Århus, og har desværre fået afslag. De bor i Århus. En anden der har søgt sygeplejeskolen i Århus, er blevet optaget, desværre har hun ingen bolig. Derfor er det altid vanskeligt at have boliger nok., desværre hjælper det ikke at være i god tid.

Nu ved jeg godt Bertel har været ude at love de unge mennesker, der har søgt sygeplejeskolen i universitetsbyerne, hvor flere har fået afslag, at rektorerne disse steder, gerne må tage alle ind, hvis der er kapacitet til dette, han vil frigive loftet. Selvfølgelig er det en god tanke, desværre er den ikke gennemtænkt. Skævvridningen mellem Øst og Vest Danmark, mindre lokalsamfund og storbyer, bliver glemt. Der er også brug for sygeplejersker i Vestjylland, på plejehjemmene, hos de praktiserende læger etc.

Husk begrebet af Infrastruktur. Så var der ikke mangler på kollegieværelser nu.

No Comments

En kommentar her betyder meget for mig - tak